Afvallen met appelazijn werkt

Afvallen met appelazijn werkt Wie eenvoudig wil afvallen moet zeker appelazijn proberen. Afvallen met appelazijn gaat namelijk uitstekend, doordat appelazijn van nature een goede vetverbrander is. Appelazijn is op vele manier toepasbaar en dus gemakkelijk te gebruiken. Bovendien is het ook nog eens gezond. Afvallen met appels kan ook. Appelazijn is een natuurlijk product dat de vetverbranding bevordert, je gewicht vermindert en je weer slank maakt.

Kan ik afvallen met appelazijn

Appelazijn helpt bij het afvallen. Appelazijn is bijna een wondermiddel voor je spijsvertering. Appelazijn activeert de spijsvertering en zorgt er voor dat je minder trek hebt in allerlei tussendoortjes en dus minder overbodige dingen eet. Appelazijn helpt het vet sneller verbranden. Bovendien werkt appelazijn urine afdrijvend, goed voor lichaam en gewicht. Tel je dit bij elkaar op, en let je op je lichaamsbeweging, dan kan de conclusie alleen maar zijn dat afvallen met appelazijn werkt. Velen gebruiken het en niet voor niets.

Wat is appelazijn

Appelazijn is een natuurproduct, dat gemaakt wordt met appels. Ik bedoel dus niet het gewone azijn, maar appelazijn. Appelazijn is inmiddels op veel plaatsen te koop: bij de betere drogist, De Tuinen, de apotheek, een Turkse of Marokkaanse winkel, maar ook Albert Heijn. Appelazijn kan helder van kleur zijn, maar ook troebel. Sommigen zweren bij de heldere versie, maar de troebele versie werkt eveneens goed.

Appelazijn in capsules

Appelazijn is bijna overal in capsules verkrijgbaar. Het voordeel van het gebruik van capsules is dat het minder slecht is voor de tanden dan het innemen van puur azijn. Overdrijf niet met het aantal capsules per keer, maar kijk op de verpakking hoeveel je mag innemen. Dat hangt namelijk af van de dosis.

Appelazijn in water

De meesten gebruiken drie maal daags twee theelepels appelazijn in water. Sommigen nemen lauw water, anderen juist koud water, maar dat is persoonlijk. Drie maal daags betekent dus voor elke hoofdmaaltijd. Neem appelazijn niet puur in, want dan kun je last krijgen van je maag.

Hoeveel appelazijn moet ik gebruiken

Verdun de appelazijn met appelsap of water en neem 2 à 3 theelepels appelazijn per keer. Herhaal dit maximaal 3 keer per dag en je zult bij een kuur van een maand maximaal 6 kilo afvallen. Meer afvallen gaat ook lukken in combinatie met meer bewegen en gezond en niet te vet eten.

Appelazijn in salade

Maar appelazijn is ook heerlijk in een salade. Het is eenvoudig te doen en smaakvol.

Is appelazijn gezond

Maar appelazijn is ook gewoon gezond. Het reinigt je van binnen, en zorgt voor je bloeddruk. Het helpt prima wanneer je je moe voelt, of last hebt van je keel. Het is goed wanneer je last hebt van oedeem, vochtophoping. Het werkt op je huid tegen acne, schimmels, roos, noem maar op. Heb je vermoeide voeten: neem er een voetbad mee. Een manusje van alles dus.

Afvallen en bewegen

De snelheid van afvallen blijkt in de praktijk per individu weer anders te liggen. De ene persoon zal er razend snel mee afvallen, terwijl een ander er wat meer tijd voor nodig heeft. En natuurlijk worden de beste resultaten gehaald in combinatie met een gezonde leefstijl: voldoende bewegen en niet te veel en te vet eten. Veel succes met het gebruiken van appelazijn.

Afvallen met appels

Appels zijn gezond, bevatten gemiddeld rond de zestig calorieën, bezitten veel vezels, vitamine C en antioxidanten. Appels zijn gezond. Niet gek dat het zelfde geldt voor appelazijn.

