Wat is een séance

Een séance is een vorm van mediumschap waarbij een of meer mensen communiceren met de entiteiten op een andere frequentie. Wij noemen hen in het algemeen zielen die hun boodschap op een interessante manier doorgeven.Hoewel vele mensen in het verleden niet in het ontvangen van berichten op deze wijze geloofden, zijn vandaag zijn vele mediums aan het bewijzen dat het wel mogelijk is. En dat het zeker niet noodzakelijk is om met een ronde tafel te doen, zoals bij de traditionele séances wordt gedaa

Het woord Seance

Het woord Seance komt uit Franse seance; zetel, zitting, of van het Oude Franse seoir; te zitten.“ In het Frans zowel als in het Engels wordt het woord gebruikt voor een vergadering van mensen om spirituele berichten te ontvangen. Maar vroeger werd het gebruikt in het Frans en het Engels om een gewone vergadering te benoemen.
Spiritisten die met zielen praten, krijgen vaak een slechte naam. Maar overledenen zijn vaak lief en liefdevol. In ons dagelijks leven heb je het goede en het kwade, negatieve en positieve. En zo werkt het ook in de zielenwereld.

Deel van onze menselijke denkvermogen verteld ons dat we deel zijn van een groter geheel. We zien engelen, gidsen, goden en anderen aan de andere zijde die zich soms hier aan ons laten zien. Als we ons bewustzijn uitbreiden, zoeken we manieren om hun boodschappen te horen, en een connectie te maken met iets wat heel krachtig is. Het is hoe we zijn geprogrammeerd, mensen hebben altijd gezocht naar een manier om met hun schepper te communiceren, die boven onze wereld bestaat.

De geschiedenis van de Seance

Het was gedurende de jaren 1800 dat de seance behoorlijk populair werd. Dit kwam door de zusjes Fox die de spirituele beweging begonnen. Spiritualiteit gaat over leven na de dood, ‘de spirituele wereld”.
De spirituele beweging begon toen Alan Kardec naar voren kwam als een Typtoloog. Typtologie is een vorm van spirituele communicatie in welke de overledenen een tafel omhoog tilden tijdens een seance en een kloppend geluid veroorzaakten. In georganiseerde seances waren er een groep mensen die rond een tafel gingen zitten, hun handen vasthielden, concentreerden en vragen stelden.
De overledenen antwoorden hun vragen, door een serie van klopjes die leken op het geluid van iemand die aan de deur klopte. Om de overledenen vragen te kunnen stellen werd er vooraf een aantal klopjes vastgesteld als ja of nee. Een andere methode was Alfabetische typtologie, letters van het alfabet werden opgenoemd, en zodra de letter voorbij kwam die de overledene wilde, werd er geklopt. Op deze manier was het mogelijk om zo hele gesprekken te voeren met een overledene.

De zusjes Fox

De eerste geregistreerde melding van dit geval was in 1848 in Amerika. Het begon met een spelletje van Margaretta en Kate Fox die wilden communiceren met de zielen van de doden. Naar hun verbazing, lukte het om contact te maken met een overledene genaamd Charles Hayne. Door middel van klopgeluiden tijdens hun communicatie maakte Charles duidelijk dat hij was gedood en begraven lag in de kelder van hun huis. De botten zijn gevonden in de kelder van de zusjes Fox, waardoor een spelletje op een ware sensatie was uitgelopen.
Vanuit deze beginselen kwam de spirituele beweging voort. Het groeide uit tot grote internationale proporties. Als resultaat van hun spirituele activiteiten, werden de Fox zusjes door velen veroordeeld, en zij leefden continu in gevaar. Zij warden aangevallen door religieuze mensen in hun eigen gemeenschap, bekogelt door boze menigtes. Zij warden uitgebuit, en uiteindelijk zelfs verraden door hun eigen zuster Leah. die beweerde dat zij de begunstigde was van alle donaties van mensen die voor een spiritueel bezoek naar de Fox zusjes kwamen.

Het grote deel van de Amerikanen en Europeanen vonden het niets meer dan een bizarre vorm van entertainment.Voor degene die spirituele communicatie heel serieus namen, werd het vrij snel duidelijk dat er meer aan het gebeuren was. Veel van de boodschappen die werden ontvangen van overledenen, werden per toeval ontdekt.
In 1854 hadden paranormale fenomenen aangestuurd door het spirituele zo’n hoge level bereikt. Hooggeleerde spiritisten in Amerika besloten dat het tijd was om een officieel onderzoek in te stellen. In de 50 jaar dat verstreek werden verscheidene schandalen en oplichters ontmaskerd.

In 1888 gaven de Fox zusjes beiden toe dat ze oplichters waren. Over de jaren hadden de zusjes een ernstig drankprobleem ontwikkeld, en waren hun kinderen door hun zus Leah uit huis geplaatst. Dit leidde tot veel bitterheid bij de zusjes naar hun oudere zus Leah toe. Doordat zij zich uitgebuit en verraden voelde door hun zus, die hun geld had opgemaakt en hun kinderen had laten afpakken, traden de zusjes naar voren.
Margaretta verklaarde dat ze al die zachte klopgeluidjes maakte door het knakken van haar grote teen. Kate ontkende maar bevestigde het verhaal van haar zus ook niet. Later werd duidelijk dat een journalist hun geld had aangeboden als zij zouden opbiechten. Verlangend naar geld voor alcohol hebben de zusjes zijn aanbod aangenomen. Margareta is teruggekomen op haar verhaal dat ze oplichter was, en heeft het schriftelijk bevestigd kort voor haar dood in 1895. Kate heeft er nooit meer over gesproken, en overleed kort daarna. Ze zijn beiden begraven in een graf voor paria’s.

Lees verder

© 2007 - 2024 Daisy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Harry Price en zijn ingenieuze apparaatjesDat er een soort ontlading van energie plaatsvindt tijdens een seance was een veronderstelling waarover in de 20ste eeuw…
Materialisatie-seance 'Rosalie' uit 1937Op zekere winteravond in 1937 verzamelde zich een groepje van zes vrouwen (vriendinnen) in een groot huis in een deftige…
De afdeling CommunicatieDe afdeling Communicatie vind je in veruit de meeste organisaties. De afdeling Communicatie is verantwoordelijk voor de…
Informatie en communicatieInformatie en communicatieWanneer is iets informatie of een gegeven? Of zit daar geen verschil tussen? En hoe zit het met die eindeloze getallen?…

Kristallen - Het ontstaan van miniatuur tijdscapsulesHoe meer je over kristallen te weten komt, hoe beter je hun werking kunt begrijpen dus des te effectiever ze zijn. Lees…
EVP oftewel bandstemmenIs het echt zo dat overledenen toch nog steeds contact met ons proberen te maken? Door middel van EVP proberen ze ons no…
Daisy (43 artikelen)
Gepubliceerd: 31-07-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.