Voorwaarden voor de wet van de aantrekkingskracht

Voorwaarden voor de wet van de aantrekkingskracht De wet van de aantrekkingskracht gaat uit van een eenvoudig principe, namelijk dat wij mensen datgene aantrekken waar wij energie aan geven. Door onze gedachtes en gevoelens zo te richten op datgene dat wij het diepst verlangen, kan dat verlangen bewaarheid worden. Het universum is volgens deze wet een grote catalogus, waaruit wij het innerlijk geluk, de relatie, de gezondheid of de rijkdom kunnen kiezen en krijgen die wij ons wensen. Geluk is maakbaar, maar voldoet wel aan enkele voorwaarden.. Volgens Byrne, auteur van het boek "The Secret" en producent van de gelijknamige documentaire, bestaat er al eeuwenlang een universeel geheim dat een verlossing kan zijn voor alle mensen. De oorsprong van dit universele geheim zou staan beschreven in het boek "The Science of Getting Rich" van Wallace D. Wattles uit 1910. Vele groten der aarde, waaronder wetenschappers als Plato, Newton en Einstein, alsook andere genieën zoals Beethoven, Shakespeare, Emerson en Lincoln, zouden van dit geheim op de hoogte zijn geweest. Zo zou Emerson, één van de meest invloedrijke Amerikaanse denkers, die leefde van 1803 tot 1882, hebben gezegd: "Het geheim is het antwoord op alles wat er geweest is, op alles wat er is en alles wat er zal zijn." (Emerson in Byrne, Harrington & Heriot, 2007).

Verborgen geheim

Juist omdat het geheim bijzonder krachtig is en een universele geldigheid bezit, zouden vooraanstaande leiders over de hele wereld het geheim verborgen weten te houden voor het volk. De machtige leiders die over de grootste rijkdom van de wereld beschikten, wilden dit beslist zo houden en vergaten een belangrijk principe, namelijk dat er volgens de wet van de aantrekkingskracht genoeg is voor iedereen (Byrne, Harrington & Heriot, 2007).

Aantrekkingskracht

Filosoof Bob Proctor legt in de documentaire "The Secret" uit dat alle mensen op aarde worden geleid door dezelfde macht of wetmatigheid en dat is de aantrekkingskracht. Het lang verborgen geheim is dus de wet van de aantrekkingskracht. Volgens deze wet nodigen wij alles wat op ons pad komt zelf uit. We trekken het aan met onze geest, door middel van alle beelden die in onze geest zijn opgeslagen, door wat wij denken. Volgens Bob Doyle, auteur, betekent de wet van de aantrekkingskracht dat 'Het gelijke het gelijke aantrekt.' Volgens hem ligt het geheim ook verborgen in onze geest; we worden wat we denken. Met andere woorden worden wij waar we het meest aan denken en trekken wij aan waar wij het meest aan denken (Bob Proctor in Byrne, Harrington & Heriot, 2007)

Gedachten hebben frequenties

We hebben ongeveer 60.000 gedachtes per dag. Wetenschappers kunnen gedachten meten. Gedachten zenden namelijk een frequentie uit. Als wij via onze geest denken aan wat wij het liefst willen en dit zo weten te visualiseren alsof het al in ons leven is, dan wordt deze frequentie voortdurend het universum in gezonden. "Gedachten zenden een magnetisch signaal uit dat het equivalent ervan naar je toetrekt," aldus metafysicus dr. J. Vitale (J. Vitale in Byrne, Harrington & Heriot, 2007).

De uitdaging van de wet van de aantrekkingskracht is gelegen in de aard van onze gedachten. De wet maakt geen onderscheid tussen wat wel of niet gewenst is. Dus als bijvoorbeeld een man met schulden voortdurend aan zijn schuldeisers en zijn negatieve banksaldo denkt, zal hij nog meer rekeningen aantrekken. Dat er geen geld is en de sombere gedachtes daarover, zijn namelijk de signalen die worden uitgezonden (Byrne, Harrington & Heriot, 2007).

Gevoelens als hulpmiddel

Omdat we niet alle 60.000 gedachtes per dag kunnen controleren op hun positieve dan wel negatieve waarde, zijn onze gevoelens een graadmeter voor de aard van onze gedachten. Positieve gedachtes leiden tot positieve gevoelens zoals dankbaarheid, vreugde of opwinding. Negatieve gedachtes leiden tot wrok, haat of boosheid. Volgens deze visie van de wet van de aantrekkingskracht maken gedachtes en gevoelens je leven. Wanneer je je gedachtes en gevoelens de baas bent, kan je het leven leiden dat je wenst (Byrne, Harrington & Heriot, 2007).

Voorwaarden voor de wet van de aantrekkingskracht

Volgens de deskundigen die in het boek en de gelijknamige documentaire "The Secret" aan het woord komen, zijn er geen voorwaarden voor de werking van de wet van de aantrekkingskracht. Dit betekent dat de wet altijd actief is, of we dat nu wel of niet willen. Positieve gedachten, visualisaties en gevoelens worden volgens deze visie omgezet in materie, evenals negatieve gedachten, visualisaties en gevoelens. Mensen die zich beginnen te verdiepen in de wet van de aantrekkingskracht kunnen dan ook schrikken van de hoeveelheid negatieve gedachtes en gevoelens die zij hebben. Bill Harris, therapeut, legt in de documentaire "The Secret" uit dat het voor cliënten een hele opgave kan zijn om de aandacht te verleggen van wat niet is gewenst naar wat wel is gewenst. Het kan een vastgeroeste gewoonte zijn om te focussen op wat men niet wil, op het vermijden van datgene waar men bang voor is. Het kan geruststellend zijn om te weten dat een positieve gedachte honderden malen krachtiger is dan een negatieve gedachte (Harris in Byrne, Harrington & Heriot, 2007).

