De Wet van Aantrekking

De Wet van Aantrekking zegt dat je alles kunt hebben of zijn wat je wilt. Deze wet zegt ook dat alles wat er in je leven is, je zelf hebt gemanifesteerd. Het wordt ook de Wet van Spiegeling genoemd: "je krijgt wat je uitzendt". Een veel gehoorde uitspraak in deze wet is: "gedachten worden dingen". In het boek en de film "The Secret" worden deze principes ook beschreven. Het begrijpen en in praktijk brengen van de principes van de Wet van Aantrekking kan je leven veranderen!

De Wet van Aantrekking

Dit is één van de universele wetten die van kracht is in ons leven en ons bestaan. Deze wet zegt dat je alles kunt hebben, krijgen of zijn wat je maar wilt. De wet werkt voor alles en iedereen hetzelfde, dus niets of niemand uitgezonderd. Dit geldt voor alle gebieden in ons leven zowel materieel als immaterieel. Of het nu gaat over een (liefdes)relatie, gezondheid, uiterlijk of een enorme hoeveelheid geld op je bankrekening, alles is mogelijk.

De wet van Spiegeling

De Wet van Aantrekking wordt ook wel de Wet van Spiegeling genoemd, omdat deze zegt: "het gelijke trekt het gelijke aan". Dit betekent dat het universum antwoordt op de gedachten of de gevoelens die je uitzendt met hetzelfde, het spiegelt deze naar je terug. Als je blij of enthousiast bent over iets, zal het universum je nog meer sturen om blij en enthousiast over te kunnen zijn. Als je somber of boos bent over je omstandigheden zal het universum je nog meer sturen om somber en boos over te zijn. Het universum kent geen onderscheid tussen iets wat je wel of wat je niet wilt dat er gebeurt. Het universum kent het woord "niet" niet. Als je zegt: "ik wil niet somber zijn", hoort het universum alleen "somber", en zal je dus meer daarvan sturen.

Gedachten worden dingen

De Wet van Aantrekking zorgt ervoor dat we alles wat we bewust wél of niet willen, in ons leven manifesteren. Iedere gedachte die we denken is een energievorm die daarna bestaat, en als we een gedachte heel vaak denken wordt deze energievorm steeds sterker. Als de energievorm sterk genoeg is geworden zal deze zich manifesteren in je leven, omdat het universum verstrekt waar we om vragen.
Op iedere gedachte volgt een emotie die voelbaar is in ons lichaam, positieve gedachten geven positieve emoties (blijdschap, trots, enthousiasme enz.), en negatieve gedachten geven negatieve emoties (boosheid, verdriet, angst enz.). Naast de gedachten die we denken, hebben vooral de emoties die we voelen invloed op de manifestatie van dingen in ons leven. Als we blij en dankbaar zijn voor iets of iemand in ons leven, is dit de vibratie die we uitzenden. Hetzelfde geldt voor negatieve emoties die we voelen en daardoor uitzenden. Ook daarvan zal het universum ons meer sturen.

Het universum is overvloedig

We zijn bijna allemaal opgevoed met het idee dat we leven in een wereld van schaarste. Uitdrukkingen als "het geld groeit me niet op de rug" of "je moet hard werken om de kost te verdienen" zijn niemand vreemd. Hierdoor leven we met het idee dat er niet genoeg is voor iedereen, en dit resulteert in angst, gierigheid en strijd tussen mensen. Dit is een verkeerde opvatting! Het universum is overvloedig, er is meer dan genoeg voor iedereen. Het universum voorziet ons in alles zonder beperkingen, als we daar om vragen. Je kunt alles krijgen, zoveel en wat je maar wilt in je leven. Het universum kent geen onderscheid in grote of kleine wensen, geen onderscheid tussen een vraag om een tientje of de vraag om een miljoen euro.

The secret

In 2006 werd het boek en de film "The Secret" uitgebracht, en deze zijn een tijd lang een enorme hype geweest. In het boek en de film worden de principes van de Wet van Aantrekking beschreven, en hoe deze principes toe te passen in je leven. Later kwamen er uit verschillende hoeken op- en aanmerkingen die een aanvulling op het boek en de film gaven. Wat er in het boek en de film ontbreekt is het feit dat gedachten alléén niet voldoende zijn om iets in je leven te manifesteren, maar dat de emoties een even grote rol spelen daarbij. Naast het vormen van de juiste gedachten is het daadwerkelijk ervaren van het gevoel dat je zou hebben als deze manifestatie al gerealiseerd zou zijn van cruciaal belang. Gedachten zenden een vibratie uit en emoties (gevoelens) doen dat nog sterker. Verder is het van belang dat je gelooft in de overvloed van het universum en dat je werkelijk alles kunt hebben wat je maar wilt. Als je de gedachte hebt gevormd over bijvoorbeeld een huis wat je wilt hebben, en het gevoel ervaart dat hoort bij het hebben van dat huis, en je denkt daarna dat je het toch niet krijgt of niet kunt hebben, doe je de vibratie die je had uitgezonden weer teniet. Vertrouw en geloof in de overvloed van het universum.

