Creatieve cadeaus voor babyshowers

De geboorte van een kind is iets dat uitgebreid gevierd moet worden! En bij een feestje hoort natuurlijk een cadeau. Vaak worden standaardcadeaus gegeven, zoals een knuffel, mutsje of kleertjes. In dit artikel worden enkele tips gegeven voor een origineel en creatief cadeau, dat ouders altijd kunnen gebruiken. Van handdoeken en luiers bijvoorbeeld heeft men immers nooit te veel! Vind je het moeilijk om een origineel cadeau te bedenken? De opties zijn vaak beperkt doordat kersverse ouders overladen worden met cadeaus, tijdens de babyshower, maar ook daarvoor. Maar een op het eerste gezicht iets minder origineel cadeau zoals handdoeken of luiers kan toch erg waardevol zijn en bovendien leuk om te krijgen! Hieronder tref je enkele tips om van eenvoudige en bruikbare artikelen een erg origineel en creatief cadeau te maken!

Besproken worden:

Slabber met eigen tekst en/of afbeelding

Een slabber of pyjama is altijd een goed cadeau voor ouders. Maak het cadeau nog leuker door er een persoonlijke draai aan te geven. Er zijn verschillende webwinkels waar je een zelf bedachte tekst, of een zelf ingestuurde foto op een slabber kunt laten afdrukken. Enkele webwinkels zijn:
 • Baby & Kadoshop Mitch
 • Borduurkoning.nl
 • justsign.nl

Je kunt er echter ook voor kiezen om een neutrale slabber te kopen en deze bij een winkel als MultiCopy of Hema te laten bedrukken met een zelfgekozen foto.

Leuke teksten

Eat
Play
Sleep
Repeat

Geef mij eten!

50% mama
50% papa
=
100% PERFECT

Mijn ouders zijn vermoeiend…

Mama’s kindje / papa’s kindje

Ik ben papa’s prinsesje

Wiegje van luiers

Benodigdheden
 • Lint, in de gewenste kleur en breedte (ik raad een redelijk breed tot breed lint aan)
 • Een pak luiers
 • Nietmachine
 • Naald en draad
 • Kleine lintjes, strikjes en eventueel andere versiering

 1. Gebruik ongeveer ¾ (of iets meer) van de luiers als bedje. Schik ze op een wijze waardoor er een mooie rechthoekige vorm ontstaat.
 2. Bind een breed lint om de luiers. Voor de stevigheid kun je de uiteinden van het lint aan elkaar vastnieten. Eventueel kun je bij het vastnieten nog een los lintje meenieten, hiervan kun je dan een strikje maken.
 3. Als je het voor handen hebt kun je het luierbedje op een dunne plank van dezelfde grootte leggen. Hierdoor is kans op verzakken van het middenstuk kleiner. De plank is echter niet noodzakelijk!
 4. Rol twee a drie luiers in elkaar en bind ze vast met een stuk breed lint. Herhaal dit nog eens met twee a drie andere luiers. Deze rolletjes vormen de pootjes van de wieg. Zet de rolletjes vast met behulp van naald en draad. Doe de draad door het midden van het rolletjes en vervolgens om de luiers heen (wel onder het lint door). Herhaal dit nog eens voor de stevigheid. Herhaal alles ook nog eens voor het andere pootje.
 5. Als het goed is heb je nu nog één of eventueel enkele luiers over, deze vormt/vormen de kap van de wieg. Indien je nog één luier over hebt, vouw je die open en zet je hem vast onder het lint dat al om de andere luiers zit. Bij meerdere luiers leg je ze dakpansgewijs over elkaar. Ook nu zet je ze vast onder het lint. Doe een lint om de kap heen en bevestig het lint aan het andere lint (dat om het bedje heen zit). Gebruik ook nu nietjes, die verbloemd worden met strikjes.
 6. Leg ten slotte een washandje over de luiers, als een dekentje.

Handdoekbeertje

Benodigdheden

 • 6 washandjes (deze vormen de oren, armpjes en beentjes)
 • 2 grote handdoeken (deze vormen de buik)
 • 2 middelgrote handdoeken (deze handdoeken vormen straks het hoofd)
 • Lint in dezelfde kleur als de handdoeken.
 • Nietmachine
 • Naald en draad
 • Knopen, strikjes en andere versiersels

 1. Vouw de handdoeken in de lengte dubbel. Vouw ze nogmaals in de lengte dubbel. Rol de eerste handdoek op. Rol er vervolgens de tweede handdoek omheen.
 2. Bind er vervolgens (niet te strak, maar gewoon zodat het bijeen blijft) een lint omheen. Niet dit vast.
 3. Rol de twee middelgrote handdoeken op dezelfde manier op en bind er een lint omheen.
 4. Rol ook alle washandjes op en bind ze vast met een lint.
 5. Naai het lint dat het hoofd omspant vast aan het lint van de buik.
 6. Naai ook de oren aan het hoofd en de armen en benen aan de buik.
 7. Naai twee knopen op het hoofdje, deze stellen ogen voor. Naai in het midden van de handdoek nog een knoop vast, deze vormt de neus.
 8. Eventueel kun je de beer nog verder versieren met strikken, roosjes of andere accessoires.
© 2012 - 2024 M_ichje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Babyshowers: het feest voor de zwangere vrouwEen babyshower is van oorsprong een Amerikaans fenomeen. Maar ook in Nederland wordt er steeds vaker een feest gegeven v…
Hoe organiseer je een babyshower?Hoe organiseer je een babyshower?De vraag bij velen is: wat is een babyshower eigenlijk? Het is een gebruik dat vanuit Amerika naar West-Europa is gekome…
Baby shower organiseren, tips, ideeënBaby shower organiseren, tips, ideeënBaby shower, organiseren, cadeau, games. Een babyshower wordt steeds meer gegeven en is bedoeld ter voorbereiding op het…
Een nieuw leven is een feest waard - de babyshower!Een nieuw leven is een feest waard - de babyshower!Er komen steeds meer gebruiken 'overgewaaid' uit andere landen. Zo ook de babyshower. Een nieuw leven op komst dat gevie…

Zwanger, week 21 t/m 24Zwanger, week 21 t/m 24'Zwanger, week 21 t/m 24' is een artikel dat gaat over de zwangerschap. Je kunt lezen wat je zoal in deze weken te wacht…
Zwanger, week 17 t/m 20Zwanger, week 17 t/m 20'Zwanger, week 17 t/m 20' is een artikel dat gaat over de zwangerschap. Je kunt lezen wat je zoal in deze weken te wacht…
Bronnen en referenties
 • http://pinterest.com/source/creative-baby-shower-ideas.com/
M_ichje (113 artikelen)
Gepubliceerd: 05-05-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Zwangerschap
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.