Neprinol: supplement tegen kromtrekken van de penis

Neprinol: supplement tegen kromtrekken van de penis Het kan voorkomen dat men op den duur gaat merken dat bij een erectie de penis gaat kromtrekken in plaats van dat deze recht wordt. Als dit niet aangeboren is dan wordt ook wel gesproken van de ziekte van Peyronie. In slappe toestand kan men in dat geval vaak ook een verharde bindweefselstreng in de penis voelen. De aandoening kan bij gemeenschap pijnlijk zijn, zowel voor de patiënt als voor de partner. De kromstand van de penis kan vaak operatief verholpen worden. Komt men niet voor een operatie in aanmerking of zijn er andere redenen om hier van af te zien, dan kan het supplement Neprinol wellicht soelaas bieden.

Neprinol bij ziekte van Peyronie


Het kromtrekken van de penis: hoe komt het?

Als man kun je merken dat de penis bij een erectie steeds meer krom gaat trekken in plaats van dat deze recht in erectie komt. Wanneer deze aandoening niet aangeboren is (congenitale peniele curvatuur) maar pas op latere leeftijd ontstaat wordt gesproken van de ziekte van Peyronie (ook wel ziekte van De la Peyronie). Deze kromstand ontstaat langzaam en kan steeds ernstiger worden. De kromming kan naar onderen, naar boven of naar een zijkant gaan. Wanneer de penis tijdens een erectie krom trekt kan dit ook zeer pijnlijk zijn en gemeenschap of masturbatie onmogelijk maken. Mannen die last hebben van deze aandoening kunnen vaak ook een verharde bindweefselstreng (plaque) in de penis voelen wanneer deze in slappe toestand is. Mede door schaamtegevoel gaan weinig mannen met deze klachten naar de huisarts. Toch wordt geschat dat circa 0,4 tot 0.9% van de mannen in zijn leven last krijgt van deze aandoening. Het komt meestal voor vanaf de leeftijd van 40 jaar.

De oorzaak van de kromming in de penis is niet met zekerheid vast te stellen. Een breedgedragen theorie is dat het wordt veroorzaakt doordat littekenweefsel ontstaat als gevolg van vele microverwondingen aan de zwellichamen in het orgaan. Als het weefsel een ontstekingsreactie geeft dan kan hierdoor een verharde of verkalkte plek ontstaan die uiteindelijk maakt dat men geen rechte erectie meer kan krijgen. De ziekte van Peyronie komt vaker voor bij mannen die ook lijden aan de ziekte van Dupuytren. Bij deze ziekte gebeurt eigenlijk hetzelfde maar dan in de hand. Als gevolg van verhardt bindweefsel trekken dan één of meer vinger krom. Gebeurt dit op de voetzool dan wordt gesproken van de ziekte van Ledderhosen. De ziekte van Peyronie komt tevens vaker voor bij mannen die lijden aan diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol of een hartaandoening. Roken en overmatig alcoholgebruik zijn ook risicofactoren.

Behandeling door een arts

Als iemand wel de hulp inschakelt van een arts (uroloog) dan zal deze eerst klinisch onderzoek verrichten. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de fase waarin de aandoening zich bevindt. Bij 3 tot 5 op de 10 patiënten is de aandoening progressief, waardoor de kromming steeds erger wordt. Bij 5 tot 7 op de 10 patiënten stabiliseert de aandoening echter. Een arts zal dan proberen te achterhalen of dit reeds het geval is. Bij circa 1 op de 10 patiënten verbetert de aandoening spontaan, waardoor behandeling niet noodzakelijk is.

Heeft iemand veel last van de aandoening dan is een operatieve ingreep een mogelijkheid. Een uroloog zal hiermee altijd wachten tot de groei van de verharding of verkalking is gestopt. De plaque kan dan verwijderd worden. Het verharde of verkalkte bindweefsel wordt hierbij weggenomen en tegenover de plek worden enkele hechtingen geplaatst zodat de bindweefselwand niet meer verder kan rekken. Bekend is dat na een dergelijk operatie de lengte van de penis iets verminderd wordt. Mogelijk wordt het gevoel in de eikel bovendien wat verminderd. Dit verlies aan sensibiliteit komt vaak na enkele maanden wel terug.

