Ballen voor in bad: Bruisbal, Bath Ball en Douche & Bad Bal

De combinatie ballen en bad is misschien niet zo voor de hand liggend, maar toch zijn er diverse ballen die je kunt gebruiken bij het nemen van een bad. Als je van plan bent om jezelf eens heerlijk te verwennen met een warm bad kun je in plaats van badzout ook eens denken aan een bruisbal. Als je het badwater wilt ontchloren kun je het gebruik van de Bath Ball eens proberen. En de Douche & Bad Bal is heerlijk om jezelf tijdens het bad mee in te zepen. In dit artikel worden ze alle 3 toegelicht.

Bruisballen

Een Bruisbal is een bal voor in bad, hoofdzakelijk bestaande uit natriumbicarbonaat wat verantwoordelijk is voor het "bruisen". Wanneer deze stof oplost in water - het water van je bad - heeft het gasvorming tot gevolg, aldus wordt het bruisend effect verkregen. Daarnaast bevat een bruisbal etherische oliën, bloemenextracten en kruiden of specerijen of kleurstoffen die het badwater een kleurtje geven. Bruisballen wegen gemiddeld zo tussen de 100 en 250 gram.
Een Bruisbal wordt ook wel "Bath Bomb", "Fizz Ball" of "Fizz Bomb" genoemd. Bruisballen zijn een relatief nieuw en succesvol product in de luxe bad industrie. Ze zijn een vrolijk en kleurig alternatief voor het badzout. Een warm bad met een bruisbal erin werkt zeer ontspannend en is dankzij de toevoeging van diverse ingrediënten een weldaad voor je huid.

Er zijn behalve gewone bruisballen ook nog heel bijzondere bruisballen. Veel van deze bruisballen zijn van het merk Lush. Een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in de vervaardiging van velerlei artikelen op cosmetica gebied. Lush is bekend om de vele handgemaakte badproducten die bovendien vers bereid zijn en dierproefvrij. Lush heeft een groot assortiment bruisballen en met feestdagen (Kerst, Pasen) worden altijd bijzondere ballen op de markt gebracht. Hieronder staan een paar bijzondere bruisballen (niet alleen van het merk Lush) met een korte beschrijving.

Glitter Bruisbal
Er zijn ook bruisballen met glitters erin om je bad-gebeuren nog "cooler" te maken en een feestelijk effect te geven. Een voorbeeld van zo'n bruisbal met glitters is de Youki-Hi, een bruisbal met gouden glitters en rood gekleurd zeezout.
Deze bruisbal is vernoemd naar één van de drie mooiste vrouwen ooit die op deze aardbol hebben rondgelopen, een Chinese vrouw genaamd Youki-Hi.

Valentine Bruisbal
De Valentine Bruisbal heeft een rozenlabel met tekst "I Love you" en geurt naar, jawel ..... rozen! De bruisbal is verpakt in een mooie geschenkdoos. Vier samen met je geliefde Valentijnsdag in bad met deze bruisbal.

Big Blue
De bruisbal Big Blue kleurt je badwater blauw en bevat echt zeewier zodat je je in een blauwe oceaan waant. Verder zit de Big Blue vol met zeezout, verfrissende citroen en lavendel.

Think Pink
Think Pink is een echte meiden-bruisbal. Een bruisbal voor een ultieme roze bad! Roze water met roze bloempjes en confetti, wat kan een meisje nog meer wensen.

Verrassing Bruisbal
Doe de Verrassing Bruisbal in een bad met warm water en hij bruist langzaam op. Als de bal op is, blijft er een leuk speeltje voor in bad over. Voor kinderen is dit natuurlijk de ideale bruisbal.

Romance in a stone
De Romance in a Stone bruisbal is een bruisbal die echt enorm leuk is om cadeau te geven. Er zijn niet alleen kleine rozen blaadjes en verschillende etherische oliën in verwerkt, maar ook een klein romantisch gedichtje dat verschijnt als de bal is opgebruist. De naam van deze bruisbal is geïnspireerd op de film "Romancing the Stone".

Teenage Bruisbal
De Teenage Bruisbal voor teener-meisjes met de geur van snoepjes. Verschillende smaken zoals aardbei, framboos of zwarte bessen.

Kerst Bruisbal
De Kerst Bruisbal is een bruisbal speciaal voor de Kerst. Versierd met sterretjes, hulstblaadjes, enz. en natuurlijk de geur van dennen. Helpt je om nog meer in een kerststemming te komen.

Pasen Bruisbal
De "Candy Fluff Egg" Bruisbal is een bruisbal speciaal voor de Pasen. Roze bruisbal met een zoete snoepjes-geur in de vorm van een paasei. Wie kan de geur weerstaan van vers bereide suikerspin?

Customized Bruisbal
De Customized Bruisbal is een bruisbal speciaal voor jou gemaakt. De tekst die er op wordt gegraveerd heb je zelf gekozen; dit maakt deze bruisballen zo uniek en daarom erg leuk om cadeau te geven.
Laat je bedrijfsnaam er op graveren en je hebt een perfect relatiegeschenk.

Wil je van de bovenstaande bijzondere bruisballen graag de bijbehorende afbeelding zien, klik dan hier



Bath Ball

De Bath Ball is een bal met een koord die het badwater ont-Chloort. De volledige naam is “Bath Ball Chlorine Filter”. Met één bal kun je ruim 200 keer het badwater voor 90-100% ontdoen van vrije Chloor-ionen.
Hang de bal aan de badkraan tijdens het vol laten lopen van het bad, zodat het stromend water in contact komt met de Bath Ball. Vervolgens haal je de bal nog enkele malen door het vol gelopen bad en kun je een bad nemen in gezonder, gefilterd badwater.

