Een jonge huid op een natuurlijke basis

Tegenwoordig hoef je niet meer naar een cosmetische arts of aan de botox om er jonger uit te zien. Op pijnloze wijze kun jij ook je huid er jong en stralend uit laten zien. Een aantal schoonheidssalons in Nederland doen nét iets meer dan reguliere salons. Zij bieden een oplossing voor liften en verstevigen zonder operatiemes of botox naald. En dat op een natuurlijke, biologische wijze.

Pascaud

Pascaud Beauty Innovations is een Nederlandse firma, die patent heeft op één van de meest innovatieve technieken op het gebied van huidverjonging. Hier hebben ze een huidverjongende formule ontwikkeld zonder dat er iets in de huid gespoten hoeft te worden of dat je onder het mes moet. Het is volledig veilig en geheel pijnloos. Deze methode zet de huid als het ware zelf aan het werk, zodat de rimpels vervagen en de huid in een optimale conditie komt.

Totale aanpak, drie elementen

Om optimaal resultaat te krijgen kun je het beste voor de totale aanpak kiezen:
 • schoonheid van buiten naar binnen, door huidtherapie en goede huidproducten
 • schoonheid van binnen naar buiten, door natuurlijke voedingssupplementen
 • schoonheid van inzicht, door ‘goed in je vel’ te gaan zitten, oftewel het vinden van balans tussen lichaam en geest

Schoonheid van buiten naar binnen

Hier vallen een aantal huidtherapieën onder en huidverzorgingsproducten. De schoonheidsspecialiste bekijkt welke therapie het meest geschikt is voor jou en je huid, rekening houdend met jouw wensen (bijvoorbeeld mondrimpels waar jij je aan ergert of wallen onder je ogen).

De therapieën die ontwikkeld zijn:

Biologische rimpelcorrectie

In de huid wordt een ‘krasje’ gemaakt wat de huid zelf gaat genezen. Tijdens dit proces wordt er collageen aangemaakt waardoor de rimpel omhoog geduwd wordt, en voilá weg rimpel.

Deze methode is zeer geschikt voor mensen die fijne tot medium rimpels hebben en die hun gelaatsuitdrukking willen behouden. Van deze methode krijgt je dus geen ‘strak masker’.

Afhankelijk van de diepte van de rimpel zijn 1 tot 7 behandelingen nodig om het gewenste effect te krijgen.

L3 lifting, versteviging en drainage

Dit is een koudlasertherapie, waarbij de cellen gestimuleerd worden. De stofwisseling wordt op gang gebracht en de cellen krijgen weer energie. De behandeling is absoluut pijnloos en risicoloos. Eerst wordt met ronddraaiende bewegingen het vocht (oedeem) afgevoerd. Dan wordt met liftende bewegingen de huid gemasseerd. De contouren van je gezicht worden aangescherpt (strakkere kaaklijn). Voor de ogen (wallen, oogleden) wordt een kleine laserkop gebruikt. Ook kun je met een puntige laserkop bepaalde rimpels heel specifiek te lijf gaan.

Deze methode is zeer geschikt voor mensen met een verslapte of slappe huid, wallen onder de ogen en/of licht overhangende oogleden. Vanaf je 25e kun je hiermee beginnen.

Na 1 behandeling heb je al resultaat, dus even liften voor een feest, zodat je er met het feest stralend uitziet is zeker een optie. Wil je blijvend resultaat moet je een kuur volgen van 5 weken, 2 keer per week.

Mesotherapie

Door middel van micro-injecties, gevuld met natuurlijke stoffen worden de tekorten van de huid aangevuld. Dit wordt direct in de levende huidlaag aangebracht. Een stralende teint is het resultaat.

Deze methode is geschikt voor een huid die last heeft van droogterimpels, beginnende verslapping, grove structuur, een vale kleur en/of vochtarme huid. Vanaf je 30e kun je hiermee beginnen.

De kuur bestaat uit 6 behandelingen, of 1 preventiebehandeling.

Professional treatments

Een gezichtsbehandeling bestaande uit een peeling op basis van enzymen met een massage waarin retinol, vitamine C en E in zitten. Daarnaast krijg je ook nog een algenmasker met LED apparatuur. Heerlijk ontspannen mét resultaat.

Deze methode is voor iedereen geschikt en kun je om de 4 weken laten doen.

Professional peeling

Verschillende peelingstoffen zijn samengebracht in 1 peeling (retinol, enzymen, fruitzuren, TCA). Let wel op dat je huid van deze behandeling gaat vervellen. Dit duurt een kleine week, waarvan je gedurende de eerste drie dagen er niet uitziet.

Deze methode is geschikt voor mensen met een rokershuid, grove structuur, acne littekens, onregelmatige pigmentatie en/ of een ruwe huid.

Deze behandeling is 1 of 2 keer.

Huidverzorgingsproducten van Pascaud

Cosmeceuticals (producten die tussen cosmetica en farmaceutica inzitten) zijn voor mensen die iets willen doen aan huidverjonging en speciaal voor dagelijks thuisgebruik.
 • Cleanser, reiniging voor dagelijks gebruik op basis van Aloe Vera
 • 24 ampullenkuur, intensieve kuur voor 24 nachten met retinol, fruitzuur en caviar
 • Innovatieve transdermaal serum, serum met 15% vitamine C en anti-oxidanten tegen fijne rimpels en zonnebrand
 • 24 hour cream, handige dag- en nachtcreme, met DPHP, hyaluronzur en moerbeiextract geschikt voor alle huidtypen
 • Caviar cream, handige dag- en nachtcreme met DNA voor de vochtarme en vetarme huid
 • Eye boost gel, met argireline voor ontspannen ogen en minder zichtbare rimples
 • Eye care cream, met algenextraxt om de wallen onder je ogen te lijf te gaan
 • Neck & decolletagecream, met peptiden en aminozuren voor een stevige en gladde huid
 • Bodyduo, douchescrub en bodycream die liftend werkt

Schoonheid van binnen naar buiten

Hoeveel je ook doet aan de buitenkant van je huid, als je geen rekening houdt met je voeding zul je nooit 100% resultaat boeken, want nog altijd geldt: ‘ je bent wat je eet’. Het lichaam voert alle afvalstoffen af die onder andere veroorzaakt worden door voeding, milieu, stress, alcohol en roken enz. Dat proces loopt minder soepel dan de bedoeling is door verkeerde en/of onvolledige voeding en al snel zit je met vochtophopingen te opgescheept.