Lees verder

© 2009 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Appelazijn als wondermiddel voor uw spijsverteringAppelazijn als wondermiddel voor uw spijsverteringAfvallen met appelazijn of appels werkt echt. Gebruik van appelazijn is een prima kuur die goed is voor uw gezondheid. H…
Gezond, snel afvallen en vet verbrandenGezond, snel afvallen en vet verbrandenBen je op zoek naar een snelle manier om gezond af te vallen? Je voelt je niet goed in je vel, bent niet tevreden met je…
Afvallen met citroenAfvallen met citroenCitroen, of citroensap, is een prima manier om snel gewicht kwijt te raken. Citroen is namelijk een powerfruit en heeft…
Natuurlijke middelen die u kunnen helpen bij het afvallenNatuurlijke middelen die u kunnen helpen bij het afvallenAfvallen is moeilijk. Of u nu een dieet volgt of een eigen aanpak hebt. Toch is het wel handig om te weten welke middele…

Macrobiotisch etenMacrobiotiek is een levenswijze waarin Yin en Yang, een balans in voeding en de natuur centraal staan. Macrobioten denke…
Wat zijn stackers en zijn ze gevaarlijk?Wat zijn stackers en zijn ze gevaarlijk?Stackers worden gebruikt om het lichaam te stimuleren vet te verbranden en om zo te kunnen afvallen. Wat zijn stackers p…
Reacties

Snels M., 28-03-2018
Ik heb ergens gelezen dat appelazijn slecht is voorde schildklier. Is dat juist? Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Snels,
Appelazijn is een volstrekt gezond en natuurlijk product en niet schadelijk, in tegendeel. Voor alles wat men eet geldt wel dat als men ziek is en bijvoorbeeld een slecht werkende schildklier heeft, bekeken moet worden wat men in die situatie het beste kan eten.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Hermsen, 30-08-2017
Ik slik risedronaat en calcium chew tabletten i.v.m. botontkalking. Mag ik dat doen in combinatie met inname van iedere dag een eetlepel appelazijn in een glas water of breekt de azijn de kalk af? Graag uw reactie.

vriendelijke groet
Jeannette Hermsen Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Hermsen,
Azijn breekt wel kalk af, maar de appelazijn die u inneemt gaat eerst naar de maag voordat het in afgebroken vorm in de rest van uw lichaam komt. Vergeet niet dat de natuurlijke zuurgraad van uw maag veel en veel hoger is.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Ron, 27-06-2017
Kan je lijnzaadolie en appelazijn naaste elkaar / door elkaar gebruiken? Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Ron,
Ja hoor, ook al hebben beide wel een verschillende functie in het lichaam.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Meike van Dijk, 14-07-2016
Hallo!

Ik gebruik ook sinds een weekje appelazijn en eet ondertussen gezond. Of ik echt ben afgevallen durf ik nog niet te zeggen, maar ik ben dan ook nog maar een weekje bezig. Ik heb ergens gelezen dat je smorgens het appelazijn beter na het ontbijt drinkt, want anders komt het op een lege maag en dat is niet effectief. Klopt dat?

Groetjes Meike Reactie infoteur, 01-07-2020
Hallo Meike van Dijk,
Gebruik appelazijn voor het eten of door het eten (in salade bijvoorbeeld). Op een lege maag zonder daarna te eten is voor het afvallen minder effectief.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Desire, 22-04-2016
Is appelazijn van de jumbo ook goed, het is geen biologische? Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Desire,
Het hoeft inderdaad geen biologische appelazijn te zijn.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Sunny, 21-02-2016
Haai,
Ik ben sinds een maand gestopt met roken en ben flink wat kilo's aangekomen. Ik eet gezond, veel groente en wat fruit, mager vlees en als tussendoortje neem ik rijst- of maiswafels. Brood en aardappelen heb ik ook al laten staan.Ook ben ik sinds 2 weken 3x daags appelazijn aan het nemen. Echter blijf ik bijkomen wat me enorm frustreert. Drink ook geregeld gemberthee met citroen maar de weegschaal blijft maar omhoog gaan. Nu wil ik vanaf morgen beginnen met 2x daags Nan Yu thee te nemen. Kan dit veilig gecombineerd worden met de appelazijn? Reactie infoteur, 01-07-2020
Hi Sunny,
Ja hoor, daar zijn geen negatieve berichten van bekend.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Irene, 08-08-2015
Hallo ik heb ook appel azijn gekocht maar er staat ook appelwijn op is dat ook goed en als jij het in een fles doet met water en hhmm zeg maar s'ochtends, middag, s'avonds uit de fles drinkt… kan dat ook. Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Irene,
Dat kan, maar bekijk wel hoeveel alcohol erin zit want dan zou het minder gezond zijn
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Madhu, 10-06-2015
Hallo,

