Trendy en warm de winter door met de Snood

Wanneer de dagen kouder worden krijgen we behoefte aan warme kledingstukken en accessoires. Een goede sjaal is onmisbaar. De Snood is trendy en lekker warm.

Wat is een Snood

Een Snood is een trendy winteraccessoire. De Snood houdt het midden tussen een sjaal en een muts. Het woord Snood is ontstaan door een samentrekking van de woorden scarf en hood. De Snood was in de jaren '80 ook heel trendy en is in de herfst en winter van 2009 weer volledig terug in het straatbeeld.

Hoe draag je de snood?

Een Snood ziet lijkt het meeste op een gewone sjaal. Alleen heeft de Snood geen uiteinden. De Snood is volledig rond en het model wordt ook wel tunnelmodel genoemd. Om hem te dragen doe je de snood over je hoofd heen aan. Je kunt de snood als een sjaal rond je nek hangen, maar ook vanaf de nek over de achterkant van je hoofd heen naar boven schuiven, zodat je een soort muts of hoofddoek hebt. Zo heb je bij erge kou ook een lekker warm hoofd. Bovendien geeft de Snood een hele elegante look wanneer je deze over je hoofd draagt. De snood wordt ook op de catwalks van modeshows gesignaleerd.

De snood is trendy

De snood is een trendy accessoire. Dit maakt dat je de snood ook rustig binnen kunt dragen als mode-accessoire. Je kunt de snood in diverse kleuren aanschaffen, zodat deze er altijd eentje hebt die bij je kleding past. De Snood is ook een mode-item voor mannen. De man draagt de Snood stoer om de nek. De Snood is verkrijgbaar in verschillende materialen, zodat je een lekker dikke wollen Snood buiten kan dragen en een wat dunnere stoffen Snood binnen als extra accessoire voor op je kleding kunt dragen.

Wat kost een Snood?

De Snood is er in diverse modellen en groottes. Een kleine Snood zit dichter rond de nek, een grotere maat hangt wijder om de nek heen. Een ruimere Snood kun je ook tweemaal om de nek heen draperen. Een Snood is al verkrijgbaar voor ongeveer € 10,--. Grotere modellen zijn vaak rond de € 20,--. Wanneer je gaat voor een Snood van een bekend merk zoals Burberry's, dan betaal je vele malen meer. Je moet dan denken aan een paar honderd euro.

Zelf een snood maken?

Als je van breien houdt, dan kun je er eenvoudig een Snood breien. Gebruik hier een dikke wol voor. Door grote steken te maken krijg je een lekker losse en warme snood. Brei de Snood net zoals je een brede sjaal zou maken en naai of haak de uiteinden aan elkaar. Ook van een lekkere zachte en soepele stof kun je een Snood maken. Neem een lap stof voor de breedte van een sjaal. Sla deze lap stof dubbel en naai de zijkanten aan elkaar. Vervolgens de lap stof aan de uiteinden aan elkaar naaien en je hebt een trendy Snood in je zelf gekozen patroon of kleur.
© 2009 - 2024 Ceetee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Oorwarmers: hip en handigAangezien een muts je kapsel volledig naar de knoppen kan helpen, zijn oorwarmers voor modebewuste personen veel aangena…
Moslimvrouwen, hoofddoeken en modeMoslimvrouwen en hoofddoeken, het is iets waarbij de meeste mensen geen positief beeld hebben. Maar net als de meeste vr…
Slovs, de trendy winterlaars voor iedereenOm onze voeten in de winter warm te houden kenden we al de trendy winterlaarzen van het merk Uggs. De Slovs zullen naar…

Camper schoenen, van ontstaan tot innovatie en designCamper schoenen, van ontstaan tot innovatie en designSchoenen zeggen heel veel over de persoonlijkheid van een mens. Men zegt dan ook als men kijkt naar de schoen dat men we…
Ralph Lauren polo, kleding en accessoiresRalph Lauren polo, kleding en accessoiresRalph Lauren is een merk dat sinds 1967 bestaat en is uitgegroeid tot een groot kledingmerk in onder andere de Polo. Het…
Ceetee (242 artikelen)
Gepubliceerd: 27-11-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.