5 eenvoudige tips voor meer plezier in je leven

5 eenvoudige tips voor meer plezier in je leven Mensen zijn in staat om zichzelf te herontdekken en bij te sturen wanneer zijzelf zijn overtuigd van het belang ervan. Wanneer je open staat voor verandering kan je door middel van een aantal simpele stappen je energie vitaliseren. Je zult bewuster in het leven staan en je zult meer lachen.

Verbinding

Begin de dag met jezelf te verbinden aan al het leven om je heen. Er is wetenschappelijk bewezen dat (glim)lachen op zijn minst de gezondheid positief beïnvloedt. Bovendien is de lachervaring plezierig. Het is een van de eerste dingen waar we toe in staat zijn. Het hoort bij onze natuur. J.F. Kennedy zei het al: "Lachen is de kortste afstand tussen mensen."
Het schenken van een oprechte (glim)lach aan een ander kan onze dag positief kleuren, dat weet een ieder uit ervaring. En toch is het een opgave om een spontane glimlach aan een vreemde te geven.
Denk niet direct dat het aan jou ligt, wanneer je glimlach niet wordt beantwoord. Onvoorwaardelijkheid is hierin belangrijk. Ook van belang is om je aandacht bij jezelf te houden. Verlies je vooral niet in de ander. Probeer een fysiek aandachtspunt te kiezen: Volg bijvoorbeeld je ademhaling; voel hoe je voeten op de grond staan of kruip met je aandacht in je vingers. Laat je onbeantwoorde lach liefdevol in jezelf naklinken en probeer het opnieuw. Glimlach naar het leven om je heen, ook naar een vogel, de bomen, de lucht, de wind, geuren in de lucht. Als je onvoorwaardelijk en oprecht lacht laadt je jezelf positief en verbind je je met de wereld om je heen. Een goed begin van de dag.

Geef de ander eens voorrang

Iedereen wil de eerste zijn en gunt zichzelf de beste plaats. Iedereen irriteert zich wanneer er lang gewacht moet worden. Dit gegeven levert veel frustratie op. Je wordt vanzelf de eerste. In de tussentijd kan je zoveel doen voor jezelf. Adem uit en neem je omgeving in je op. Luister naar de geluiden. Wees aanwezig. En wat gebeurt er als je een keer die druk om de eerste te willen zijn van je af gooit? Als je een ander met een groots gebaar voor laat gaan? Het zal standaard zeer positief beantwoord worden. Draai de rollen om en voel hoe de gehaastheid van je af glijdt en plaats maakt voor innerlijke rust en blijdschap. Het is heerlijk om te geven!

De spelende mens

Wanneer je het kind in jezelf wat meer ruimte geeft zul je versteld staan. Iedere volwassene is ook nog steeds dat kind dat hij of zij ooit was, kijk maar eens goed naar een foto van jezelf als kind. Die eigenschappen liggen ergens op de rommelzolder opgeslagen. Meestal helemaal ondergestoft. Hoog tijd om op die zolder eens lekker de ramen open te gooien en het heldere daglicht binnen te laten stromen. Deze schat verdient het om opnieuw onder de aandacht te komen. Door een speelse manier van leven kom je op plekken waarvan je bestaan was vergeten. Gun jezelf dat plezier. Het werkt bovendien erg relativerend. Wat komt er spontaan in je op? Je kunt jezelf bijvoorbeeld een opdracht geven. Zoals: Zing eens op de fiets, loop eens anders dan je normaal loopt, probeer eens een dag op ogen (kleur, vorm) te letten of met complimentjes te strooien. Verfris jezelf.

Actieve houding

Er wordt enorm veel geld uitgegeven aan sportscholen. Vaak met weinig resultaat, omdat het abonnement impulsief is ondertekend en op vluchtige hoop is gebaseerd. Hierdoor kun je bijna onmogelijk de zelfdiscipline volhouden. Wanneer je een actieve houding oefent in het dagelijks leven, is er direct resultaat en is de beloning onmiddellijk.
Oefen je levenskracht in je dagelijks leven en maak er bewust gebruik van. Een actieve houding betekent een staat van alertheid of "paraatheid". Je bent nu, op dit moment, klaar om alles te doen. Om te springen, om te rennen of om iemand te omhelzen. NU, op dit moment. Stel je in op deze actieve houding en je voelt direct hoe wakker je bent. Je kunt zoveel meer dan je denkt.

Relax en wees zo "leeg" mogelijk

Een ontspannen staat kennen we allemaal. Het is het duidelijkst voelbaar na fysieke inspanning. Dat gevoel waarin het lichaam het overneemt van het "hoofd". Even zijn er geen gedachten; je blijft met je aandacht even hangen in het gevoel dat je lijf je geeft. Op een zeker moment is er totale "leegte", je adem wordt rustiger, na een serie van diepe in- en uitademingen. Je voelt je "schoon" van binnen. In de meeste gevallen duikt het verstand acuut weer die leegte in, om het voorlopig niet meer te verlaten. Onbewust neemt dat bekende stemmetje weer bezit van je. Probeer het stemmetje te betrappen en lach het weg. Je lichaam is je tempel; gebruik het met je volle aandacht.
© 2014 - 2024 Marysol, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vrienden maken: de kracht van een lachVrienden maken: de kracht van een lachHoe maak je een uitstekende eerste indruk op anderen? Hoe maak je een goede eerste indruk op toekomstige vrienden? Heeft…
Je tweede chakra, het geslachtschakraIeder mens heeft zeven chakra’s, waarvan het tweede chakra het geslachtschakra wordt genoemd. Het tweede chakra heeft li…
De pijlers van de liefdeIedereen heeft er behoefte aan. Niemand kan zonder. Je geeft ze maar je krijgt ze ook graag. Liefde maakt deel uit van h…
Kenmerken van een sterke en goede relatieKenmerken van een sterke en goede relatieWat zijn de kenmerken van een goede relatie? Hoe herken je een goede relatie? Wanneer is een relatie sterk en niet kapot…

Padwerk: het Pad dat leidt tot meer geluk in je levenJe hebt een innerlijk verlangen naar een diep geluk en ergens weet je ook dat je dit kunt bereiken. Het is je innerlijke…
Marysol (1 artikelen)
Gepubliceerd: 09-10-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.