Ik grbuik 2 weken appelazijn. 3 keer per dag. 2 keer met water 2 theelepels en beetje honing en voor het slapen met thee. Ik ben minder gaan snoepen en minder frisdrank. Ik ben juist 1,5 kilo aangekomen i.p.v. aanvallen. Waar kan het aan liggen? Reactie infoteur, 01-07-2020
Hallo Madhu,
Dat komt niet door het gebruik van de appelazijn. Overigens bevat honing wel veel suikers: 100 gr. honing bevat ongeveer 310 calorieën.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Hilde, 29-05-2015
Ik heb vandaag een fles appelazijn gekocht in een Turkse winkel. Hoe moet ik precies te werk gaan? Kan iemand mij hier een beetje uitleg bij geven aub? Ik beweeg ook veel, fietsen, joggen en ik drink gemiddeld 2 liter water per dag. Alvast bedankt voor jullie hulp. Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Hilde,
Appelazijn kan worden gebruikt als azijn door de salade maar je kunt het ook innemen voor een maaltijd. Als het een sterke smaak heeft, doe je dit het beste verdund. Meestal nemen mensen 3 theelepels, maar sommigen gebruiken een grotere lepel (soeplepel). Probeer eens uit wat je het beste bevalt.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Monique, 29-04-2015
Ik ga beginnen met de troebele variant te nemen van de appelazijn.echter lees ik verschillende reacties, is het nou het beste een half uur voor iedere maaltijd in te nemen of kan het ook daarna? wil een kg of 8 er het liefst afhebben dus ga kijken of het werkt, kan niet echt zware lichamelijke inspanningen doen zoals sportschool ivm met fm.duimen maar en eens kijken wat de appelazijn doet wat ik ook heb gelezen dat het ook goed is voor vele andere dingen dus ik ben om! ik ga het eens proberen Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Monique,
Appelazijn mag zelfs door je maaltijd, een salade bijvoorbeeld. Wat betreft het afvallen zal appelazijn meer effect hebben op een wat lege maag, maar niet iedereen kan daar evengoed tegen. Probeer dus uit wat je het beste bevalt.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Roxan, 24-04-2015
Ik ben nu 10 dagen bezig met appelazijn capsules, maar mijn weegschaal gaat eerder stilletjes de hoogte in zonder dat ik iets aan mijn eetpatroon heb veranderd, dat was sowieso niet nodig daar ik al mijn hele leven een gezonde eter ben. Ik ben totaal geen snoeper, hou niet van suiker, vind het een duffe smaak hebben. Als ik iets zoet wil neem ik een stuk fruit. Ik eet veel rauwkost, kip, vis, mager vlees, zelden aardappelen of pasta, 2 sneden donker brood per dag zonder beleg, zonder boter… ik drink nooit alcohol en zelden een frisdrank, dat gebeurd al eens als het zeer warm is in de zomer, of als ik een keer ergens op bezoek ga… Ik wil 5 kilo gewicht kwijt, ik bedoel dan eerder vocht, ik dacht dat appelazijn mij hierbij zou helpen, maar ik heb dus twijfels gezien ik geen gram ben afgevallen in die 10 dagen, integendeel.
Ik moet er bij vermelden dat ik een ietwat trage schildklier heb, neem 75mcg Thyroxine per dag, kan dit er iets mee te maken hebben?
Zijn er nog mensen met een trage schilklier die appelazijn gebruiken en bij wie het wel of niet helpt?
Ik vind het in ieder geval super voor de mensen die er baat bij hebben, ben (gezond) jaloers ;-) Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Roxan,
Een te trage schildklier vertraagt uw stofwisseling. De capsules kunnen niet de reden van een gewichtstoename zijn, maar u kunt ook de appelazijn in een fles eens proberen:

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/alternatief/19931-de-schildklier-schildklierproblemen-komen-heel-vaak-voor.html

Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Vanessa, 02-01-2015
Hoe reageert appelazijn als je eerst de appel afslank capsules heb gebruikt? Is het wel aangeraden om nu te beginnen met appelazijn? Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Vanessa,
Gebruik het niet tegelijkertijd, maar wacht een dagje.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Sila, 16-11-2014
Beste,

