Sekstips voor vrouwen

Goede seks hebben blijkt nog helemaal niet zo makkelijk te zijn. Toch blijkt het een niet onbelangrijk onderdeel van een relatie te zijn. Via het intieme spelletje kunnen we elkaar heel veel vertellen. Door het vaker te doen en ons te verdiepen in wat we beide lekker vinden worden we er niet alleen beter in, we krijgen er meer plezier in, we begrijpen elkaar beter en we houden onze relatie een stuk langer leuk.

Wees niet onzeker

Onzeker zijn is een grote fout die veel seksleed kan veroorzaken en zelfs een relatie behoorlijk kan verstoren.

Wij vrouwen kunnen flink onzeker zijn over ons uiterlijk en onze seksuele vaardigheden. Bij de seks moet je je letterlijk en figuurlijk bloot geven en voel je je erg kwetsbaar. We zijn bang dat hij onze buik te dik vindt, onze borsten te klein vindt, enzovoorts. We zijn daardoor nogal eens geneigd om ons terug te trekken en te bedekken. Door dat gedrag doen we onszelf echter flink tekort en we halen veel plezier uit het spel. Het onzekere beeld dat we hebben heeft bovendien uitsluitend met ons eigen beeld te maken, onze partners zien ons totaal anders.

Mannen begrijpen vaak niet waarom hun vrouwen onzeker zijn. Als het goed is heeft hij je ook uitgekozen omdat je prettig gezelschap bent. Dan zal hij niet afhaken omdat je misschien niet perfect zou zijn. De meeste mannen hebben trouwens een veel realistischer beeld van hoe een vrouw eruit moet zien dan veel vrouwen denken.

Nog belangrijker, een man is in bed meer gericht op het plezier, op het enthousiasme, op zijn en ons genot, dan op het uiterlijk. Een man heeft liever een spontane bedpartner die laat zien dat ze geniet en interesse heeft in hem, dan een mooie bedpartner.

Wat als hij geen zin heeft

Wij vrouwen hebben niet altijd zin in seks. Dat heeft natuurlijk niets met de interesse in de partner te maken, we zijn gewoon te moe of we hebben andere dingen aan ons hoofd. Mannen moeten dat dan ook accepteren en doen dat meestal ook. Kan gebeuren, geen probleem.

Mannen zouden echter altijd zin in seks hebben is de gedachte. Als wij vrouwen toespelingen maken, maar de man heeft geen zin, dan betrekken we dat al snel op onszelf. We voelen ons afgewezen en al onze onzekerheden komen weer knagen. Zie je wel, we zijn niet goed genoeg, want hij is niet geïnteresseerd. Onzin natuurlijk, ook mannen hebben heus niet altijd zin in seks.

De man is jager, de vrouw is prooi

Veel mannen vinden het inderdaad prettig om te jagen en de meeste vrouwen worden graag veroverd. Toch zijn niet alle mannen jagers en veel jagers vinden het ook wel eens prettig om versierd te worden.

Veel vrouwen vinden het lastig om de eerste stap te zetten uit angst om afgewezen te worden. Niet iedereen is ook even handig in flirten en toespelingen maken. Het advies is, gewoon doen, kleine speelse stapjes nemen en kijken hoe ver je kunt gaan, in hoeverre hij geïnteresseerd is en wat hij prettig vindt. De meeste mannen vinden het erg prettig om met een gewillige partner geconfronteerd te worden. En reageren ze niet zoals bedoeld dan kan het ook zijn dat het hoofd even elders is. Zie het niet als een afwijzing en probeer het op een ander moment nog een keer.

Er zijn ook heel veel mannen die het helemaal niet makkelijk vinden om de eerste stap te zetten. Niet alle mannen zijn jagers en er zijn zat mannen die ook onzeker zijn, dat geldt vooral voor mannen die vaak met een onzekere of een afwijzende partner geconfronteerd zijn. Doordat beide last hebben van onzekerheid en het gevoel afgewezen te worden ontstaat een vicieuze cirkel die na verloop van tijd lastig te doorbreken is en een relatie onnodig de kop kan kosten.

Weet wat jullie beide lekker vinden

Vrouwen leggen de verantwoordelijkheid voor wat er gebeurt in bed al gauw bij de ander. Mannen kunnen echter geen gedachte lezen en al hebben ze nog zoveel ervaring, iedere vrouw is anders en er valt voor beiden heel veel te ontdekken. Bovendien willen we wel eens wat anders. Als we een goed standje of spelletje gevonden hebben en we geven verder niets aan dan vervallen we al snel in herhaling. Dat werkte immers, tja, tot het sleur wordt natuurlijk.

