Tips om veilig te zonnen

De zon is gevaarlijk voor de huid. Wees dus voorzichtig met de zon. Hoe kunt u voorzichtig zijn met de zon?

Beschermende kleding

Vroeger waren donkere kledingstukken het enige type kleding dat bescherming bood tegen ultraviolette stralen. Nu wordt kleurloze verf met UV absorberende eigenschappen op zonwerende stoffen aangebracht., waardoor ze de beschermingsfactor krijgen van 50. Draag altijd een hoed in de zon en draag op het strand in elk geval een T-shirt.

Het juiste middel

Er zijn verschillende zonnebrandmiddelen, variërend van gels tot crèmes, lotions en preparaten op basis van alcohol. Zoek een product dat het beste bij uw huidtype past. Als u een vette probleemhuid hebt, gebruik dan een geld met natuurlijke filters. Hebt u een droge huid, vermijd dan zonnebrandmiddelen op basis van alcohol of gel, daardoor kan de huid uitdrogen. Crèmes en lotions werken het beste.

Bedek uzelf

Blijf tussen 11 uur 's morgens en 3 uur 's middags uit de zon omdat de zon dan het sterkst en het schadelijkst is. Bescherm de huid ook als het bewolkt is, omdat de ultraviolette stralen door de wolken dringen.

Moedervlekken

Controleer uw lichaam regelmatig op verdacht uitziende sproeten, moedervlekken of onregelmatigheden. Besteed extra aandacht aan moedervlekken die van vorm of omvang veranderd zijn, jeuken, gevoelig of pijnlijk zijn, vurig zijn of bloeden. Laat afwijkingen altijd door de specialist controleren. Als het vroeg ontdekt worden kan het snel en eenvoudig behandeld worden.

Zelfbruiners

Blootstelling aan ultraviolet licht is zo schadelijk voor de huid, dat bruin uit een potje de veiligste manier is om een kleurtje te krijgen. Een zonnebank is net zo gevaarlijk als de zon zelf. Met een zelfbruiner blijft de kleur ongeveer 5 dagen zitten en u kunt de kleur behouden door deze regelmatig bij te werken.
© 2012 - 2024 Emilytje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zonnebank en zonnen gevaarlijk?Tijdens de donkere winterdagen of na een vakantie om ons kleurtje te behouden duiken we graag onder de zonnebank. Van de…
Zonnen: verstandig gebruik van zonnebrandcremeZonnen: verstandig gebruik van zonnebrandcremeGoed beschermt zonnen vraagt om een verstandig gebruik van zonnebrand en van de zonnebrandcreme. Over het gebruik van zo…
Zonnesteek of zonneslag door zonnebankZonnesteek of zonneslag door zonnebankEen zonnesteek of zonneslag hebben beiden nagenoeg dezelfde symptomen zoals hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid. Oo…
Mooi bruin worden met een zelfbruiner is eenvoudigMooi bruin worden met een zelfbruiner is eenvoudigGeen zonnetje, geen schadelijke uv-straling, maar toch bruin. Wie wat gebruind is, ziet er meteen stukken beter uit. En…

Make-up: perfecte ogenMake-up: perfecte ogenOgen bepalen je uitstraling. Het kunnen echte blikvangers worden. Maar hoe krijg je mooie opgemaakte ogen?
Wat te doen aan een droge huid?Een droge huid hebben is niet fijn. Daar wil je graag van af komen. Maar hoe kom je van een droge huid af?
Emilytje (133 artikelen)
Laatste update: 31-05-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.