Gebruik de Wet van Aantrekking

Begin met je bewust te worden van de gedachten die je denkt en de emoties die je voelt door een gedachte. Een gedachte als: "ik doe nooit iets goed, wat ben ik toch dom" zal je een gevoel van schaamte geven. Het universum zal hierop antwoorden door je meer dingen te sturen waar je je voor kunt schamen. Denk je in plaats daarvan: "ik heb dit goed gedaan en wordt steeds beter in dingen", zal je een gevoel van trots bezorgen, en het universum zal antwoorden met je hier meer van te sturen. Als je je niet prettig voelt, vraag je dan af welke gedachte hier aan vooraf ging. Gedachten trekken elkaar aan, een negatieve gedachte zal nog meer negatieve gedachten aantrekken, en een positieve gedachte zal nog meer positieve gedachten aantrekken. Verander je gedachten in iets positiefs en voel hoe je gevoel verandert in iets positiefs.

Denk gedachten die als "waar" voelen voor jou als je ze denkt. Een gedachte die "onwaar" voelt zal niet werken om een positieve vibratie uit te zenden. Als bijvoorbeeld de gedachte: "ik ben een miljonair" voelt als een regelrechte leugen, verander dan de gedachte in: "ik werk er aan om miljonair te worden", en voel of deze gedachte wel goed voelt voor je.

Wees dankbaar voor alles wat er op dit moment goed is in je leven. Er zijn in ieders leven dingen om dankbaar voor te zijn: je warme bed, de douche, het eten op je bord, het dak boven je hoofd enz.. Een goed idee is om een "dankbaarheids-dagboek" aan te leggen. Schrijf hier iedere dag tien dingen in op waar je dankbaar voor bent. Denk na over je wensen, over alles wat je graag zou willen hebben of zijn, en zich nog niet gemanifesteerd hebben in je leven. Bedenk heel specifiek wat het is dat je zou willen hebben, en maak er in je hoofd een voorstelling van. Stel je wilt graag een huis manifesteren, zie dan voor je waar dat huis staat, hoe het eruit ziet, hoe het ingericht is enz.. Stel je daarna voor hoe je je zou voelen als dat huis van jou zou zijn. Zie jezelf zitten in de woonkamer of de tuin, en voel hoe je je dan zou voelen, en voel het echt nú. Wees dankbaar voor het huis dat je nu hebt, en neem iedere dag even tijd om je droomhuis te "voelen". Dit kun je doen met iedere wens die je hebt, en op deze manier kun je alles manifesteren wat je maar wilt.
© 2015 - 2024 Tonny548, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
The Secret: Your wish is my commandThe Secret: Your wish is my commandJe vindt het boek terug in alle bestseller-lijsten ter wereld en ook in de meest modale boekhandel lacht de prachtige co…
Wishfull thinking; de Wet van AantrekkingDe Wet van Aantrekking behelst datgene waar je je gedachten aan schenkt en datgene waarin je gelooft of wat je verwacht.…
Demiseksualiteit: pas aantrekking bij emotionele connectieDemiseksualiteit: pas aantrekking bij emotionele connectieDemiseksualiteit is een seksuele oriëntatie waarbij iemand slechts verliefdheid of seksuele aantrekking tot een ander er…

Ontdekken wat je doel is in dit levenAntwoorden op belangrijke vragen zoals: "Wie ben ik?", "Wat is de zin van mijn leven?" en "Wat doe ik hier?" kunnen help…
Incarnaties van Vishnu  Matsya, de mythische visIncarnaties van Vishnu Matsya, de mythische visVishnu is naast Brahma en Shiva de belangrijkste god in het hindoeïsme. Samen vormen ze de drie aspecten drie-eenheid…
Bronnen en referenties
  • www.pateo.nl/geheim.htm
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Secret_(film)
  • www.uitdaging.net/artikel/law_attraction.html
Tonny548 (65 artikelen)
Gepubliceerd: 03-12-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.