Welke bikini past bij mijn figuur?

Bikini's zijn er in alle soorten en maten. Daarom kan het moeilijk zijn om een bikini te vinden die er mooi uitziet en goed past bij jouw figuur. Want wat kun je nou het beste dragen als je een buikje hebt? En wat voor bikini past bij iemand met korte benen?

Grote cupmaat

Als je grote borsten hebt is het belangrijk dat je bikini genoeg ondersteuning biedt. Het is dus het beste om voor een beugelbikini te kiezen. Ook is het slim om voor een bikini te kiezen waarbij de cups je borsten grotendeels omvatten, daardoor lijken je borsten kleiner. Als je niet van beugelbikini's houdt, kan je ook kiezen voor een halterbikini die is gemaakt van stevig materiaal.

Bij een grote cupmaat zijn de bandeaubikini en de triangelbikini minder geschikt, omdat deze de borsten niet genoeg ondersteunen.

Kleine cupmaat

Bij een kleine cupmaat is weinig ondersteuning nodig en daarom is de triangelbikini zeer geschikt. Door de cups van de bikini een beetje uit elkaar te schuiven lijken je borsten groter. Ook kun je het beste kiezen voor een topje dat versierd is met bijvoorbeeld roesjes of een topje met een print.

Een andere bikini die jouw borsten ook heel mooi doet uitkomen is de bikini met vulling, die je borsten groter en ronder doet lijken. Meestal zit er in de bikini's met vulling ook een beugel.

Een buikje

Weinig vrouwen hebben een echt platte buik. Als je een buikje hebt en je wilt hem bedekken is dat natuurlijk niet mogelijk met een bikini. Met een tankini kan dit echter wel. Een tankini zit eigenlijk tussen een bikini en een badpak in: het is een tweedelige bikini waarbij het topje de buik bedekt. Door een tankini te dragen is jouw buikje dus niet zichtbaar en kun je gewoon naar het strand zonder je zorgen te maken.

Kort bovenlichaam

Je kunt je bovenlichaam langer laten lijken door de afstand tussen je bikinitopje en je bikinibroekje groter te laten lijken. Dit kun je bereiken door een kleine bikini te dragen of door een bikini of badpak met verticale strepen te dragen.

Korte benen

Door een hoog uitgesneden bikinibroekje te dragen lijken je benen langer. Ook kun je kiezen voor een bikinibroekje met touwtjes of een dun bandje aan de zijkanten.

Weinig heupen

Als je weinig heupen hebt is het niet slim om een normale slip te dragen. Daardoor lijkt je lichaam recht en lijkt het alsof je geen taille hebt. Kies dus voor een bikinibroekje die je aan de zijkanten vastknoopt met touwtjes. Zo creëer je bredere heupen en dus ook een mooie taille.

Brede heupen

Heb je iets bredere heupen, laat dan het broekje met touwtjes zitten. Kies in plaats daarvan voor een bikinibroekje met een rokje eroverheen of een hoog uitgesneden slip.

Iets te zwaar

Als je net wat kilootjes te veel hebt, kun je het beste geen wit dragen. Daardoor zal je er zwaarder uitzien dan je bent en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Kies ook niet voor een bikini met horizontale strepen, die zal je er breed uit doen zien.

Je hebt een bruine huidskleur of je wordt snel bruin

Hoewel je huidskleur niks te maken heeft met je figuur, is het toch heel belangrijk om er rekening mee te houden bij het kiezen van de kleur van je bikini. Als je een bruine huidskleur hebt kun je vrijwel alle kleuren dragen. Let wel op dat je niet een bikini kiest die heel erg op jouw huidskleur lijkt, het kan dan lijken alsof je naakt rondloopt.

Je hebt een lichte huidskleur

Als je een lichte huidskleur hebt is het niet slim om te kiezen voor een lichte bikini, aangezien deze je nog bleker maakt. Kies dus niet voor pastel,wit, geel of bruin maar ga voor felle kleuren en drukke prints.
© 2011 - 2024 Nugt1, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bikini's voor grote en kleine borstenEen nieuwe bikini kopen is natuurlijk heel erg leuk, maar voor sommige vrouwen is dit niet zo plezierig als het zou moet…
Welk lichaamstype heb ik en welke bikini past daarbij?Welk lichaamstype heb ik en welke bikini past daarbij?Wanneer de zomer voor de deur staat, is het weer tijd om na te denken over een mooie bikini. Natuurlijk wil je er in bik…
Welke bikini bij wat voor lichaamstypeHet wordt weer steeds warmer in Nederland. Dit betekend dat het tijd is om zwemkleding te gaan kopen en heerlijk op het…
De juiste bikini voor jouw lichaamZoals niet alle kleren even mooi staan bij de verschillende lichaamsvormen, staan ook niet alle bikini’s even mooi. Wat…

Kleding gemaakt van bamboeKleding gemaakt van bamboeBamboe is uitstekend geschikt om er textiel van te maken. Van het textiel wordt kleding gemaakt. Kleding gemaakt van bam…
Get the look: vintageDe vintage look is weer helemaal hip en happening. Celebraties worden gespot met vintage op de rode loper, de vintagewin…
Bronnen en referenties
  • http://www.hoedoe.nl/mode-uiterlijk/kleding/hoe-kies-ik-de-juiste-badkleding-uit
  • http://www.jouwbikini.nl/
  • http://www.trendystyle.net/fashion/kledingtips/badkleding01.html
Nugt1 (13 artikelen)
Gepubliceerd: 04-08-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.