Festival outfits voor fashionista’s

Zodra de zomer nadert, zien we weer allerlei festivals voorbij komen. Lekkere muziek en gezellig samen zijn met vrienden. Wie wilt dat nou niet? Maar wat moet je nou aan? Soms is het heerlijk zonnig overdag, maar dan kan het ineens gaan regenen. ’s Nachts kan het ook behoorlijk afkoelen. Daarom hier kledingtips voor om er fashionable uit te zien met de juiste kleding.

Outfits voor elk weer

Fris weer

Een luchtige maxi-rok doet het ook goed / Bron: Unsplash, PixabayEen luchtige maxi-rok doet het ook goed / Bron: Unsplash, Pixabay
Hoewel de ‘r’ niet meer in de maand is, kan het toch behoorlijk fris zijn. Kies dan liever niet voor blote benen, maar een spijkerbroek. De stoere types kunnen voor een boyfriend jeans gaan en vrouwelijke types voor een skinny jeans. Daarboven draag je een zwarte tanktop, een neutraal gekleurde cardigan en een felle sjaal. Zo kun je iets uittrekken als je het warm krijgt, in een grote groep mensen, en weer makkelijk aantrekken. Draag er ook nog opvallende stevige ballerina’s bij met sokken en je bent klaar.

Tip: Belangrijk bij koud weer is dat je je in laagjes kleed, omdat je het toch warm kunt krijgen door het dansen en de massa’s mensen.

Warm regenachtig weer

Als het regent, maar toch warm is kun je kiezen voor een spijkershort met laarzen eronder. Deze stijl wordt erg vaak gezien op festivals. Kies bijvoorbeeld een donkere spijkershort met een crèmekleurige kanten top en felle laarzen eronder, zoals rood of blauw. Draag een haarband of sjaal in je haar in dezelfde kleur als je laarzen om zo een hippielook te creëren. Je kunt leggings of lange kousen in je tas bewaren, voor als het ’s avonds afkoelt. Om je tegen de regen te beschermen, kun je kiezen voor een regenjas. Een legergroene regenjas is trendy op dit moment en past mooi bij de crèmekleurige top.

Tip: Belangrijk om te onthouden bij regenachtig weer is dat je in ieder geval kiest voor kleding waarbij het niet uit maakt dat ze vies worden door de modder.
Tip: Als je zeker weet dat het gaat regenen, kun je je outfit hier goed op aanpassen en de nodige spullen meenemen voor een regenachtige dag .

Warm en zonnig weer

Met dit weer kun je alle kanten op. Veel vrouwen kiezen voor een korte broek of luchtige playsuit. De korte broek kun je combineren met een luchtige doorschijnende top. Gladiator sandalen staan daar mooi onder en worden vaak gezien. Als je sieraden niet vervelend vindt in dit warme weer kun je gevlochten armbanden van touw om je polsen dragen. Verder is een elastieken haarband erg handig. Die kun je om je hoofd dragen voor een hippie-look en als het erg warm wordt kun je je haar in een staart of knot doen met de haarband.

Tip: Als je sieraden vervelend vindt met warm weer, kun je liever voor een geprinte top of geprinte short kiezen. Op die manier hoef je geen sieraden om en is je outfit niet saai.

Accessoires en make-up

Een grote tas of toch een kleine?

In een grote tas kun je van alles dragen, zoals een flesje water, zonnebrand crème, lipgloss en je mobieltje. Het nadeel van een grote tas is dat die in de weg kan zitten als je aan het dansen bent. Daarom kan er gekozen worden voor een kleine tas, waarin je alleen de nodige spullen in doet. Het ligt eraan wat je zelf prettig vindt.

Zonnebrillen

Zonnebrillen horen gewoon bij festivals. Dit zorgt ook voor een hippie-look en beschermt je ogen tegen de zon. Als je voor een extra grote zonnebril kiest beschermt dit ook nog eens je gezicht.

Make-up

Draag make-up met SPF factor, zodat je gezicht beschermt is tegen de zon. Bovendien is een neutrale look het mooist en beste voor festivals. Omdat je make-up de hele dag goed moet blijven, kun je kiezen voor een getinte dagcrème met SPF. Waterproof mascara is handig voor als je zweet en lippenbalsem met SPF beschermt je lippen tegen de zon.