Ik drink een week al appelazijn en ik mag toegeven dat ik me lekker voel. Geen opgeblazen gevoel, geen hongergevoel. Ik heb eerst 2 flesjes appelazijn van de action gehaald. Daarna appel cider vinegar van de tuinen. Ik vraag me nu af of deze hetzelfde is als appelazijn. Aan de achterkant van de fles staat 5% vol. Ik proef zelf geen alcohol in. Ook de medewerker zei dat het puur appelazijn is en verder niks. Maar waarvoor staat dan die 5% vol op? Dat doet mij even twijfelen of ik aan de goede fles appelazijn ben.
Graag hoor ik hier een reactie over. Namelijk over appelazijn van de tuinen waarop staat 5% vol…

Bedankt alvast.
Gr. Sila Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Sila,
Dat is het alcoholpercentage.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Laura, 07-10-2014
Ik heb appelazijn geprobeerd en dit heeft ook effectief geholpen, maar ik ben ermee gestopt omdat iets mij nog niet duidelijk is. Waar precies val je af? Gaat je buikvet weg? Of het vet aan je billen? Of gaat iets anders weg? Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Laura,
Door een betere verbranding verlies je vet. Waar precies is niet bij iedereen hetzelfde.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Jm, 04-10-2014
Hallo Zeemeeuw,

ben gisteren begonnen met troebele appelazijn, na de overvloed aan positieve verhalen…
nu vindt ik het drinken van het wondermiddel (gemengd met water) niet te harden…
Wordt het effect van de appelazijn vermindert als ik het vermeng met multivitamine drank?

Vriendelijk afvallige groet. Reactie infoteur, 01-07-2020
Hallo Jm,
Een beetje multivitamine drank erbij kan echt geen kwaad.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Krisja, 26-07-2014
Hee,

Als ik appelazijn zou gaan proberen en er na een tijdje weer mee stop komen de afgevallen kilo's er dan weer aan? Reactie infoteur, 01-07-2020
Hee Krisja,
Dat hangt ervan af of je normale eetpatroon en je verbruikte energie in evenwicht zijn. Als dat zo is, komt je niet aan.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Jolanda, 09-06-2014
Beste Zeemeeuw,
Sportdrankjes drink ik eigenlijk nooit. Drink eigenlijk altijd water. Op het werk drink ik nog thee en in de avond drink ik soms een cappuccino of een latte machiato. Met snack bedoel je… iets tussendoor? Op het werk eet ik tussendoor wel eens een Sultana maar ook een appel, banaan of ander fruit. 's Avonds pak ik eigenlijk niet veel soms een koekje bij de koffie maar verder eigenlijk niets. Ik begrijp het zelf eigenlijk ook niet en vind het niet leuk en sta ook op het punt om ermee te stoppen. Het helpt toch niet bij mij en om dan het risico te lopen om mijn gebit te beschadigen heb ik het er niet voor over. Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Jolanda,
Wat je aan eten en drinken noemt is zeker niet uitzonderlijk te noemen. Denk eraan dat ook een appel niet goed voor het gebit is, maar wel gezond.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

