Natuurlijke middelen die u kunnen helpen bij het afvallen

Natuurlijke middelen die u kunnen helpen bij het afvallen Afvallen is moeilijk. Of u nu een dieet volgt of een eigen aanpak hebt. Toch is het wel handig om te weten welke middelen u een extra steun kunnen bieden bij het verliezen van gewicht. Ook als u geen gewicht wilt verliezen zijn deze middelen goed voor uw stofwisseling, spijsvertering en/of het behouden van een gezond gewicht. Hieronder leest u een aantal natuurlijke middelen die u kunnen helpen. Let er wel op dat het geen wondermiddelen zijn.

Appelazijn

Dit product wordt uit gegiste appels verkregen. Het bevat mineralen, vitaminen en cholesterolverlagende pectine. Naast het appelzuur bevat het ook propionzuur, melkzuur en citroenzuur.

Hoe helpt dit product bij het afslanken?

Appelazijn werkt urineverdrijvend en ontslakkend. Het bevordert de spijsvertering en de stofwisseling. Bij het laatste verbrand u meer calorieën dan voorheen. Door de goede werking van uw stofwisseling zult u minder drang hebben naar zoetigheid en bovendien verkrijgt u al energie van de appelazijn. De vetopname zal minder worden, waarbij het bestaande vetweefsel ook zal krimpen. Of anders gezegd, overtollig vet zal na een tijdje verdwijnen. Het is bedoeling dat u de appelazijn voor een lange periode gebruikt om resultaat te kunnen zien. Dit doet u door 2 à 3 eetlepels per keer te nemen (maximaal 3 keer per dag). Het beste kunt u de appelazijn verdunnen met appelsap of water. Als u dit een maand lang volgt, zult u maximaal 5 tot 6 kilo afvallen. Neem niet te veel, dit om bijwerkingen te voorkomen!

Extra voordelen

Met appelazijn slankt u niet alleen af. Het geeft u huid een gezonde uitstraling en reguleert u bloed(of uw bloeddruk nu hoog of laag is). Het helpt verder ook tegen acne en vette huid. Als u de appelazijn verdunt met lotion, kunt u hiermee voorzichtig uw huid mee deppen. Als laatste kunt u appelazijn(verdund mag ook) gebruiken om uw haar mee uit te spoelen. Dit helpt namelijk tegen roos.

Granaatappel

Granaatappel is een vrucht. Het groeit aan een kleine boom of struik. Deze vrucht bevat vitamine c en kalium. Verder bevat het stoffen die goed zijn voor het immuunsysteem van de mens.

Hoe helpt het bij het afslanken?

De granaatappel bevat veel voedingstoffen waardoor u geen zin heeft in tussendoortjes, maar veel energie krijgt. Verder werkt het tegen gifstoffen in uw lichaam, hierdoor zal uw lichaam beter gaan functioneren. Er zijn onderzoeken gedaan, waaruit blijkt dat de inname van granaatappel en het verliezen van gewicht een samenhang hebben. Uit onderzoek is ook gebleken dat dit product het vet rondom uw buik afbreekt. Granaatappels worden ook als sap in pakken of flessen verkocht. Mocht dit handiger voor u zijn, kunt u voor deze inname kiezen.

Extra voordelen

De granaatappel is goed voor het ritme van uw hart en verbeterd eventueel uw seksleven.

Gember

Gember wordt verkregen uit de wortel van de gemberplant. Het bevat vele medicinale stoffen waaronder gingerol, lineol, zingibain, zingibereen, zingiberol en shogaol. Gember is een bron van onder andere magnesium, kalium vitamine B6 en krachtige antioxidanten.

Hoe helpt het bij het afslanken?

Dit product is enorm goed voor uw spijsvertering. Doordat uw stofwisseling verbetert, verbrand u meer energie. Verse gember is de beste keuze voor in uw gerechten. Snijd de gember in kleine plakjes of u raspt het. De gember kunt u verder in kokend water laten intrekken en vervolgens als thee opdrinken. In drinkwater kunt u een paar blokjes voor een lange tijd laten intrekken.
Gember verhoogt het galzuur. Mensen met galstenen moeten dus voorzichtig zijn bij de hoeveelheid inname van de gember. Het verdunt het bloed, dus gebruik er niet te veel van. In de koelkast is de gember voor ongeveer 3 weken lang houdbaar.

