Natuurlijk mooi met Azijn

Azijn werkt verzachtend op een droge en schilferige huid en voorkomt jeuk die vaak gepaard gaat met dit huidtype; azijn helpt namelijk de zuurtegraad van de huid in stand houden. Daarnaast geeft azijn extra glans aan je haar en is het ideaal om roos te behandelen.

Huid

Eetlustremmend

Voeg aan een glas warm water één eetlepel appelazijn toe en drink dit mengsel een half uur voor je maaltijd met kleine slokjes op. Niet alleen is appelazijn eetlustremmend, het is ook bevorderend voor de gezondheid, zorgt voor een gezondere huid door zijn bloedzuiverende werking en helpt bij allergie tegen o.a. dieren.

Azijnbad

Een kopje azijn toevoegen aan je badwater werkt verzachtend en jeukwerend voor een droge, schilferige huid. Je gebruikt best appel- of wijnazijn.

Huidlotion

Breng pure appelazijn aan op een watje en dep hiermee de droge delen van je huid. Ook als je zonverbrand bent, last hebt van eczeem en bij kwallen- en insectenbeten, kan je deze gemakkelijke huidlotion gebruiken.

Gezicht

Acnéhuid

Acné kan je behandelen door de huid dagelijks appelazijn als huidlotion te gebruiken. Een opkomende puist stip je rechtstreeks aan met appelazijn, ze zal snel verdwijnen.

Littekens

Littekens van bv. puistjes kan je verminderen door je huid twee keer per dag te deppen met appelazijn. Zodra de azijn is ingetrokken, smeer je je gezicht in met een dag- of nachtcrème.

Mayonaisemasker

Het klinkt vies maar het is echt waar: mayonaise verwent je gezicht en haar. Het beste kan je de mayonaise zelf maken, dat is heel gemakkelijk:
  • Klop één eierdooier en één eetlepel azijn tot een gladde massa.
  • Voeg druppel per druppel drie eetlepels olijfolie toe terwijl je met de garde blijft kloppen.

Je kan de mayonaise alleen gebruiken of als basis voor een fruit- of groentenmasker, zoals met avocado, aardbeien, tomaten of komkommer.

Haar

Henna

Als je één theelepel azijn toevoegt aan je hennamengsel wordt het kleurproces van de henna versneld.

Spoelwater voor blond haar

Meng gelijke delen citroensap en azijn en gebruik dit mengsel als laatste spoelwater voor blond haar.

Haarmasker

Maak je haar zacht en glanzend met volgend haarmasker:
  • Meng gelijke hoeveelheden appelazijn, cider en water.
  • Voeg enkele druppels rozemarijnolie toe.
  • Masseer het mengsel in je pasgewassen haar.
  • Laat vijf minuten inwerken.
  • Spoel goed uit met lauwwarm water.

Opmerking: Als je krullend haar of kroeshaar hebt, maak dan geen gebruik van azijn; daarvoor onttrekt azijn te veel vetten aan deze haartypen.

Masker voor droog en beschadigd haar

  • Meng één ei, twee eetlepels olijfolie, één theelepel gewone azijn en één theelepel glycerine.
  • Masseer het mengsel in je schoongewassen haar.
  • Wikkel je haar in met aluminiumfolie en daaromheen een handdoek.
  • Laat een kwartier inwerken.
  • Was je haar uit met shampoo.

Anti-roosbehandeling

Als je last hebt van roos, kan je volgende behandeling eens proberen:
  • Klop twee eierdooiers in één kop warm water.
  • Masseer het mengsel in je hoofdhuid en haar.
  • Laat tien minuten inwerken.
  • Spoel uit met lauwwarm water.
  • Spoel na met twee koppen koud water waaraan je twee theelepels azijn hebt toegevoegd.

Handen

Rokershanden

Zijn je handen/vingers vergeeld door het roken? Was ze dan goed met azijn, dit zal de verkleuring doen verdwijnen.

Pigmentvlekken

Ook pigmentvlekken kan je verminderen door ze te deppen met azijn.

Voeten

Behandeling van voetschimmel

Als je last hebt van voetschimmel, week je voeten dan een week lang dagelijks vijf minuten in pure azijn. Laat je voeten daarna gewoon aan de lucht drogen.

Zweetvoeten

Meng één deel azijn met acht delen water en was hiermee je zweetvoeten. Ook een beetje azijn in je schoenen sprenkelen, kan helpen tegen zweetvoeten.

Meer beauty

Meer verzorging met natuurlijke producten vind je in deze specials:
© 2008 - 2024 Lilkim, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met appelazijn werktAfvallen met appelazijn werktWie eenvoudig wil afvallen moet zeker appelazijn proberen. Afvallen met appelazijn gaat namelijk uitstekend, doordat app…
Natuurlijk mooi met SuikerSuiker is een ideaal ingrediënt om een gevoelige en droge huid mee te scrubben: suiker is zachter dan zout maar heeft ev…

Gold Facial - Huidverjonging door Goud (24 K)Gold Facial - Huidverjonging door Goud (24 K)Gold Facial, een anti-verouderings gezichtsbehandeling oftewel een goudmasker met puur bladgoud van 24 karaat voor huidv…
Schoonheidstips voor iedereenSchoonheidstips voor iedereenVeel plezier voor weinig geld. Probeer onderstaande tips uit en je zult zien dat ze nog werken ook. Wees altijd voorzich…
Bronnen en referenties
  • Schoonheid 360° - Rebecca de Kuijer & Saron Petronilia Beautygloss.nl
Reacties

Wim, 27-04-2009
Hoeveel van dat zure mengsel moet je dan drinken? Reactie infoteur, 28-04-2009
Het hele glas. Tot drie keer per dag.

Gorda, 04-04-2009
Dat is waar. Kennis van mij drinkt 1 L. water met 8 eetlepels azijn. Zijn haar groeit weer (hij wis kaal) en zijn huid wordt zachter en gezonder. Ook voelt zicht beter in zijn vel. De vetbult wordt kleiner en zachter. Azijn is goed voor je bloedvaten en schoonmaak van je lichaam- inwendig. Vanaf vandaag ga ik ook azijn met water drinken. Ik hoop dat het ook mij zal helpen bij mijn gezondheid klachten. Reactie infoteur, 06-04-2009
Leuk om eens een positieve ervaring te horen!

Lilkim (16 artikelen)
Laatste update: 15-03-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.