Tips voor het kopen van een badpak, bikini of tankini

Tips voor het kopen van een badpak, bikini of tankini Zomer en vakantie voor de deur? Eindelijk weer naar het strand en lekker zwemmen! Om het helemaal compleet te maken verwen je jezelf met nieuwe badkleding. Maar daarmee begint ook direct het ellende: de confrontatie met jezelf in een pashokje! Op de één of ander manier zie je er altijd vreselijk uit in dat hokje. Maar bedenk wel: het is niet altijd zoals het lijkt! Een paar tips om het kopen van badkleding iets makkelijker te maken.

Het leed dat pashokje heet

Lekker een dagje shoppen, welke vrouw houdt er niet van? Heerlijk met een vriendin leuke kleren scoren! Maar pashokjes zijn over het algemeen een ramp! Vaak een te klein hokje met een gordijntje dat maar net past. Soms is er niet eens een spiegel en moet je ook nog uit het hokje! Altijd een tekort aan haakjes en dan dat vreselijke rare licht!! Het lijkt wel of alle negatieve kanten van je lichaam extra belicht worden! Elk vlekje, bultje en putje zie je extra duidelijk, je ziet er zelfs dingetjes die je thuis nog niet waren opgevallen! Licht doet erg veel, vooral als het niet goed is. In een pashokje komt alle licht van boven en meestal ook nog met een verkeerde kleur en sterkte. Kortom in een pashokje zie je ineens bobbels, bulten, megaheupen en ander ellende.

Dit geldt vooral voor het passen van badmode want dan zie je het meeste van je eigen lichaam. Toch hoeft het echt niet zo'n drama te zijn. Wees vooral eerlijk tegenover je zelf en bekijk niet alleen maar je negatieve punten.
Laat je niet kisten door een te klein pashokje met het verkeerde licht!

Laat je partner thuis

Als je een nieuwe badpak of bikini wilt kopen laat je partner dan thuis. Hem of haar laten toekijken bij het passen van badkleding is echt wel even iets anders dan bijvoorbeeld samen douchen. Stel: je staat daar met een badpak dat net niet goed past met je slip er onder en je hebt je sokjes nog aan, dan zie je er echt niet op je best uit.
Laat je partner maar kijken als je met het perfecte modelletje thuis bent gekomen.
Het beste kun je alleen gaan of met een zus of vriendin die erg eerlijk tegen je is.

Ga shoppen op een rustige dag

Kies een rustige dag om te shoppen. Dus vooral niet op een zaterdag, koopzondag of koopavond. Denk bijvoorbeeld aan een maandag. Meestal is het dan erg rustig in een winkel en staan er geen ongeduldige mensen te wachten voor het pashokje. De verkoopster heeft dan ook alle tijd om je te helpen met uitzoeken van het juiste model en maat.
En een dagje vrij nemen om even heerlijk rustig te shoppen is niks mis mee!

Kies een merk of model wat bij je past

Eerst moet je de keuze maken tussen een badpak, bikini, of tankini. Kies voor datgene waarin je je het meest prettig of sexy in voelt. Daarna is belangrijk om voor het juiste merk of model te gaan. Niet alles zal even goed bij je lichaam passen. Soms is een bepaald merk helemaal hot en lopen al je vriendinnen erin. Het is natuurlijk erg trendy om mee te doen maar bedenk wel, als het niet bij je figuur past, dan sla je de plank volledig mis.

Trek je niks aan van de maat

Het gaat er niet om welke maat je hebt, het gaat erom dat je badkleding goed zit! En of dat nu een maat groter of kleiner is, dan je gewend bent, dat maakt niks uit. Maten kun je niks van zeggen, het verschilt altijd per merk of model. Neem daarom ook meerdere maten mee van hetzelfde model in een pashokje, dat scheelt erg veel gedoe en stress. Het klinkt misschien raar, maar met een grotere maat lijk je soms dunner. En wil je er niet steeds mee geconfronteerd worden? Gewoon de label eruit knippen!

Let alleen op de badkleding

Als je voor zo'n grote spiegel in het pashokje staat, dan is de verleiding altijd erg groot om op dingen te letten die op dat moment niet belangrijk zijn. Dus ga niet ineens letten op putjes, vlekjes, bultjes of vetrolletjes. Daar kom je niet voor. Het enige wat telt is: Hoe zit je badkleding!

Je bleke huid geeft in combinatie met het rare licht in het hokje een vertekend beeld. Als je benen, buik en armen wat bruiner zijn geworden door een paar daagjes zon, zie je er altijd slanker uit. Oneffenheden zie je op een gebruinde huid ook minder... Dus niks om zorgen over te maken.