Goedkope sieraden

Als het erg druk is kan het zijn dat je sieraden kwijt kunnen raken en je ze niet terug vindt. Draag daarom goedkope sieraden. Ook kan het zijn dat sieraden makkelijk verkleuren door zweet en het warme weer en als ze goedkoop zijn, maakt dat niet zoveel uit.

Stevige schoenen

Er kan vaak op je voeten worden getrapt, dus is het handig om stevige schoenen aan te trekken. Vans, sneakers, All Stars of stevige ballerina’s zijn stevige genoeg en je kunt er lekker op lopen. Alhoewel er toch vaak sandalen en dergelijke worden gespot. Dus hier geldt ook dat je moet dragen wat je zelf prettig vindt.

Gezien op Coachella 2010

Het Coachella festival wordt elk jaar gehouden in Californië. Het is er érg warm omdat het plaatsvindt in de woestijn. Vele celebs bezoeken dit festival en zijn allemaal fashionable gekleed voor dit warme weer. Ik geef een aantal voorbeelden van wat de sterren aan hadden tijdens Coachella 2010.

De Hiltons
  • Paris Hilton droeg een kanariegele jurk met gouden studs met bijpassende gouden ballerina’s en een gouden paillettenhaarband. Gek genoeg had ze een clutch bij zich (vervelend om de hele tijd in je handen te houden), maar dit was wel een grote clutch.
  • Haar zus Nicky Hilton droeg een playsuit met felgekleurde print met een groene tas en zwarte sandaaltjes. De playsuit werd vaak gespot op het festival en is ideaal voor warm weer.

The Hills & The City

  • Kristin Cavallari droeg een typische outfit voor warm en zonnig weer. Ze droeg namelijk een spijkershort en een paarse luchtige top. Ze had een knoop gemaakt aan de zijkant van haar top. Haar outfit maakt ze af door véél armbandjes: aan de ene pols armbanden van touw en de andere pols gouden bangles.
  • Whitney Port droeg een luchtige witte shirt met soort zwarte tye dye strepen en een korte broek met felle print. Verder had ze een kleine schoudertas bij zich en had ze stoere schoenen aan. Veel sieraden droeg Whitney niet, ze had alleen een horloge om.

Models

  • Alessandra Ambrosio had helemaal de hippie-look te pakken door een witte doorschijnende lange top te dragen met roesjes aan de onderkant. De top viel helemaal over haar spijkerbroek heen. Verder droeg ze een bruine flaphoed en bruine laarzen. Een zwarte franjesjaal en chandelier oorbellen.
  • Agyness Deyn viel op door haar nieuwe kapsel: helemaal kort. Maar ze had een meisjesachtige perzikkleurige jurk aan met daaronder Dr. Martens schoenen (kisten) met felblauwe veters. Ze maakt haar outfit af door zilveren kettingen en een zwarte zonnebril.

Lees verder

© 2010 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Food and Drink festivals in EngelandFood and Drink festivals in EngelandHet najaar is het ideale moment voor wie van lekker eten houdt, zeker in Engeland waar ze als nergens anders de vruchten…
Overzicht van festivals in HongarijeOverzicht van festivals in HongarijeDe hoofdstad van Hongarije, Boedapest, is cultureel gezien één van de grootste steden in Midden-Europa. Niet voor niks d…
Festival survival tipsVanaf maart tot eind oktober zijn er overal op de wereld heel veel muziekfestivals om te bezoeken. Denk hierbij aan veel…

Zomer haarmode: sexy vlechtenZomer haarmode: sexy vlechtenMet de zomer in aankomst trekken alle vrouwen hun mooiste kleding uit de kast. Ook het haar heeft aandacht nodig. Een mo…
Tips voor het kopen van een badpak, bikini of tankiniTips voor het kopen van een badpak, bikini of tankiniZomer en vakantie voor de deur? Eindelijk weer naar het strand en lekker zwemmen! Om het helemaal compleet te maken verw…
Bronnen en referenties
Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 09-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.