V. D. Bosch, 08-06-2014
Mijn man drinkt elke dag appelazijn puur. Hoe lang kan je dit gebruiken?
Hij gebruikt ook heel veel voedingssupplementen, wel 10 tabletten per dag.
Is dit verstandig om maar jaren en jaren achter elkaar te gebruiken? Is het niet verstandig om hier met een arts te overleggen? Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste V. D. Bosch,
Van die supplementen weet ik het niet zeker (wel goed blijven eten), maar die appelazijn kan geen kwaad.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Jolanda, 05-06-2014
Goedemorgen,
Ik ben al bijna een maand bezig heb de heldere en de troebele geprobeerd. Val helemaal niets af. Let op mijn eetpatroon, zorg voor beweging. 3x daags innemen voor het het eten, op het werk is dat weliswaar wat lastiger. Maar hoe kan het zijn dat ik helemaal niets afval? Jullie geven aan dat het altijd helpt. Ik hoef niet veel af te vallen maar een kg.of 7 a 8 zou wel heel fijn zijn. Heb je een tip voor me? Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Jolanda,
Is er ongemerkt niet nog iets veranderd, zoals een extra sportdrank of snack? Anders zou het moeten werken.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Mary, 01-06-2014
Door je wat met appelazijn met een rietje te drinken kan je je tanden enigszins ontzien. Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Mary,
Dat is inderdaad een goeie tip.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Mondzorg, 03-02-2014
Ik ben heel erg benieuwd naar de personen die dit middel gebruiken. Hoe waren de afgelopen bezoeken aan de tandarts? Appelazijn is onwijs slecht voor je gebit. Je glazuur slijt onherstelbaar af, waardoor je uiteindelijk ook last van gevoelige tanden kan krijgen. Tanderosie is een proces wat heel geleidelijk verloopt en waar je pas iets van merkt als het eigenlijk al te laat is. Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste,
Als je je aan de dosering houdt, is er niets aan de hand, bovendien zijn er capsules. Veel slechter zijn al die frisdranken die met grote hoeveelheden worden gedronken.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Caroline, 28-01-2014
In een ander bericht over appelazijn staat dat je 2 tot 3 theelepels moet nemen. In dit bericht staat 2 tot 3 eetlepels! Mij dunkt dat theelepels veel langer gaat duren dan eetlepels. Ik heb ongefilterde appelazijn gekocht, dus de troebele. Ik heb al eens zo'n kuur gedaan en het werkte toen goed. Ik gebruikte destijds eetlepels. Ik ben nu behoorlijk aangekomen, vooral buik, billen, bovenbenen, dus ik ga het weer proberen. als het werkt, zal ik hier een post doen. Bewegen is natuurlijk een must! fietsen een half uur, liefst een uur per dag is al voldoende, maar natuurlijk niet de hele dag op je kont blijven zitten ervoor en erna. Reactie infoteur, 01-07-2020
Hallo Caroline,
Het gaat om 2 tot 3 theeleepels.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Helene, 18-07-2013
Hallo, hoelang moet je appelazijn drinken voor je begint af te vallen? Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Helene,
In de praktijk verschil dat per persoon, omdat de een eerder gewicht verliest dan een ander.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Joanne, 03-07-2013
Hallo,
Ik heb 20 kilo overgewicht, hoe snel kan het me helpen en helpt het altijd? Reactie infoteur, 01-07-2020
Hallo Joanne,
Gebruik van appelazijn helpt zeker en het effect wordt versneld bij een gezond eetpatroon en voldoende beweging.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Christel, 02-07-2013
Hallo,
Ik heb een vraagje. De enige appelazijn die ik gevonden heb is er ééntje in de
supermarkt Delhaize maar het is APPELAZIJN met honing. Is dit ook even doeltreffend? Het is ook erg zuur dus op dat vlak is er geen verschil.
Alvast erg bedankt! Reactie infoteur, 01-07-2020
Hallo Christel,
De honing maakt het ongetwijfeld wat minder zuur, bevat ook allerlei voedingselementen en kan geen kwaad.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Corrie, 09-12-2012
Is het ook goed als je over de hele dag 1,5 liter water gemengd met appelazijn
leeg drinkt? (3x3 eetlepels.) Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Corrie,
Bekijk wat je aankunt, misschien is 3x3 wel wat veel.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Simplyme, 31-08-2012
Ik heb ook heel veel gehoord over de appel azijn dieet, nu wil ik zsm gaan beginnen
Maar ik heb nog een paar vragen:
1. Wanneer moet je precies de appel azijn drank drinken, is dat voor of na je eten?
2. Hoe vaak mag je deze drinken op een dag?
3. Moet ik 2 of 3 eetlepels gebruiken en mengen met hoeveel water?
3. Zijn de pillen beter of de vloeibare vorm?
Ik hoop dat jullie mij met deze vragen te beantwoorden meer duidelijkheid te scheppen. Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Simplyme,
1. Het beste is het om appelazijn voor het eten in te nemen, maar appelazijn laat zich ook goed verwerken in een salade. Na het eten heeft het minder effect en meestal heb je daar dan ook geen zijn meer in.
2. Met appelazijn is het zo dat de een het erg zuur vindt en de ander daar minder problemen mee heeft. Meng het in een heel of half glas water of een andere drank waar niet veel calorieën in zitten.
3. Het grote verschil tussen de pillen en de drank is de smaak en dat de pillen minder slecht zijn voor je tanden.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Jennifer, 19-08-2012
Hoi,