Pascaud heeft supplementen ontwikkeld in samenwerking met diverse universiteiten in binnen- en buitenland om je innerlijke 100% te geven, zodat de stofwisseling optimaal kan verlopen.

 • Deto-X is een 10-daagse reinigingskuur die de darmen, lever, nieren en het bloed reinigt.
 • Collageen Booster Box geeft je lichaam (en dus ook je huid) de juiste voeding om optimaal te kunnen functioneren. Deze box bestaat uit 4 supplementen. Dit alles met uitsluitend natuurlijke producten.

Goed in je vel zitten (Zen Beauty)

Door middel van speciale muziek en gelijkdurende massages en andere huidverwenningen wordt ook het mentale aspect niet vergeten tijdens je bezoek aan de specialiste. Voor thuisgebruik is er een compleet pakket in een leuke doos met: CD, geurkaars, speciale thee, vijf ampullen retinol en vijf ampullen kaviaar. Dat wordt genieten.

Mijn ervaring met de L3, lasertherapie voor liften en verstevigen

Aangezien bij mij ‘ het verval’ ook al een beetje zijn intrede doet, was ik wel nieuwsgierig naar de L3 behandeling en dus heb ik de proef op de som (huid) genomen. Met de helft van mijn gezicht heb ik een proefbehandeling laten doen. Lees mee…

Na kennismaking werd er uitgebreid en duidelijk uitgelegd wat de L3 is, hoe het gedaan wordt.
Mijn kaaklijn mocht wel wat strakker en mijn ooglid ook (en bedankt!)

De behandeling

 • Eerst werd natuurlijk de huid van mijn gezicht en ogen gereinigd met de cleanser van Pascaud.
 • Daarna kreeg ik een brilletje op om de ogen te beschermen tegen de laser.
 • Met ontspannende, masserende streken met de laser over de huid werd eerst het oedeem (vocht) afgevoerd naar beneden. De huid rondom de ogen werd met ronddraaiende bewegingen ‘bewerkt’ .
 • Daarna werd er met liftende bewegingen de kaaklijn en het ooglid gelift.
 • Voor de ogen wordt een kleine kop gebruikt dan voor je gezicht.
 • De bewegingen zijn lekker ontspannend en na 20 minuten ben je al klaar.

Het resultaat

En dan het resultaat. Een beetje vreemd wel om daarna in de spiegel te kijken. En ja hoor, de huid van de ene kant van mijn gezicht was een aantal millimeter hoger dan de andere kant. Je zag duidelijk dat de groef tussen neus en lippen aan de ene kant hoger zat en ook de jukbeenderen zaten niet meer op dezelfde hoogte. De huid aan de behandelde kant voelde ook anders aan, meer elastischer dan de andere kant. Dus inderdaad, na 1 behandeling zie en voel je resultaat. Kun je nagaan wat het resultaat zal zijn als je de complete kuur doet.

Wij zagen het wel, maar het thuisfront ook? Aan mijn kinderen en man vroeg ik natuurlijk direct bij thuiskomst: ‘en, welke kant denk je dat gedaan is?' Ze keken kritisch en zagen het ook, ze wezen allemaal de behandelde kant aan.

Conclusie

Deze 1-malige behandeling is perfect als je bijvoorbeeld een feestje hebt en je wilt er goed en stralend uitzien tijdens het feest (dan moet je natuurlijk wel je hele gezicht laten doen). Als je blijvend resultaat wilt dan kies je voor de kuur van 10 behandelingen.

Met dank aan Irmgard van Kalmthout van schoonheidssalon Bois Douce
© 2010 - 2024 Carolaw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Chemische peelings - Gom je rimpels weg!Wil je een jonge huid zonder rimpels, dan kan je opteren voor een chemische peeling. De opperhuid wordt verwijderd en di…
Wat te doen aan een droge huid?Een droge huid hebben is niet fijn. Daar wil je graag van af komen. Maar hoe kom je van een droge huid af?
Natuurlijke peelingHeerlijk een eigengemaakte peeling met natuurlijke ingrediënten die je toch al in huis hebt. Een peeling is heel doeltre…
Cosmetische chirurgieTegenwoordig zijn er zo veel manieren om er jonger uit te komen zien. Maar welke manieren zijn er allemaal?

Snel afvallen zonder dieet: Mooier, slanker en gezondSnel afvallen zonder dieet: Mooier, slanker en gezondStraks is het weer eens zomer. We kijken een beetje verontrust naar de schade van de winter en weten dat het tijd is voo…
Haar kleuren mislukt? Zo kan je kleurshampoo verwijderenHeb je een semi-permanente kleurshampoo gebruikt, maar is de kleur te donker of te rood? Is je haar kleuren of verven mi…
Bronnen en referenties
 • Schoonheidssalon Bois Douce
Carolaw (32 artikelen)
Gepubliceerd: 14-03-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.