Ralph Lauren polo, kleding en accessoires

Ralph Lauren polo, kleding en accessoires Ralph Lauren is een merk dat sinds 1967 bestaat en is uitgegroeid tot een groot kledingmerk in onder andere de Polo. Het merk bestaat uit verschillende collecties voor mannen, vrouwen en kinderen. De collecties bestaan uit polo, jeans, parfums, accessoires en meer artikelen.

Informatie

Ralph Lauren is de naam van een Amerikaanse modeontwerper die in 1967 begon met het verkopen van dassen in eigen winkels. In 1968 volgde een volledige mannencollectie en in 1971 een collectie voor vrouwen. Er werden verschillende producten aangeboden. De bekendheid kwam vooral door het merk ‘Polo by Ralph Lauren’. In 1972 kwamen de bekende polo shirts uitgebracht in 24 kleuren met het polo logo erop. In de jaren 70 kreeg hij verschillende prijzen voor zowel de mannen- als vrouwenkleding. In 1978 komt er de kinderlijn bij en wordt voor zowel mannen als vrouwen een parfum uitgebracht.
In 1981 wordt er een winkel in Londen geopend en zo wordt hij de eerste Amerikaanse ontwerper met een shop in Europa.
De jaren 80 heeft ook nog succes met een collectie voor het huis met beddengoed. In de jaren 90 volgen verschillende campagnes voor goede doelen zoals borstkanker. Ook ontving hij awards voor zijn collecties. In de jaren 2000 werd er een website gelanceerd en kwamen er veel nieuwe winkels bij in de wereld. Ralph lauren is de officiële sponsor van Wimbledon. Het aantal winkels wereldwijd ligt boven de 400.

Ralph Lauren producten

Sinds het eerste merk, Polo, in 1967 zijn er verschillende merken uitgebracht van Ralph Lauren. De merken hebben verschillende producten die hier worden besproken.

Polo

Het merk Polo bestaat uit verschillende collecties zoals "Polo Ralph Lauren", "Polo Golf" en "Polo Denim". De collecties bestaan niet alleen uit de klassieke mesh shirts maar ook uit Accessoires, spijkerbroeken en sportkleding voor ander andere golf spelers.

Jeans

Verschillende soorten spijkerbroeken denim die te koop zijn in de winkels en op de website. De collectie bestaan uit het "Purple Label" en "Polo Jeans Co.".

Accessoires

De hoeveelheid accessoires groeit per jaar. Zo bestaan er luxe koffers, handtassen voor vrouwen, juwelen en zonnebrillen. Allemaal ontwerpen in een uniek design van verschillende stoffen. Daarnaast bestaan eer bekende artikelen zoals horloges, petjes, riemen en sieraden.

Bovenkleding

De verschillende kledinglijnen zoals het "Purple, Blue en Black Label" bieden veel soorten bovenkleding waaronder shirts, truien, vesten, jassen, jurken en blouses.

Sportartikelen

Producten voor golf zijn erg populair van Ralp Lauren, maar daarnaast wordt er ook kleding voor de wintersport, fitness en tennis aangeboden.

Parfums

Vanaf 1978 zijn er parfums uitgebracht. In 1978 kwam: "Polo" voor mannen en "Lauren" voor vrouwen uit. De mix van ingrediënten maakt de unieke geuren van de soorten parfums. Voor mannen zijn bekende parfums "Polo Modern Reserve", "Polo Explorer", "Polo Black" en "Polo Blue". Voor vrouwen "Love", "Notorious", "Romance" en "Pure Turquoise".

Schoenen

De collectie schoenen is enorm voor zowel mannen als vrouwen. Voor vrouwen onder andere zandalen, boots, leren schoenen en verschillende schoenen met hak. Voor mannen zijn er zakenschoenen, boots, sneakers en leren schoenen.

Huisartikelen

De collecties bestaan uit beddengoed, badartikelen, lichten en kussens. De merken waaruit deze artikelen komen zijn "Lauren Home" en "Ralph Lauren Home".
© 2009 - 2024 Hugoboss, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mode: de kleding van Ralph LaurenMode: de kleding van Ralph LaurenPolo Ralph Lauren is een kledingketen met Amerikaanse wortels. Het bedrijf draagt de naam van eigenaar Ralph Lauren. Dez…
Mijn kind wil alleen maar merkkledingMijn kind wil alleen maar merkkledingKinderen onderling kunnen hard zijn en elkaar afrekenen op uiterlijk vertoon. Kinderen die niet voldoen aan de verwachti…
Chasin' denim kledingChasin' denim kledingChasin' is een kledingmerk dat verkocht wordt in de winkels van score. Het is een merk geworden met eigen Chasin winkels…
Tweedehands kleding, waarom niet?Tweedehands kleding, waarom niet?In deze tijd moeten steeds meer mensen gaan bezuinigen. Steeds meer mensen hebben minder geld om aan leuke dingen te bes…

Trendy en warm de winter door met de SnoodWanneer de dagen kouder worden krijgen we behoefte aan warme kledingstukken en accessoires. Een goede sjaal is onmisbaar…
Welke lingerie past het best bij mij?Iedereen is anders, sommige mensen zijn lang en slank, anderen kort en vol. Dus, bij iedereen past ook andere lingerie h…
Hugoboss (7 artikelen)
Gepubliceerd: 14-11-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.