Mooi bruin worden met een zelfbruiner is eenvoudig

Mooi bruin worden met een zelfbruiner is eenvoudig Geen zonnetje, geen schadelijke uv-straling, maar toch bruin. Wie wat gebruind is, ziet er meteen stukken beter uit. En dat kan met een zelfbruiner het hele jaar. Met een goede zelfbruiner, zonnebank of gezichtsbruiner is veel mogelijk. Met deze attributen fleur je meteen weer op. Het is een goed alternatief voor de zon die toch al niet goed is voor de huid. Met een goede selftan zie je er het hele jaar goed uit.

Hoe lang bruinen in de zon?

Bruin worden willen we allemaal wel en eigenlijk het hele jaar door. Maar bruin worden kost tijd en betekent vele zituren in de zon of op de zonnebank. En dat kan best wel irritant zijn. Bovendien is te lang zonnen niet gezond. Het is schadelijk voor de huid en kan de huid sterk verouderen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. In dat geval kunnen zelfbruiners een goede oplossing bieden.

Gezichtsbruiner of de zonnebank nemen

Wie het hele jaar mooi bruin kleurtje wil, kan kiezen voor de zonnebank, een gezichtsbruiner of een zelfbruiner. De zonnebank is voor een bruine kleur over het hele lichaam. Wil je alleen een mooi bruin gezicht, dan kies je voor een goede gezichtsbruiner of een zelfbruiner. Een gezichtsbruiner is een mini zonnebank speciaal voor jouw huid die met behulp van een aantal uv-lampen ultraviolet de werking van de zon nabootst. De bruiner komt uit een potje of een tube.

Mooi bruin worden met een selftan is eenvoudig

In zelfbruiners zit een stof, dihydroxyaceton die reageert met de eiwitten van de huid. Het werkt meestal direct na het aanbrengen en het doorbruinen is na ongeveer zes uur uitgewerkt. De bruine kleur blijft drie tot vijf dagen zitten, waarna je het weer eenvoudig kunt aanbrengen. Ook kun je het tussentijds een beetje bijhouden. Niemand die er iets van merkt. Kijk wel waar je voorkeur naar uit gaat. Zelfbruiners zijn er namelijk als spray, gel en crème. Bovendien is het ene product beter geschikt voor gezicht en lichaam en een andere bruiner voor de rest van het lichaam of de benen.

Hoe moet ik een zelfbruiner gebruiken?

Maak eerst de huid goed schoon en gebruik daarna een scrubber. Probeer de zelfbruiner nu zo gelijkmatig mogelijk aan te brengen. Begin de eerste keer rustig, want je wordt er al snel steeds handiger in. Zorg dus voor een schone, gladde huid, voordat je de zelfbruiner aanbrengt. Een mooi en logisch moment is bijvoorbeeld s- morgens vlak na het douchen. Hoe schoner en gelijkmatiger de huid is hoe beter en gelijkmatiger het product in de huid trekt. Wanneer je je benen wilt doen, maar ze eerst nog moet ontharen, doe je het ontharen op de avond ervoor, zodat de huid gedurende de nacht wat tot rust kan komen. Heel prettig in gebruik zijn de selftan producten in spray vorm. Smeer desnoods de spray egaal uit. Let altijd wel op je kleren, dus laat de zelfbruiner goed opdrogen en indringen in de huid.

Het gezicht

Maak vooraf je gezicht goed schoon en verwijder zachtjes de dode huidcellen. Breng vervolgens de zelfbruiner zo egaal mogelijk aan. Doe bijvoorbeeld een beetje op voorhoofd, wangen, neus en kin, en smeer het goed en gelijkmatig uit. Vergeet niet om de binnenkant van je handen goed met zeep te wassen, want die kleurt anders ook mee. Met een tissue haal je eventuele zelfbruiner bij de haargrens en wenkbrauwen weg. Anders zullen ze mee kleuren.

Geeft zelfbruiner ook bescherming tegen de zon?

Een zelfbruiner geeft geen bescherming tegen de uv-stralen van de zon. Als je dus toch in de zon gaat zitten, moet je je dus nog wel goed insmeren met een deugdelijke zonnebrandcrème. Gemakkelijk toch. Je zult versteld staan van het succes.

Enkele bekende zelfbruiners op een rijtje

Enkele bekende zelfbruiners zijn:
  • Biotherm Self Tanning;
  • Clinique Self Sun;
  • Dr. Hauschka Summer Impressions Bronzing Fluid;
  • Lancaster Self Tanning Satin Bronze Dry Oil Spray;
  • Nivea Summer Beauty;
  • L`Oreal Sublime Bronze;
  • Olaz Total Effects;

De prijzen verschillen nogal en elke vrouw heeft zo haar voorkeur.

Slot

Een goede zelfbruiner is top voor iedereen die er het hele jaar goed uit wil zien en niet te veel in de voor de huid slechte zon wil gaan zitten. Wel zo gemakkelijk dus, zeker in herfst en winter. Als je het eenmaal hebt geprobeerd, wil je ook niet meer zonder.
© 2008 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Selftan: bruinen zonder zonBruinen zonder zon is met een selftan voor iedereen geschikt die graag een bruin kleurtje wil tijdens de winter of voor…
Een zonnebank kopen: waar moet je op letten?Wil je er constant met een vakantiebruin tintje bijlopen en overweeg je de aankoop van een zonnebank? Zonnebanken zijn e…
Thuis onder de zonnebankThuis onder de zonnebankBen je op zoek naar een zonnebank of zonnehemel voor thuis? Om lekker te bruinen en te relaxen. In sommige gevallen kan…
Zonnebank en zonnen gevaarlijk?Tijdens de donkere winterdagen of na een vakantie om ons kleurtje te behouden duiken we graag onder de zonnebank. Van de…

Schaamhaarmode en trendsSchaamhaarmode en trendsHet scheren van schaamhaar is geen taboe meer. Het lijkt erop dat alle vrouwen het schaamhaar scheren. Het is niet lange…
Schaamhaar verzorging bij vrouwenSchaamhaar verzorging bij vrouwenSchaamhaar is het haar wat zich bevindt op de geslachtsdelen, in het kruis en bovenaan tussen de benen. Meestal begint d…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 02-12-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.