Boekbespreking: Hoog in de hemel

Boekbespreking: Hoog in de hemel Hoog in de hemel is het tweede boek van de Ierse schrijfster Lorna Byrne. Beide boeken gaan over haar ervaringen met engelen die zij al vanaf haar kinderjaren kan zien, horen en voelen. Nooit eerder verschenen dergelijke gedetailleerde beschrijvingen over engelen. De boeken van Lorna Byrne ontroeren en raken je rechtstreeks in je hart. Ze kreeg de opdracht om de engelen dichter bij de mensen te brengen en dat is haar zeer zeker gelukt.

Boek

  • Titel: Hoog in de hemel
  • Auteur: Lorna Byrne
  • Pagina's: 312
  • Uitgave: 2010
  • Uitgeverij: Boekerij
  • ISBN: 978-90-225-5756-3

Inhoud

Lorna Byrne ziet engelen en praat dagelijks met hen, haar hele leven al. In dit boek vertelt ze hoe ze op latere leeftijd, als moeder van vier kinderen, de stilte verbreekt door de wereld te vertellen over de boodschappen die ze van de engelen ontvangt. Lorna vertelt hoe ze zich inzetten voor de mensheid en de wereld en hoe ze haar hielpen haar leven weer op de rails te krijgen na de vroege dood van haar echtgenoot. Haar eerste boek: Engelen in mijn haar (2008) werd een wereldwijd succes. De woorden van Lorna Byrne geven hoop en leren je dat, hoe eenzaam je je ook voelt, je altijd een beschermengel bij je hebt die je nooit in de steek zal laten.

Lorna Byrne noemt de engelen haar vrienden, metgezellen en onderwijzers. Zowel Engelen in mijn haar als ook Hoog in de hemel zijn tevens (min of meer) autobiografische boeken. Ze vertelt niet alleen over de engelen maar ook over de invloed van hen op haar dagelijkse leven. In het eerste boek vertelde ze veel over haar kindertijd, haar ontmoeting met haar man, hun vier kinderen en zijn vroege tragische dood. In dit boek vertelt Lorna onder andere over haar verhuizing naar een oude boerderij die haar wordt aangeboden. En natuurlijk heeft ze weer heel veel engelen ontmoetingen.

Er zijn veel verschillende soorten engelen die zich aan Lorna laten zien. Zo beschrijft ze de engel van de aarde, de poortwachter van onze planeet. Deze engel is een soort beschermengel van de aarde en hij heeft het vaak heel moeilijk omdat nog maar zo weinig mensen beseffen op wat voor een prachtige planeet wij wonen. Hij doet er alles aan om Moeder Aarde, die haar eigen levenskracht en geest heeft, te kalmeren en rustig te houden. De mens pleegt door zijn hebzucht niet alleen roofbouw met z'n eigen lijf maar ook met de aarde die ons voedt en herbergt. Veel mensen zijn het contact met de natuur helemaal kwijt, waardoor ze ook van zichzelf vervreemden.

We moeten ermee stoppen onze planeet te verwoesten. We moeten ermee ophouden de rivieren en de lucht die we inademen te vernietigen met vervuilende stoffen, de bossen te kappen, in de aarde te boren en gaten in het aardoppervlak te scheuren om er te veel olie, gas en andere mineralen uit te halen.
Moeder Aarde probeert zichzelf uit alle macht te beschermen en het kostbare leven dat op en in haar leeft niet te vernietigen. Maar de mate en de snelheid waarmee haar door ons schade wordt toegebracht is te groot en ze krijgt de tijd niet om zich te herstellen.


Met als gevolg de natuurrampen die zich de laatste jaren steeds extremer voordoen (Minga).

Ook omschrijft Lorna de engelen der natie. Elk land op de wereld heeft een eigen beschermengel, deze beschermengelen worden engelen der natie genoemd. Deze zijn heel hard aan het werk om de mensen, en vooral de leiders, te helpen met oplossingen voor hun problemen te vinden, zonder gewelddadige maatregelen te moeten nemen. Hoe onbewuster mensen en leiders zijn, hoe minder kans dat ze de stem van de engel zullen horen.

Een hoofdstuk is gewijd aan het onderwerp reïncarnatie. Wat de schrijfster hierover van de engelen heeft geleerd, verschilt nogal van de algemeen bekende verhalen over reïncarnatie.
© 2011 - 2024 Minga, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boekrecensie: “Engelen”recensieBoekrecensie: “Engelen”Annelies Hoornik schreef dit leuke, aardse boek in 2009 en kent inmiddels al meerdere drukken. Het boek met de subtitel…
De Engelen om je heenmijn kijk opDe Engelen om je heenEngelen worden tegenwoordig niet meer alleen in de sfeer van de religie genoemd waar ze met name worden beschouwd als de…
De acht verheven aartsengelen – RafaëlDe acht verheven aartsengelen – RafaëlIn het vroege christendom waren engelen net zo 'populair' als nu. Ze werden en worden beschouwd als ‘entiteiten’ die God…
De aartsengelen – beschermers van de scheppingDe aartsengelen – beschermers van de scheppingVolgens veel mystiek-religieuze stromingen bestaat de schepping – door velen evolutie genoemd – uit creatieve energiepat…

Vampierjager David FarrantEen van de jagers op vampiers die in het nieuws gekomen is, was David Farrant. Deze David had zichzelf uitgeroepen tot h…
Getallen en hun betekenisGetallen en hun betekenisGetallen zijn sinds mensenheugenis van invloed geweest op ons dagelijks leven. Getallen zijn nodig voor waardebepalingen…
Bronnen en referenties
  • Boek: Hoog in de hemel van Lorna Byrne
Minga (63 artikelen)
Gepubliceerd: 22-03-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.