Ik vroeg mij af of er verschil is tussen de capsules of puur appelazijn. Werkt eentje effectiever? Reactie infoteur, 01-07-2020
Jennifer,
Op zich maakt dat weinig verschil maar de vloeibare appelazijn kun je bijvoorbeeld ook in een salade verwerken.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Rita, 07-08-2012
Ik doe een koolhydraat dieet waarbij ik bijna geen koolhydraten meer eet. Mijn vraag is of het zuur van de appelazijn ook schadelijk is voor de maagwand? Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Rita,
Als u gewoon gezond bent, kan appelazijn ook geen kwaad. Mensen die last hebben van een te hoge zuurgraad in de maag (last van maagzuur) en daarvoor medicijnen gebruiken, kunnen beter geen azijn (appelazijn, natuurazijn) gebruiken. Normaal is de maag uitstekend bestand tegen zuren.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Zonnetje, 19-07-2012
Hoi,
Ik wil en moet 10 kg afvallen binnen nu en 6 maanden. Maar ik vroeg me af of je dus om nog sneller af te vallen appelazijn met daarbij capsules tegelijker tijd kan gebruiken? Is dit gevaarlijk? Of is dit af te raden?

Mvg Reactie infoteur, 01-07-2020
Hoi Zonnetje,
Het hangt helemaal van je dieet af. Als je gezond blijft eten en je voldoende beweegt, is er weinig aan de hand. Een crash dieet is af te raden.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Tina, 07-07-2012
Ik denk dat ik er ook aan qa beqinnen, ik heb qelezen dat mensen er aardiq mee afqevallen zijn, maar ik heb ook erqens qelezen dat nadat je qestopt bent met het qebruik je weer erq veel aankomt. Is dit waar.? x mij Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Tina,
Appelazijn is geen dieet, maar een aanvulling op je eetpatroon die je helpt afvallen. Als je met appelazijn stopt en alles blijft verder hetzelfde, is dat effect er niet meer. Maar dat je dan daardoor erg veel aankomt is onzin.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Amber, 30-06-2012
Ze zeggen dat de Appelazijn capsules super slecht voor je zijn en dat het slecht is voor je nieren enz. Is dit waar?
Ik heb namelijk vorige week een potje gehaald, maar begin nu toch een beetje bang te worden… Reactie infoteur, 01-07-2020
Hoi Amber,
Neen hoor. Capsules zijn bovendien beter voor je tanden.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Bo, 27-06-2012
Hallo hoeveel en hoe lang mag appelazijn gebruiken? Mag het appelazijn van supermarkt (ciderazijn vinaigre de cidre)? Dank u. Reactie infoteur, 01-07-2020
Hallo Bo,
Je mag appelazijn zo lang gebruiken als je wilt, bij het eten of met water (zie artikel). Waar je wel op moet letten is dat je appelazijn neemt zonder alcohol erin.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Brasileira, 25-06-2012
Hoi,

