Snel afvallen zonder dieet: Mooier, slanker en gezond

Snel afvallen zonder dieet: Mooier, slanker en gezond Straks is het weer eens zomer. We kijken een beetje verontrust naar de schade van de winter en weten dat het tijd is voor verandering. We willen slanker en mooier worden en wel nu meteen! Permanent gewicht verliezen kan natuurlijk nooit snel maar vereist een grondige aanpassing van levensstijl. Maar er zijn absoluut wel dingen die je kunt doen om snel af te vallen zonder een crash dieet. Hoe val je snel, mooi en gezond af zonder een 5 kilo in een week dieet? Met deze eenvoudige tips verlies je snel een paar overbodige kilo's zonder echt minder of heel anders te gaan eten. Het zijn allemaal bruikbare dingen, die je eenvoudig tussendoor kunt doen zonder echt grote veranderingen hoeft aan te brengen in de manier waarop je leeft en eet. Snel afvallen zonder dieet en toch gezond afvallen.

Meer bewegen kan ook gemakkelijk

Wanneer je gewicht wilt verliezen, zul je altijd meer moeten bewegen. Meer bewegen zorgt er ook bij luie mensen voor dat je metabolisme sneller gaat werken en dat je vet gaat verbranden. Lichte beweging, die je hartslag niet te ver omhoog jaagt, is hierbij beter dan hele snelle cardio workouts die meer bedoeld zijn voor het verbeteren van je conditie. Urenlang aerobics oefeningen uitvoeren in hoog tempo staat niet garant voor een slanker lichaam maar kan zelfs een tegengesteld effect hebben.

Slimme manieren om wat extra te bewegen zijn makkelijk in te passen in je dagelijks leven. Pak af en toe de fiets in plaats van het openbaar vervoer of de auto. Loop op het werk wat vaker heen en weer en gebruik de trap in plaats van de lift. Doe buikspieroefeningen voor de televisie of koop een cross trainer, waarop je per dag 5 a 10 minuutjes traint op laag tempo.

Zorg ervoor dat je je hartslag houdt tussen de 120 en 135 slagen per minuut om effectief vet te verbranden en te werken aan een slank en mooi lijf. Sneller is goed voor je conditie maar niet persé het beste hartritme om vet te verbranden; dat zijn dus twee verschillende dingen.

Slim eten betekent niet per definitie een dieet

Wanneer je iets minder eet dan normaal kies je al voor een heel eenvoudige manier om wat af te vallen. Iedereen heeft een persoonlijke grens voor zijn of haar calorie-inname per dag. Wanneer je dagelijks over die grens gaat en teveel eet wordt je langzaam dikker. Wanneer je net onder die grens blijft ga je vanzelf afvallen zonder dat je nog begonnen met met nadenken over wat je nu precies het beste kan eten en wat niet. Zorg dus voor kleinere porties en eet lekker langzaam, want langzaam eten zorgt voor een betere verwerking van je voedsel en stilt je hongergevoel.

Laat liefst zoete tussendoortjes en chips een paar weken staan. Eet ananas, meloen of grapefruit. Dat zijn allemaal natuurlijke producten, die de vetverbranding stimuleren en zorgen dat er minder nieuw vet wordt opgeslagen. Door suikervrije kauwgum te eten hou je je lichaam een beetje voor de gek, je maakt kauwbewegingen maar er komen geen calorieën binnen. Als hele wenselijke reactie gaat je lichaam aan de slag om zijn vetreserves aan te spreken. Wanneer je toch zin hebt in een snack, zorg dan dat je pretzels, radijsjes of augurken in huis hebt. In dat snoepgoed zitten vrijwel geen calorieën en je kunt toch lekker snoepen voor de tv.

Zorg ervoor dat je weinig suikers en koolhydraten eet. Vermijd dus teveel aardappelen en producten met suiker in. Drink niet meer dan een glas alcohol per dag. Drink heel veel water. Hierdoor raak je niet alleen vet kwijt maar ook overtollig vocht. Teveel koolhydraten en geraffineerde suikers zorgen voor vasthouden van vocht en produceren lelijke wallen, overtollige water kilo's en opgeblazen gezichten en buiken. Oppassen dus met dikmakers suiker en brood, terwijl je meer groenten eet. Dit zorgt ervoor dat je veel slanker en strakker zult ogen, zelfs zonder effectief vet te verliezen.

Hulptroepen inschakelen: Afslankmiddelen en pillen

Wanneer je snel gewicht wilt verliezen kan het nodig zijn om tijdelijk hulptroepen in te schakelen. Producten om af te vallen gebruik je liefst niet om gewicht te verliezen over een langere tijd. Het moet echt een snel hulpmiddeltje zijn dat je liefst voor een paar weken inzet als aanvulling op de genoemde aanpassingen in eten en bewegen. Kies ook hier verstandig en neem liefst middelen met een natuurlijke samenstelling. Wanneer je toch kiest voor de Amerikaanse super vetverbrander, zorg dan dat je gezond blijft eten, voldoende slaapt en rust en beperk de kuur tot maximaal een maand.

Met innovatieve afvalproducten zoals Alli kun je inderdaad snel gewicht verliezen maar je moet deze producten altijd als aanvullend zien op andere manieren om af te vallen. Wanneer je bovendien meerdere kilo's per week verliest moet je lichaam er op voorbereid zijn. Het moet dit offensief kunnen verdragen en gezond genoeg zijn om het aan te kunnen. Besef ook dat dit soort producten meestal leidt tot tijdelijk gewichtsverlies en dat is ook precies waar ze voor dienen. Ga verstandig om met afslankmiddelen en pillen en gebruik ze liefst enkel als extra ruggensteuntje bij het afvallen.
© 2010 - 2022 Sterretje999, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen met een dieet en daarna slank blijven, dat kan. Om snel enkele kilo’s af te vallen kunt u het beste een ei…
Hoe kun je afvallen met yoghurt?Hoe kun je afvallen met yoghurt?Kun je afvallen met yoghurt? Dit blijkt inderdaad zo te zijn! Yoghurt heeft een hele positieve werking voor mensen die g…
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Afvallen met knoflookKnoflook eten geeft je misschien wel een slechte adem, maar het heeft veel positieve eigenschappen. Afvallen met knofloo…

Ballen voor in bad: Bruisbal, Bath Ball en Douche & Bad BalDe combinatie ballen en bad is misschien niet zo voor de hand liggend, maar toch zijn er diverse ballen die je kunt gebr…
Een jonge huid op een natuurlijke basisTegenwoordig hoef je niet meer naar een cosmetische arts of aan de botox om er jonger uit te zien. Op pijnloze wijze kun…
Sterretje999 (364 artikelen)
Laatste update: 27-01-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.