Deskundig advies

Zoek je echt iets wat bij je past en kom je er toch niet uit? Ga dan naar een speciaalzaak waar ze badmode verkopen. Meestal slaag je daar beter dan bij een doorsnee warenhuis. Ze hebben een groot assortiment wat ook lekker handig is met mix en matchen! Bovenstukjes van een bikini kun je krijgen met je eigen cupmaat wat meestal een betere pasvorm geeft dan een maatje M of L. Ook badpakken zijn te verkrijgen met cupmaten en verstevigende beugels. Ook voor corrigerende badmode kun je terecht bij de speciaalzaak . Vaak wordt gedacht dat een speciaalzaak duurder is maar dit is echt niet altijd het geval.

Online shoppen

Voor mensen die zich helemaal niet thuis voelen in een pashokje, is er altijd nog de keuze om kleding te bestellen via een postorderbedrijf of een internetwinkel. Het voordeel hiervan is dat je kunt passen in je eigen vertrouwde omgeving. Als je precies weet wat je maat is, dan is het echt ideaal. Het is wel lastiger als je niet weet hoe bepaalde modelletjes uitvallen of hoe de kleuren in het echt zijn. De kans dat iets retour moet en je weer opnieuw moet bestellen is dan vrij groot. Hierdoor kunnen mensen sneller onzeker worden over hun zelf en hun lichaam.

Jouw figuur en bijpassende badmode

  • Kleine borsten: kies voor een bikini met push-up effect. Ook een triangelbikini of een halterbikini is een goede keuze.
  • Grote borsten: zorg voor een stevige cup en bandjes, die houden alles goed op zijn plaats.
  • Volle buik: kies een badpak van stevig materiaal met een mooi (diep) decolleté. Wil je iets met een print? Dan liever niet op je buik, want daardoor lijkt hij voller.
  • Korte benen: Ga voor een hoog uitgesneden bikini broekje of badpak!
  • Geen taille: neem een badpak met een riempje hierdoor lijkt je taille smaller.
  • Brede heupen: kies voor een omslagdoek of sjaal over de heupen als je even over het strand wandelt in combinatie met een diep decolleté ziet niemand uw brede heupen nog.

Wees niet zo onzeker over je lichaam

De meeste vrouwen dromen van een mooi en slank lichaam. Dit is echter niet altijd haalbaar, iedere vrouw is anders gebouwd. Brede heupen bijvoorbeeld krijg je nooit weg met lijnen of oefeningen als dit je lichaamsbouw is. Je kunt er echter zelf wél voor zorgen dat het niet uit de hand loopt. De meeste vrouwen in Nederland hebben gemiddeld maat 42 dus laat je ook niet van de wijs brengen door de tv, glossy's of iets anders. Probeer je goed te kleden en leg extra nadruk op je positieve punten en blijf niet staren naar die paar kleine minder leuke punten. Niemand is perfect!

Geniet van het leven...
© 2010 - 2024 El-ja, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Badmode vroeger en nu: van naakt bij de Romeinen tot badpakBadmode vroeger en nu: van naakt bij de Romeinen tot badpakIn de tijd van de Romeinen was het gebruikelijk dat er naakt werd gezwommen en dit duurde tot de vijftiende eeuw. Vanaf…
Welke bikini past bij mijn figuur?Bikini's zijn er in alle soorten en maten. Daarom kan het moeilijk zijn om een bikini te vinden die er mooi uitziet en g…
Geschiedenis van de badkleding van de oudheid tot hedenGeschiedenis van de badkleding van de oudheid tot hedenDe oude Romeinen droegen meestal geen badkleding. Zij baadden naakt. Pas vanaf de 17e eeuw begint men in Europa badkledi…
Waarom jonge meisjes geen bikini zouden mogen dragenmijn kijk opWaarom jonge meisjes geen bikini zouden mogen dragenEr is veel keuze in badkleding voor meisjes; zwembroekjes, bikini´s, tankini’s, badpakken, noem maar op. Veel jonge meis…

Festival outfits voor fashionista’sZodra de zomer nadert, zien we weer allerlei festivals voorbij komen. Lekkere muziek en gezellig samen zijn met vrienden…
Zijn hoge hakken en heupbroeken slecht voor de gezondheid?Zijn hoge hakken en heupbroeken slecht voor de gezondheid?Het lopen op hoge hakken zou slecht voor je rug zijn wordt wel eens beweerd. En heupbroeken zou er voor zorgen dat je da…
El-ja (113 artikelen)
Laatste update: 13-09-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.