Ik heb veel goede dingen gelezen over appelazijn tabletten vooral dat het een natuurlijk product is. Op dit moment ben ik in verwachting maar zou het graag na mijn zwangerschap gaan gebruiken. ( het wordt zelfs op sommige websites geadviseerd om te gebruiken tijdens de zwangerschap tegen misselijkheid) alleen ik vroeg me toch af : Is het slecht in combinatie met het geven van borstvoeding? Reactie infoteur, 01-07-2020
Hoi Brasileira,
Hoewel het een natuurproduct is zou ik het niet combineren met de borstvoeding, omdat het de smaak kan veranderen.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Danaé, 20-06-2012
Ik heb een paar overtollige kilootjes en ook wel een beetje last van andere dingetjes waar appelazijn tegen zou werken.
Alleen ik ben pas 15, verder heb ik wel een gezonde levensstijl, eet ik gezond en beweeg ik genoeg.
Is appelazijn geschikt voor iemand van 15 als ik? Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Danaé,
Appelazijn kan als iemand gezond is en gezond leeft zeker geen kwaad, maar misschien ben je ook helemaal niet te zwaar.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Wouter, 16-05-2012
Eetlepels zijn teveel! 1 theelepel appelazijn per kopje en dat 3 keer per dag doen dat is voldoende. Eetlepels zijn teveel, je kunt daardoor maagklachten krijgen! Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Wouter,
Daar denkt niet iedereen hetzelfde over.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Tom, 11-05-2012
Ik ben nu 3 maanden bezig met bodybuilding en ik raak men laatste vetreserves maar niet kwijt. Mijn trainer raadde me appelazijn aan. Ik ben nu 2 weken bezig met het drinken van appelazijn. Ik drink 2 eetlepels verdunt met koud water vlak na het ontbijt en vlak na mijn warm eten s'avonds. Ik moet zeggen dat er toch al 2 kilo is afgekomen. Het heeft inderdaad een ietwat laxerend effect maar dat neem je er gewoon bij want vroeger ging ik soms moeilijk naar de koer, dus alleen maar voordelen! En ja het is zeer zuur en het smaakt afschuwelijk maar hou vol het helpt echt wel! Reactie infoteur, 01-07-2020
Hi Tom,
Goed zo Tom.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Jacqueline, 23-04-2012
Ik heb ergens gelezen dat appelazijn ook goed voor je is als je reumatische klachten hebt? klopt dit? Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Jacqueline,
Appelazijn beschermt in ieder geval tegen osteoporose:

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty/7147-appelazijn-als-wondermiddel-voor-uw-spijsvertering.html

Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Sjef, 09-04-2012
Ik ben sinds kort ook begonnen met appelazijn voor mijn kalknagels, maar ik wil het ook gebruiken voor het afvallen.
mijn vraag is de volgende kan ik het azijn puur drinken of moet ik dit verdunnen met iets anders, en hoeveel moet ik gebruiken? Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Sjef,
Puur azijn is wel erg zuur, dus kun je het het beste vermengen met wat water.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Marloes, 08-03-2012
Ik heb ook de appelazijn gekocht bij de tuinen en neem dit driemaal daags twee eetlepels. Dit is toch ook goede appelazijn? Anders doe ik het al 4 dagen voor niks. Het is erg vies maar ik spoel het gewoon weg met water. Zelf ben ik nog al moeilijk met tabletten of capsules slikken dus ik hoop dat ik al 4 dagen het juiste gebruik. Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Marloes,
Als er een beetje alcohol inzit, kan dat op zich geen kwaad, maar niet iedereen wil dat.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Kimberley, 29-02-2012
Hallo,
Ik heb bij de Tuinen om appelazijn gevraagt en zij hebben toen mij een fles gegeven en dus verkocht. Nu zit ik thuis te lezen( bij ingredienten) dat het 5% vol is. (cider vinegar) heeft dit wel het zelfde effect als appelazijn,? Het rare is dat er bij 'nutritional information ' weer niets staat over alcohol. Kan iemand helpen? Anders breng ik het terug en ga ik wel bij de supermarkt kijken.

Greetzz,
Kim. Reactie infoteur, 01-07-2020
Hallo Kimberley,
De Tuinen heeft ook tabletten appelazijn. Twee tot zes tabletten per dag na de maaltijd met water innemen en zonder alcohol.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Marian, 22-12-2011
Hallo, mijn vraag is hoelang moet er tussen een kuur van 1 maand en de volgende kuur zitten. En moet je dan in die tussentijd helemaal geen appelazijn innemen of mag je bv. iedere ochtend 1 eetlepel in water of appelsap innemen. Ook drink ik graag de appelazijn in een glas met een scheutje appelsap en sparood is dit toegestaan? Bij voorbaat dank, Reactie infoteur, 01-07-2020
Hallo Marian,
Je mag het gebruik van appelazijn gewoon doorzetten, ook in sap, water of spa rood.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Eva, 30-08-2011
Hoi allemaal.
Ik heb mij ingeschreven bij een fitnesscentra en ik ga denk ik ook appelazijn uitproberen
zoals ik heb gelezen moet dat heel goed gaan! (sporten + appelazijn) en natuurlijk
let ik ook op mijn voeding. Ik houd jullie op de hoogte!

30-09-2011
gewicht: 77kg Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Eva,
Veel succes!
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Aa-Tje, 09-07-2011
Ik wilde dit ook wel gaan proberen maar er zijn wat dingen die me tegenhouden (denk ik)
Ik heb de ziekte van Crohn en nou ben ik bang dat ik door het zuur extra last van mijn buik ga krijgen. en daarnaast heb ik ook veel last van mijn maag.