Chloor is één van de meest gebruikte desinfectciemiddelen en wordt op grote schaal toegepast. Chloor wordt al bijna tweehonderd jaar gebruikt voor het bestrijden van ziekteverwekkers in drinkwater, zwembadwater, afvalwater en voor het reinigen en desinfecteren van huishoudelijke oppervlakten en het "bleken" van textiel.
De effecten van Chloor op het menselijk lichaam zijn afhankelijk van de hoeveelheid Chloor die aanwezig is, de duur en de frequentie van de blootstelling. De effecten zijn ook afhankelijk van de gezondheid van de persoon of de milieuconditie waaronder blootstelling plaatsvindt.
Het inademen van kleine hoeveelheden Chloor gedurende korte periodes heeft een nadelige invloed op het ademhalingssysteem. De effecten variëren van hoesten en pijn op de borst tot het vasthouden van vocht in de longen. Chloor irriteert de huid, de ogen en het ademhalingssysteem.

Hoe werkt de Bath Ball Chlorine Filter?

In het duurzame plastik omhulsel zit een soort "zakje" (= het filter), wat je kunt vervangen wanneer dat nodig is. De filter media van de Bath Ball zijn KDF en Virgin American Crystalline Quartz.
Het zakje is gemaakt van een speciaal, extra fijn KDF weefsel dat bestaat uit een mengsel van Koper (70%) en Zink (30%). KDF Formula 73 (F-73) kan schadelijke stoffen als Chloor, Chloramines en Chloorgas omzetten in het niet-schadelijke Zinkchloride (ZnCl2) door de vrije Chloor-ionen te binden aan het Zink ten gevolge van een electrolytische reactie. KDF houdt het Chloor dus niet vast, maar verandert alleen de vrije Chloor-ionen in een onschuldige verbinding.
Het andere hoofdbestanddeel is Crystalline Quartz, gedolven uit pure Siliciumoxide (SiO2), speciaal gewassen en zon-gedroogd. Het is chemisch volkomen inert. Crystal heeft het effect dat het de oppervlakte-spanning van het water verlaagt, waardoor de hoeveelheid zeepsop en schuim wordt verhoogd. Gevolg: het water voelt "lichter" aan, vergelijkbaar met onthard water.


De voordelen samengevat: gezonder, gefilterd water, meer sop/schuim, zachter water, geen jeuk en droge huid meer of andere irritaties als gevolg van Chloor zoals benauwdheid en prikkende ogen.
De Bath Ball is uitermate geschikt voor mensen met een overgevoeligheid voor Chloor.



Douche & Bad Bal

De Douche & Bad Bal is een bal gemaakt van nylon "weefsel" en wordt gebruikt voor onder de douche of voor in het bad. Tijdens het inzepen, wordt je lichaam zachtjes gescrubt en gemasseerd.
Het resultaat van het scrubben is dat alle dode cellen verwijderd worden, zodat je huid weer zacht en glad aanvoelt. Tegelijkertijd wordt de huid gemasseerd, waardoor je de bloedcirculatie stimuleert wat een vitaliserende uitwerking heeft.
De Douche & Bad Bal is gemakkelijk in het gebruik, heeft een handig ophangkoordje en is niet duur.
De Douche & Bad Bal weegt slechts 40 gram, heeft een doorsnede van ca. 14 cm en is verkrijgbaar in diverse frisse kleuren.

Andere benamingen voor deze bal zijn: Bath Ball Scrub, Body Sponge, Body Spons of Massage Spons.
De Douche & Bad Bal wordt vaak geleverd in een mooie, luxe geschenkverpakking in combinatie met andere douche en/of badproducten. Naast de gewone Douche & Bad Ballen zijn er ook nog exemplaren speciaal voor kinderen.

© 2010 - 2024 Drem, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bath and BodyWorksBath and BodyWorks is een Amerikaanse winkel die in 1990 is opgericht in New Albany, Ohio door Leslie Wexner. Het is een…
Investeren in valuta: de Bath brengt geld op!Investeren in valuta: de Bath brengt geld op!Het land van de glimlach Thailand is een toeristisch land, waarvan veel mensen van over de hele wereld jaarlijks geniete…
Lush Oxford Street en hun productenLush Oxford Street en hun productenLush houdt zich bezig met het bedenken en produceren van diervriendelijke en natuurlijke cosmetica-producten. Inmiddels…
Houten tobbe in de tuin; de luxe van de Tünni hot tubDe Tünni hot tub is een tobbe waarin je met koud of warm weer lekker in je tuin kunt badderen. De hot tub is helemaal va…

De pH-waarde van de huidDe pH-waarde van de huidOnze huid is een echte alleskunner die een heel scala van taken uitvoert die van vitaal belang zijn voor ons welzijn. De…
Snel afvallen zonder dieet: Mooier, slanker en gezondSnel afvallen zonder dieet: Mooier, slanker en gezondStraks is het weer eens zomer. We kijken een beetje verontrust naar de schade van de winter en weten dat het tijd is voo…
Bronnen en referenties
  • Mijn eigen website www.balpoint.nl
Drem (80 artikelen)
Laatste update: 24-03-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.