Haar kleuren mislukt? Zo kan je kleurshampoo verwijderen

Heb je een semi-permanente kleurshampoo gebruikt, maar is de kleur te donker of te rood? Is je haar kleuren of verven mislukt? Geen paniek. Een te donkere of te rode kleur kan je leven en je uiterlijk behoorlijk vergallen, maar met onze tips krijg je jouw originele haarkleur binnen de kortste keren weer terug. De meest efficiënte oplossingen: olijfolie, anti-roosshampoo, ontkleuringsbad en veel wassen met warm water.

Geduld

Hoe donker of fel je nieuwe kleur van je haar ook mag zijn, na enkele weken tot een maand zal de semi-permanente kleurshampoo of permanente kleuring sowieso voor een groot stuk vervaagd zijn, ook al was je je haar maar één keer per week. Dit geldt zowel voor semi-permanente kleurshampoos als voor permanente kleuringen.

Ontkleuringsbad

Als je nieuwe haarkleur te donker of te rood is, kan je bij de kapper voor een ontkleuringsbad kiezen. Dat is een speciale shampoo die het grootste deel van de kleur in één enkele keer verwijdert. Deze behandeling heeft echter niets te maken met het blonderen van het haar (het blonderen van te donker of te rood geverfd haar kan de kleur groen of ros maken en moet dus absoluut vermeden worden).

Olijfolie

Pure olijfolie (ja, de soort die je in de keuken gebruikt) is één van de beste middelen om een semi-permanente kleurshampoo en een permanente kleuring te vervagen. Het is aangeraden om je haar voor elke shampoobeurt met olijfolie in te wrijven en het minimum een half uur te laten intrekken alvorens het te wassen. Olijfolie heeft als bijkomend voordeel dat het de haren voedt en glanzend maakt. Gebruik het dagelijks indien je hiervoor de tijd hebt.

Anti-roosshampoo of shampoo tegen schilfertjes

Anti-roosshampoo (shampoo tegen schilfertjes) is de meest efficiënte en gekende oplossing om een kleuring die mislukt is snel te verwijderen. Er bestaan verschillende soorten en merken anti-roosshampoo en sommige merken zijn efficiënter in het verwijderen van haarverf en kleurshampoo dan anderen. Vraag naar staaltjes bij de apotheker en in de parfumerie en test zelf uit welke shampoo tegen schilfertjes bij jou de meeste kleur verwijdert (dit zie je onder andere aan de kleur van het badwater na het uitspoelen en uiteraard ook aan de kleur van je haar nadien in de spiegel). Head & Shoulders en Pantène Pro-V tegen schilfertjes hebben hun efficiëntie op het vlak van het verwijderen van haarverf en kleurshampoo al bewezen. Hoe meer je de kleuring wil vervagen, hoe vaker je het haar moet wassen. Dagelijks wassen is toegestaan, maar houd er wel rekening mee dat je haar door het gebruik van een anti-roosshampoo droger en stugger wordt.

Warm water

Was je haar altijd met zo heet mogelijk water indien het kleuren van het haar is mislukt. Door het gebruik van warm water gaan de haarschubben open staan zodat de kleur gemakkelijk uit de haarschacht verwijderd kan worden. Ook de anti-roosshampoo en de olijfolie zullen hierdoor dieper in het haar dringen om er de mislukte kleur te vervagen.

Veel wassen

Hoe vaker je jouw haar wast, hoe meer de kleur zal vervagen. Is je permanente kleuring of semi-permanente kleurshampoo mislukt, dan doe je er goed aan je haar een tijdje dagelijks te wassen. Aarzel niet je haar in het begin per dag twee tot drie keer na elkaar een shampoobeurt te geven.

Zeep

Gezond voor je haar is het uiteraard niet, maar je haar wassen met gewone zeep helpt ook om te donkere of te rode kleuren uit de verf te vervagen en te verwijderen. Houd er echter rekening mee dat zeep het haar uitdroogt. Je haar zal er misschien wel lichter van worden, maar daarom niet mooier. Geef daarom de voorkeur aan de andere middelen die in dit artikel beschreven staan.
© 2010 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De kleur van je kleding zegt veel over jouBewust of onbewust heb je misschien al vaker ervaren dat je er in de ene kleur mooier, frisser en stralender uitziet dan…
Hoe maak je de kleur bruin?Veel mensen hebben geen idee hoe ze bruin maken, het staat immers niet op de kleurencirkel. Je kunt bruin maken door de…
Grijs haar voorkomen en behandelen. Help ik word grijs!Grijs haar voorkomen en behandelen. Help ik word grijs!U begint stilaan grijs te worden? Geen nood, u bent niet de enige persoon op deze planeet. Het is nu eenmaal een fenomee…
Haarverf en haarkleuren, wat is er allemaal mogelijkHaarverf en haarkleuren, wat is er allemaal mogelijkVeel mensen, vooral veel vrouwen verven geregeld hun haar. Meestal verven ze hun haar in natuurlijke kleuren, maar soms…

Een jonge huid op een natuurlijke basisTegenwoordig hoef je niet meer naar een cosmetische arts of aan de botox om er jonger uit te zien. Op pijnloze wijze kun…
Natuurlijk mooi: zelf schoonheidsproducten makenNatuurlijk mooi: zelf schoonheidsproducten makenVele cosmeticaproducten zijn makkelijk zelf te maken en zijn 100% bioproducten. De ingrediënten kunnen gewoon in de supe…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 14-03-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.