Extra voordelen?

Bij gember is er een lijst van extra voordelen. Het is goed tegen misselijkheid, menstruatiepijn, hoofdpijn en reisziekte(u dient dan te sabbelen op een stukje gember).Gember helpt bij verlaging van de cholesterol, bij kalmering van de maag, bij circulatie van de bloed en bij stimulering van de libido.

Groene thee

Groene thee is vooral in China en Japan een bekend product. Camellia sinensis bladeren is het oorspronkelijke product van deze thee. De groene thee bevat antioxidanten en cafeïne.

Hoe helpt het bij het afslanken?

Bij beweging en juiste voeding stimuleert de groene thee de vetbranding. Afvalstoffen bouwen zich af en uw verbruikt meer energie. De slechte cholesterol vermindert zich (wat niet ten koste gaat van uw hart). Met een paar koppen per dag, heeft u voldoende stoffen van de groene thee binnen. Doe dit voor een lange periode. Dit kan moeilijk vol te houden zijn, daarom is het raadzaam om koffie met groene thee te vervangen. Koop geen speciale afslankthee. De groene thee die los verkrijgbaar zijn(dus niet zakjes) is de beste keus. De bereiding van deze thee, is ook anders dan hoe u de reguliere thee voorbereid. Gooi niet direct kokend water op de groene thee, maar laat het kokend water voor ongeveer 10 minuten afkoelen. Op deze manier behoud u alle stoffen die u nodig hebt voor uw lichaam. Voeg geen suiker bij de thee!

Extra voordelen?

Groene thee helpt tegen stress. Het vermindert reumatische aandoeningen aan uw gewrichten en het verminderd hartaandoeningen. De kans op kanker vermindert zich met de groene thee.

Bewegen
Het is raadzaam om ook te bewegen. Daarvoor hoeft u niet elke dag de sportschool te bezoeken. Een dagelijkse wandeling, kan uw lichaam goed gebruiken. Hoe meer u beweegt, hoe meer gewicht u verliest. Blijf waken over de voedingstoffen die u binnen krijgt!
© 2011 - 2024 Dominique10, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Aambeien - Behandeling, oorzaak en symptomenAambeien - Behandeling, oorzaak en symptomenWat zijn aambeien? Aambeien zijn niet gevaarlijk of levensbedreigend. Lastig zijn ze daarentegen wel. De symptomen verdw…
Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Groene thee blijkt een wapen tegen overgewicht te zijn! Volgens wetenschappers kan door het drinken van groene thee men…
Diarree verhelpen - Oorzaken en natuurlijke middelenDiarree verhelpen - Oorzaken en natuurlijke middelenWe spreken over diarree wanneer iemand meer dan drie keer per dag een losse stoelgang heeft. Het is de meest voorkomende…
Groene thee goed voor je gezondheid en voor de lijnGroene thee goed voor je gezondheid en voor de lijnGroene thee heeft vele voordelen voor je gezondheid en is ook nog een goed voor de lijn. Bovendien is het ook nog eens h…

Mijn kijk op het Sonja Bakker dieet: voor- en nadelenmijn kijk opMijn kijk op het Sonja Bakker dieet: voor- en nadelenIedereen heeft er wel eens van gehoord: het Sonja Bakker dieet. Het werd zo populair dat het woord "sonjabakkeren" is to…
Wandelen en gewicht verliezenWandelen en gewicht verliezenDoor te wandelen kunnen we gewicht verliezen. Daarnaast is het een goede manier om aan je gezondheid te werken, zonder d…
Bronnen en referenties
  • http://www.stemderbomen.nl/pages/artikelen/art_granaatappel.htm
  • http://www.snel-afvallen.nl/info/afvallen-hulpmiddelen/afvallen-met-granaatappels/
  • http://www.natuurlijk-gezond.nl/38717629
  • http://www.nu.nl/lifestyle/2484818/groene-thee-goed-lijn.html%20/
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina
Dominique10 (6 artikelen)
Gepubliceerd: 10-05-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.