15 tekens dat het spookt bij jou thuis

Je hoort voetstappen boven op de overloop, terwijl je weet dat er niemand boven is. Deuren slaan uit zichzelf dicht. Spullen die je vaal gebruikt verdwijnen en verschijnen weer op een andere plek, zonder reden. Het keukenlicht gaat vanzelf aan, of er hangt een vreemde parfum in de lucht. Dit zijn enkele indicaties dat het zou kunnen spoken bij jou thuis. De eerste stap die je moet nemen is alles wat een incident zou kunnen veroorzaken, uitsluiten. De reden dat een deur dichtslaat kan bijvoorbeeld ook aan de wind liggen. Er zijn allerlei rationele verklaringen voor gebeurtenissen. Als je zeker weet dat je alles hebt uitgesloten, let dan op de volgende dingen.

Onverklaarbare geluiden

Voetstappen, geklop, gedreun, krassende geluiden. Geluiden van dingen die vallen. Soms zijn geluiden vrij zacht, maar ze kunnen ook ineens heel hard zijn

Deuren en kastjes die open en dicht gaan

Heel vaak gebeurt dit terwijl niemand het ziet.Degene die het meemaakt hoort meest van tijd het geluid van deuren die opengaan of dicht. Of je loopt even de kamer uit, om terug te komen en te zien dat je kastjes openstaan. Het kan ook gebeuren dat je meubels ineens in een andere opstelling staan, of heel ergens anders.

Lampen die aan en uit gaan

Ook dit incident wordt vaak niet gezien. Maar het komt veel voor dat de lamp ineens aanstaat, terwijl je zeker wist dat je ze uit had gedaan. Dit kan ook gebeuren met televisies, radio’s en andere elektrische apparaten.

Voorwerpen die verdwijnen en verschijnen

Vaak komt het voor dat je ineens je sleutels bijvoorbeeld niet kan vinden, die je normaal altijd op dezelfde plek hebt liggen. Je bent overal aan het zoeken maar even later liggen ze weer op hun plek, terwijl je zeker wist dat ze er net niet meer lagen. Het is alsof iemand ze eventjes snel geleend heeft.

Onverklaarbare schaduwen

Het zien van voorbijgaande schaduwen en vormen, meestal wordt dit vanuit de ooghoeken waargenomen. Meest van tijd hebben deze schaduwen vage menselijke vormen, maar soms zijn ze wat kleiner.

Gevoel dat iemand kijkt

Dit is een veel voorkomend gevoel en kan aan veel dingen worden toegeschreven. Het idee dat je continu in de gaten wordt gehouden, maar als je omdraait is er niets of niemand. Als je het meestal in een bepaalde ruimte van het huis hebt, kan het een teken zijn.

Raar gedrag van dieren

Een hond of een kat kan ineens raar gedrag vertonen. Honden kunnen gaan blaffen tegen iets wat niet te zien is, of ineens een bepaalde kamer niet in willen gaan. Katten kijken vaak naar iets wat zich door de kamer heen beweegt. Dieren hebben scherpere zintuigen dan mensen, en veel onderzoekers denken dat hun paranormale vermogen hoger ligt dan bij mensen.

Dit zijn de meest voorkomende gebeurtenissen, maar er kunnen nog veel raardere dingen gebeuren.

Lichte psychokinetische fenomenen

Een deur open en dicht horen gaan is 1 ding, maar het werkelijk zien gebeuren is een tweede. Vergelijkbaar, een lamp echt uit en weer aan zien gaan is een groter bewijs dat er werkelijk iets onverklaarbaars aan het gebeuren is. Heb jij de radio aan en uit zien gaan, of misschien een muziekspeelgoedje van je kind die zonder reden begint te spelen. Ramen en deuren die op slot gaan en weer van het slot. Sommige mensen melden dat als ze in bed liggen, ze iemand kunnen horen of op het bed voelen zitten.

Gevoel van aanraking

Het gevoel dat je de hele tijd in de gaten wordt gehouden is 1 ding, Maar het kan ook voorkomen dat je het gevoel hebt dat iets of iemand je heeft aangeraakt. Sommige mensen voelen iets snel langs hun heengaan, of voelen iets tegen hun hand of schouder. Het kan ook een licht duwtje zijn of een klopje.

Koude en warme plekken

Koude plekken worden gezien als een klassiek voorbeeld van dat het ergens spookt. Maar elke onverklaarbare temperatuurswijziging kan als bewijs worden gezien.

Onverklaarbare geuren

De doordringende geur van een bepaald parfum die je zelf niet gebruikt, of misschien wel de geur van rook terwijl je zelf niet rookt.Het komt en gaat en hangt vaak op bepaalde plekken in je huis. Het kunnen ook onaangename geuren zijn die je niet kan verklaren.

Vliegende of bewegende objecten

Je borden die over de tafel heen schuiven, schilderijen die van de muur vliegen, deuren die met een knal dichtslaan en meubels die verschuiven. Dit valt allemaal onder de poltergeist verschijnselen.

Lichamelijke aanslag

Je wordt bekrast, geslagen of behoorlijk hard geduwd, of er wordt aan je getrokken. Deze vormen komen weinig voor, maar zijn behoorlijk vervelend.

Ander tastbaar bewijs

Onverklaarbare teksten/tekeningen op bijvoorbeeld de muren of op papier. Hand of voet afdrukken

Verschijningen

De manifestatie van een geest of entiteit. Deze incidenten komen voor in verschillende vormen. Het kan door een als mens uitziende mist die verschijnt. Of door iets transparants wat steeds meer vorm aanneemt. Het verschijnt geleidelijk maar kan heel snel weer verdwijnen, door de muur heen of terwijl je er naar kijkt.
© 2007 - 2024 Daisy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het bestaan van geestenHet bestaan van geestenHelp het spookt in huis! Maar is dat daadwerkelijk zo? Wat zijn geesten of spoken? Geesten worden vaak gezien als de zie…
Het bekendste spookhuis van NederlandHet stond in Sas van Gent aan de Poeldijk 43, het beroemdste spookhuis van Nederland. Helaas werd dit huis in 2011 geslo…
Leuke weetjes - Spoken en geestenLeuke weetjes - Spoken en geestenWat is het verschil tussen spoken en geesten? Hoe kan je weten of een spook of geest echt is of niet? Hoe moet je een sp…

EVP oftewel bandstemmenIs het echt zo dat overledenen toch nog steeds contact met ons proberen te maken? Door middel van EVP proberen ze ons no…
Daisy (43 artikelen)
Laatste update: 03-08-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.