Praten over seks of over wat we lekker vinden is niet altijd makkelijk. Toch heeft het zin, maar maak er geen debat van, dat werkt dan weer niet. Veel beter en makkelijker is het om in de praktijk de boel te leiden, met wat extra geluidjes of door zijn hand te leiden of het lijf te bewegen. Iets nieuws opperen tijdens het seksspel kan ook werken. Het helpt ook om achteraf te vertellen, ‘het was lekker schat’, of nog beter, benoem wat er precies lekker was. Des te meer je partner weet wat je lekker vindt, des te meer plezier jullie beide eraan beleven.

Natuurlijk is het ook nuttig om te weten wat de man lekker vindt. Houdt hij van pijpen bijvoorbeeld vraag dan hoe hij dat het lekkerst vindt. Vraag ook tijdens en achteraf of het goed ging en of hij nog tips en trucks voor je heeft.

Probeer wat nieuws

Verandering hoeft niet in extremen te liggen. De lekkerste veranderingen zijn vaak klein. Als je een voeler bent bijvoorbeeld heb je al snel je ogen dicht. Het kan dan heel spannend zijn om midden in het spel de ogen te openen en de ander aan te kijken, dan wordt het heel intiem. Als we gewend zijn om altijd klaar te komen doe het dan eens juist niet, maar plaag wat meer. Veel vrouwen komen trouwens weinig of niet klaar, wij zijn immers dienstbaar en zijn meer met de man bezig. Het kan dan heel prettig voor beide zijn om eens heel egoïstisch helemaal alleen aan jezelf te denken. Laat je helemaal gaan of ga er ongegeneerd lekker voor liggen en laat hem helemaal zijn ding doen. Leidt hem hooguit af en toe naar een ander plekje.

In veel relaties zijn de mannen gewend geraakt prestatiegericht hun eigen ding te doen. Vaak ligt de oorzaak niet bij de mannen, maar bij de vrouwen. We hebben dan te weinig aangegeven wat we lekker vinden, zijn te dienstbaar en te weinig egoïstisch geweest. De lol gaat er zo vanaf, waardoor wij vrouwen nog minder zin in seks zullen hebben. Dit is vaak op te lossen door zelf het initiatief te nemen en stukje bij beetje te leren egoïstischer te zijn en spelenderwijs het plezier terug te krijgen.

Geen zin

Hoofdpijn, moe, andere dingen aan ons hoofd, we hebben dus eigenlijk geen zin. Sowieso hebben vrouwen gemiddeld een minder groot libido dan mannen. Toch, zeg als vrouw niet altijd nee bij geen zin. Seks kan heel heilzaam werken. Heel vaak verdwijnen zorgen en vermoeidheid al snel tijdens het spel en achteraf zijn we meestal blij dat we het toch gedaan hebben, vooral als we geleerd hebben het spelletje een beetje leuk te maken. Het leidt af en het ontspant, we voelen ons daarna een stuk beter. Het hoeft ook niet lang te duren en we hoeven zelfs niet eens klaar te komen, gewoon even genieten van het spel en elkaar. We slapen daarna veel lekkerder, zodat de verloren slaaptijd al snel ingehaald wordt.
© 2010 - 2024 Samke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Misvattingen over seks in de relatieMisvattingen over seks in de relatieSeks is een onderwerp waar door veel mensen over wordt gepraat. Toch zie je dat er veel misvattingen zijn met betrekking…
De positieve bijwerkingen van seksDe positieve bijwerkingen van seksBij relatief veel stellen is seks enig moment slechts een onderdeeltje van de relatie ... als het al een onderdeel is. T…
Sporten voor een beter libidoSporten voor een beter libidoWanneer we jong en energiek zijn is er meestal niets mis met ons libido. Zin in seks hebben we vaak bijna dagelijks, maa…

Een kleine penis, wat doet dat met de man?Aan sommige dingen in het leven kan niemand iets doen. Daarbij horen ook de afmetingen van iemands lichaamsdelen. En ook…
Verhoog je seks IQAlles is liefde(en seks). Interessante seks facts op een rij. Maar ook belangrijk: vertel wat je wilt aan elkaar, zodat…
Samke (50 artikelen)
Gepubliceerd: 27-10-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.