Voorwaarden voor een positieve uitkomst van de wet van de aantrekkingskracht

Kiezen

Om de wet van de aantrekkingskracht in jouw voordeel te laten slagen is het belangrijk om keuzes te maken. Je kunt werkelijk alles kiezen wat je wenst, net zoals in het oorspronkelijke verhaal van Aladdin en de Wonderlamp. Wat is voor jou op dit moment zo belangrijk dat je er voortdurend positieve energie aan wil geven? Tevens is het te allen tijden mogelijk om keuzes te heroverwegen en natuurlijk om nieuwe keuzes te maken. Uiteraard kan hierbij de kritische vraag worden gesteld of materiële zaken belangrijker zijn dan innerlijk geluk.

De geest richten alsof jouw wens al is gerealiseerd

Een tweede voorwaarde is gericht op het denken aan jouw wens en/of het visualiseren van jouw wens alsof het al in je leven is. Voel al dat je gezond, rijk of gelukkig bent. Voel het ten diepste en volgens de wet van de aantrekkingskracht zal het universum zich voegen naar de bron van het innerlijke gevoel. Je kunt bijvoorbeeld opschrijven: "Ik ben zo blij en dankbaar dat ik mij tevreden en rustig voel." "Ik ben zo blij dat ik de relatie heb waar ik zo naar heb verlangd." "Ik ben zo blij met mijn nieuwe auto!" Voel en visualiseer alsof je het al bent in het geval van innerlijk geluk of dat het al van jou is in het geval van materiële wensen.

Aandacht vasthouden

Ten slotte is het belangrijk om met aandacht op je wensen gericht te blijven. Dit klinkt eenvoudig, maar onze geest is vaak overal en nergens. De wet van de aantrekkingskracht heeft een vertragend effect. Dus er is enige tijd nodig voordat jouw gedachten en visualisaties zijn gerealiseerd. Bovendien zijn we soms zo gewend om maar te blijven hangen in negatieve gedachtenprocessen, dat het geen sinecure is om plotseling te leven alsof we al alles hebben wat ons hart en in dit geval ook vooral onze geest begeerd (Byrne, Harrington & Heriot, 2007).

Samenvatting en conclusie

De wet van de aantrekkingskracht betekent dat wij mensen datgene aantrekken waar wij onze energie op richten. Als wij ons gelukkig en tevreden voelen, trekken wij meer geluk aan. Als wij ongelukkig zijn en sombere gedachtes en gevoelens hebben, zal er meer ellende op ons pad komen. Wij trekken zaken in ons leven aan als antwoord op de gedachtes, visualisaties en gevoelens die wij hebben. De wet van de aantrekkingskracht geldt altijd, dus voor zowel positieve als negatieve gedachtes, gevoelens en visualisaties. Gelukkig hebben positieve gedachtes een veel grotere kracht dan negatieve. Volgens de wet van de aantrekkingskracht kan het universum worden beschouwd als een grote catalogus of het sprookje van Aladdin en de Wonderlamp zonder een limiet aan het aantal wensen. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan een positief resultaat van de wet van de aantrekkingskracht. Belangrijk is het om weloverwogen keuzes te maken. Wat wil je echt bereiken? Daarnaast dient de geest zich zo te richten alsof de wens al is gerealiseerd. En dit gaat het best als er positieve gedachtes, visualisaties en gevoelens zijn. Tenslotte heeft de wet een vertragend effect en derhalve is het belangrijk om de aandacht vast te blijven houden op hetgeen jij gerealiseerd wil zien. Oefening baart kunst en geduld is een schone zaak.
© 2020 - 2024 Nhartelman, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De wet van de aantrekkingskrachtDe wet van de aantrekkingskracht wordt door zelfhulpspecialisten en spirituele leraren nogal eens genoemd als basis voor…
Tekenen van seksuele aantrekkingskrachtTekenen van seksuele aantrekkingskrachtIn de hedendaagse maatschappij worden uiterlijke schoonheid, lichamelijke aantrekkelijkheid en seksuele uitstraling besc…
Een wens op een kaartEen kaartje sturen, dat doen veel mensen. Negen van de tien keer staat er echter alleen een naam vermeld op het kaartje.…

Yogahoudingen – eka pada viparita dandasana IYogahoudingen – eka pada viparita dandasana IEka pada viparita dandasana I (omgekeerde eenbenige stokhouding) is een vrij extreme achteroverbuiging. Met de juiste vo…
Yogahoudingen – triang mukhottanasanaYogahoudingen – triang mukhottanasanaVeel beginnende yogi’s zullen ervan terugschrikken. De voorwaartse buiging, met het hoofd op de knieën, is doenlijk. Maa…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Fotorech, Pixabay
  • Byrne, R., (Producent), Harrington, P. (Producent) & Heriot, D. (Directeur). (2016). The Secret. Prime Time Productions.
Nhartelman (14 artikelen)
Gepubliceerd: 22-10-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.