Is dit dan wel zo'n aanrader voor mij? Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Aa-tje,
In geval van de ziekte van Crohn zou ik terughoudend zijn met gewoon azijn in het eten, maar ook met het gebruik van appelazijn.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Engeltje, 03-05-2011
Ik denk erover om dit morgen te kopen bij een drogist. Hopen dat ze dat daar wel hebben. en anders moet ik het bestellen. En dan af van die overtollige kilo's hoop ik. is de kans dan groot dat mijn buik ook strakker word? of dat niet? Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Engeltje,
Om de buik strakker te krijgen, kun je het gebruik van appelazijn het beste combineren met wat buikoefeningen.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Coby, 01-05-2011
Heb gehoord dat appelazijn zo goed werkt om af te vallen. Gebruikt het nu een week en merk dat ik sins dien steeds hoofd pijn heb. Zou dat van de appel azijn komen of is dat toeval. Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Coby,
Hoofdpijn kan door vele oorzaken ontstaan, maar dat komt niet door de appelazijn. Wat wel mogelijk is dat u te weinig drinkt, terwijl allerlei afvalstoffen uw lichaam willen verlaten.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Sevda, 09-03-2011
Ik ben al 5 kilo afgevallen door appelazijn capsule te gebruiken. Ik heb er ook nog chroom bij gebruikt werkt super goed ik had minder trek en voelde me ook super goed. Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Sevda,
Mooi resultaat.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

J. de Ridder, 25-09-2010
Enkele jaren heb ik appelazijn gebruikt, maar mijn hele spijsvertering is er door in de war geraakt, ik kon haast nergens meer tegen en werd overal ziek van, zelfs van een kop thee. Ook was mijn bloeddruk soms heel erg hoog en mijn lichaam beefde. Mijn maag verdroeg bijna niets meer, ik ben helemaal onderzocht maar ze hebben niets kunnen vinden. Wel was het slijmvlies van de maag in de slokdarm gegroeid waarschijnlijk door de zure azijn, maar daar konden alle klachten die ik had niet vandaan komen volgens de dokters. Als je af wil vallen eet dan alles met mate en gezond. Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste J. de Ridder,
1. Vervelend, maar dat heeft niets met appelazijn te maken.
2. Het slijmvlies van de maag dat slokdarm ingroeit duidt op andere fysieke problemen.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Aschwin Wesselius, 23-08-2010
De grondslag aan afvallen met uberhaupt azijn is dat (hoe zuur azijn ook is) het je lichaam meer alkalisch maakt. Alkalisch ook wel basisch is de tegenhanger van zuur. Je lichaam moet in balans zijn tussen zuur en basisch (homeostase). Zodra je lichaam meer basisch is kan het beter afvalstoffen uit het lichaam kwijtraken. Mensen die te dik zijn, zitten vol opgehoopte afvalstoffen. Hierdoor kunnen veel mechanismen in je lichaam niet meer werken. Waaronder je lever, het belangrijkste orgaan, naast het hart. Iedereen die een Westerse eetgewoonte volgt, zit vol met galstenen in de lever en in de galblaas. Een volwassene kan makkelijk duizenden van deze steentjes in zich dragen. Om deze kwijt te raken moet je een lever- galblaasflush doen. Hier helpt appelazijn bij door de galstenen zachter te maken, te weken zeg maar. Na een week ben je deze galstenen kwijt. Lees op internet genoeg voorbeelden van deze flush. Zoek op Andreas Moritz of Hulda Clark. Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Aschwin Wesselius,
Dank voor uw reactie. Appelazijn is een wondermiddel en toch zo eenvoudig verkrijgbaar:

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty/7147-appelazijn-als-wondermiddel-voor-uw-spijsvertering.html

Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Deborah, 23-08-2010
Wij proberen zwanger te worden van ons 1e. Ik slik nu ook de capsules kan dit gewoon tijdens het proberen zwanger te worden of kan dat een zwangerschap tegenwerken? Reactie infoteur, 01-07-2020
Beste Deborah,
Azijn en appelazijn hebben geen invloed op het zwanger worden.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 05-07-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.