Wat te doen aan een droge huid?

Een droge huid hebben is niet fijn. Daar wil je graag van af komen. Maar hoe kom je van een droge huid af?

Een droge huid

Naarmate je ouder wordt verloopt de celvernieuwing steeds trager. De dode huidcellen worden minder vaak vervangen, waardoor ze langer op de huid blijven liggen. Ook de huidbarrière verzwakt. Dit resulteert in een droger huidgevoel een valere teint. En doordat het vrouwelijk hormoon oestrogeen door de jaren heen ook afneemt, wordt dit effect nog eens versterkt.

Lekker smeren

Als we huidartsen mogen geloven, is het aanpakken van een droge huid een van de makkelijkste problemen. Zelfs met cosmetica kan al heel veel gedaan worden. Om je stralende teint weer tot leven te wekken, kan je je huid peelen met fruitzuren en een krachtige vochtbindende crème. De juiste vethoudende crèmes zorgen ervoor dat de huidbarrière extra wordt beschermd.

De schoonheidsspecialiste

De schoonheidsspecialiste heeft heerlijke behandelingen die zowel je droge huid als je geest een oppepper zullen geven. De behandelingen bestaan uit zuur krachtige, hydraterende maskers met serum en oliën. Ze kan de huid tevens een licht prikkel geven met een fruitzuurpeeling.

Ook behandelingen met licht, van IPL tot LED, kunnen de celfuncties een stimulans geven. Het zijn slechts ondersteunende behandelingen en ze kunnen relatief prijzig zijn.

De dermatoloog

De huisarts kan mesotherapie toepassen. Hierbij wordt met kleine naaldjes een vloeibare cocktail van hyaluronzuur, vitaminen, antioxidanten en aminozuren in de huid ingebracht. Ze kunnen de celfuncties stimuleren. Bovendien geven de prikjes kleine wondjes, wat de huid aanspoort om extra collageen te maken. Als je huid snel een litteken vormt, dan is Mesotherapie niet aan te raden.

Mesotherapie met of zonder naaldjes

Mesotherapie word tegenwoordig in plaats van met naaldjes ook wel met stroom toegepast. De stroomimpulsjes zorgen ervoor dat de huidbarrière zicht opent, waar de versterkende cocktail makkelijker naar binnen kan dringen.
© 2012 - 2020 Emilytje, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Huidverzorging is belangrijkDe huid verzorgen is heel belangrijk. Je hebt maar één huid. Hoe kun je het beste je huid verzorgen?
Droge huid in de winter: huidverzorgingDroge huid in de winter: huidverzorgingWat zijn de oorzaken van een te droge huid tijdens de winter? Wat zijn de oorzaken waarom een droge huid nog droger word…
Een droge, verouderde huid oppeppen van binnenuitEen droge, verouderde huid oppeppen van binnenuitIedereen wil zijn of haar gezonde, jonge huid behouden. Antirimpelcrèmes zijn niet aan te slepen in de winkels, maar kun…
Welk soort huidtype heb ik?Welk soort huidtype heb ik?Welk soort huidtypes zijn er allemaal en welke heb ik nu eigelijk. Hieronder vindt je een overzicht welk soort huidtypes…

Tips om veilig te zonnenDe zon is gevaarlijk voor de huid. Wees dus voorzichtig met de zon. Hoe kunt u voorzichtig zijn met de zon?
Pigmentvlekken, wat is er aan te doen?Vroeger vonden mensen pigmentvlekken niet een probleem. Maar nu willen heel mensen van hun pigmentvlekken af. Maar hoe k…

Reageer op het artikel "Wat te doen aan een droge huid?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Emilytje
Laatste update: 06-05-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Schrijf mee!