Toy cleaner voor erotisch speelplezier

Toy cleaner voor erotisch speelplezier Gebruik jij al een toy cleaner? Toy cleaners zijn reinigingsmiddelen die speciaal voor je erotische artikelen ontwikkeld zijn, waardoor je speeltjes langer mooi blijven, de levensduur van je erotische toys verlengd wordt en voor meer speelplezier zorgen. Met het gebruik van een toy cleaner zorg je voor een optimale hygiëne en ben je beter beschermd tegen bacteriën, schimmels en virussen en is je seksspeeltje klaar voor volgend gebruik.

Waarom een toy cleaner gebruiken?

Het verdient de aanbeveling om je erotische speeltjes niet te reinigen met een zeep of alcohol. Deze schoonmaakmiddelen maken je seksspeeltje namelijk poreus en daardoor blijven bacteriën sneller achter op je erotische artikelen. Hierdoor wordt de kwaliteit van je speeltje minder en bovendien kan de vaginale zuurgraad hierdoor ernstig verstoord worden.

Toy cleaners zijn dermatologisch en klinisch getest en beoordeeld, zijn water- en vetvrij en hebben een optimale pH-waarde. Hierdoor zijn ze huidvriendelijk, verstoren niet de vaginale balans en beschadigen ook niet je dildo, vibrator of ander seksspeeltje.

Wat kan ik ermee reinigen?

Een toy cleaner maakt seksspeeltjes van rubber, leer, glas, latex en siliconen schoon. Alhoewel het meestal voor dildo’s en vibrators wordt gebruikt, kunnen onder andere ook je opblaaspop, harnassen en tuigjes ermee schoongemaakt worden.

Gebruik van toy cleaner

De meeste toy cleaners komen in een flacon met een spray. Nadat je de vloeistof met de spray op je erotische artikel hebt aangebracht, laat je het één minuut intrekken. Met een doek wrijf je vervolgens je seksspeeltje droog en is het klaar voor een volgend gebruik. Na openen is een toy cleaner over het algemeen nog twaalf maanden houdbaar.

Welke toy cleaner?

Er zijn verscheidene toy cleaners op de markt, ieder type cleaner heeft een specifieke functie. Er zijn reinigingsmiddelen die zich meer richten op huidtypes, terwijl andere toy cleaners meer gericht zijn op het specifieke materiaal van het speeltje. Er zijn middelen waarin een krachtig antibacterieel bestanddeel zit dat de speeltjes zeer grondig reinigt, zuivert en de bacteriën bestrijdt. Een antiviraal en antischimmelbestanddeel vermindert onaangename geuren en verwijdert schimmels en bacteriën zonder het materiaal te beschadigen. Een natuurlijke antibacteriële spray is weer extra fijn voor mannen en vrouwen met een gevoelige huid.

Check je speeltjes regelmatig

Ondanks optimale reiniging van je toys, geldt ook voor seksspeeltjes dat er uiteindelijk een tijd komt om afscheid te nemen omdat het product niet meer goed functioneert of beschadigd is. Bekijk regelmatig je erotische artikelen en check of je toys onregelmatigheden hebben, zoals bijvoorbeeld ruimte tussen naden of gaatjes in het materiaal. Indien dat laatste van toepassing is, dan wordt de vibrator of dildo poreus en dan is het tijd om afscheid te nemen van je speeltje.

Gebruik van opbergzak

Waar bewaar jij je erotische speeltjes? Vaak wordt een toy op een nachtkastje of in een lade bewaard, maar het verdient de aanbeveling om je artikelen van plezier in een opbergzak te bewaren. Hierdoor voorkom je dat er stof en bacteriën op je seksspeeltjes komen. In plaats van het gebruik van een opbergzak, kun je de toys ook in een doek wikkelen. Een opbergzak is gemaakt van niet doorschijnend materiaal en kan gesloten worden met een rijgvetersluiting, waardoor je je favoriete sex toys ook discreet mee kan nemen op reis.

Ondanks het gebruik van een opbergzak of doek, kan het nog wel voorkomen dat je speeltje stof of haren heeft aangetrokken. Spoel daarom voor gebruik altijd je erotische artikelen even af met water, dat voorkomt een hoop problemen.
© 2017 - 2024 Rvdz, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zelf T-shirt bedrukken met een laserprinter foto, afbeeldingZelf T-shirt bedrukken met een laserprinter foto, afbeeldingHet laten bedrukken van T-shirts of stof, is vaak een dure aangelegenheid en dus vraagt u zich af hoe u het handig thuis…
Hoe kun je geld besparen op schoonmakenHoe kun je geld besparen op schoonmakenWe willen allemaal besparen. Maar weten we eigenlijk wel hoeveel er te besparen valt met dagelijkse zaken? Zoals schoonm…
Hoe valt hardnekkig vuil op ruiten te verwijderen?Hardnekkig vuil verwijderen van allerlei ruiten, hoe doe je dit? In dit artikel komt alles aan het licht.

Glijmiddel voor een soepel liefdesspelGlijmiddel voor een soepel liefdesspelEen glijmiddel is een hulpmiddel voor zowel mannen als vrouwen om het genot van een seksuele ervaring te vergroten. Het…
Neprinol: supplement tegen kromtrekken van de penisNeprinol: supplement tegen kromtrekken van de penisHet kan voorkomen dat men op den duur gaat merken dat bij een erectie de penis gaat kromtrekken in plaats van dat deze r…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: 3dman Eu, Pixabay
  • https://www.pabo.nl/love-toys/advies/love-toy-gebruiken/love-toy-schoonmaken
  • https://www.buzzfeed.com/annaborges/long-live-your-vibrator?utm_term=.me0Oky2o8#.jsdGNYaJM
  • https://www.bol.com/nl/p/playhouse-toy-cleaner/9200000005931635/
Rvdz (32 artikelen)
Gepubliceerd: 12-09-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.