Gebruik van het supplement Neprinol

Kies je ervoor om geen arts te raadplegen, is de aandoening nog in een te vroeg stadium om te opereren of zie je op tegen een operatieve ingreep, dan kun je ervoor kiezen om te kijken of een behandeling met Neprinol soelaas biedt. Neprinol is een vrij verkrijgbaar supplement dat tot doel heeft een kromstand van de penis te verhelpen. Het gaat om een supplement met uitsluitend natuurlijke ingrediënten, waardoor hiervoor geen doktersrecept nodig is.

Neprinol bevat diverse actieve bestanddelen die erop gericht zijn de kromstand van de penis te verminderen of zelfs helemaal te verhelpen en de bloedsomloop te bevorderen. Het bevat de volgende ingrediënten:
 • Serrapeptase
 • Nattokinase
 • Lipase
 • Amla
 • Papaïne
 • Bromelaïne
 • Rutine
 • Ubiquinone
 • Protease formule met microbiële proteasen uit A. oryzae, B. subtilis en Serratia

Het gaat om ingrediënten die elk op hun eigen manier een gezondheidsbevorderend effect hebben. Zo is van serrapeptase wetenschappelijk aangetoond dat het helpt tegen aderverkalking en zwelling kan verminderen (Chappi c.s., 2015). Van Amla (Indiase kruisbes) is bekend dat het fibroblasten - de belangrijkste cellen van het bindweefsel - beschermt tegen oxidatieve stress (Fuji, T., c.s., 2008). Het meest veelbelovend is echter nog wel het ingrediënt Nattokinase. Het gaat om een enzym dat wordt gewonnen uit Nattō, een Japans product dat wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van Nattokinase bij de ziekte van Peyronie. Wanneer het oraal wordt ingenomen is Nattokinase in staat om bij te dragen aan het oplossen van dik, vezelachtig weefsel en het verbetert bovendien de bloedsomloop in de penis (Ko, J.H., c.s., 2004).

Verkrijgbaarheid Neprinol

Neprinol is in Nederland verkrijgbaar onder de merknaam Neprinol van fabrikant Arthur Andrew Medical. Het is verkrijgbaar via diverse webshops waaronder Bol.com, Amazon en Shytobuy. Het gaat wel om een vrij prijzig supplement. Voor een verpakking van 90 capsules betaal je circa 58 (2020).

Lees verder

© 2017 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pijn tijdens het vrijen bij de man (dyspareunie)Pijn tijdens het vrijen bij de man (dyspareunie)Pijn tijdens het vrijen (ook wel dyspareunie genoemd) komt zowel bij de vrouw als bij de man voor. Pijn tijdens de seks…
Ziekte van Ledderhose: woekering van bindweefsel onder voetZiekte van Ledderhose: woekering van bindweefsel onder voetBij de ziekte van Ledderhose is er sprake van een ongewenste snelle groei van bindweefsel onder de voeten. Sterk verwant…
Nattokinase: gebruik ter voorkoming van hart- en vaatziektenNattokinase: gebruik ter voorkoming van hart- en vaatziektenNattokinase is een enzym met gezondheidsbevorderende eigenschappen. Nattokinase - dat gemaakt wordt door de toevoeging v…
Peniele duplex: Onderzoek van de bloedvaten van de penisPeniele duplex: Onderzoek van de bloedvaten van de penisEen mogelijk urologisch onderzoek is een peniele duplex-scan, ook gekend als een peniele Doppler-echografie. Met dit vri…

Je seksleven na verwijdering van de baarmoederJe seksleven na verwijdering van de baarmoederJe baarmoeder laten verwijderen is een heel ingrijpende gebeurtenis. Veel vrouwen hebben het er ook op psychisch vlak he…
Passie voor parafilie: soorten seksueel afwijkend gedragPassie voor parafilie: soorten seksueel afwijkend gedragSommige mensen hebben een sterke passie om seksuele handelingen te verrichten of te ondergaan die door de heersende norm…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: 3dman Eu, Pixabay
 • https://urologie.slingeland.nl/kenniscentrum/Ziekte-Aandoening/penis/ziekte-van-Peyronie-%28kromstand%29/22/28/86
 • Erich Taubert, 'Kromstand van de penis / ziekte van De la Peyronie'
 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26155332 (Chappi c.s., 2015)
 • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18588964 (Fuji, T., c.s., 2008)
 • Ko JH, c.s., Identification of two novel fibrinolytic enzymes from Bacillus subtilis QK02. Comp Biochem Physiol C Toxicol Pharmacol. 2004 Jan;137(1):65-74.
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 12-06-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.