Welk lichaamstype heb ik en welke bikini past daarbij?

Welk lichaamstype heb ik en welke bikini past daarbij? Wanneer de zomer voor de deur staat, is het weer tijd om na te denken over een mooie bikini. Natuurlijk wil je er in bikini zo goed mogelijk uitzien. Er zijn erg veel verschillende soorten bikini's. Toch kan het lastig zijn om de juiste bikini te vinden bij je figuur. Om te bepalen welke bikini het meest geschikt is, dien je eerst te bepalen wat voor figuur je hebt. Aan de hand daarvan zijn er vele tips die je kunnen helpen bij het kiezen van een geschikt exemplaar. Iedere vrouw is anders gebouwd. Sommigen hebben wat bredere heupen, terwijl anderen juist bij de borsten wat voller zijn. Aan de hand van deze uiterlijke kenmerken kun je bekijken wat voor soort figuur je hebt.


Appelfiguur

Kenmerken voor een appelfiguur:

 • Slanke benen
 • Bijna geen taille
 • Grote borsten
 • Brede schouders
 • Wanneer een appelfiguur aankomt, is dit vaak in de zone rond de buik en borsten

Bikini's die erg geschikt zijn voor dit type, zijn de beugelbikini en de tankini. Een beugelbikini zorgt voor voldoende ondersteuning bij de borsten. Wanneer je een buikje hebt en deze liever wilt bedekken, kun je kiezen voor een tankini. Dit is een bikini met een hemdje en een los broekje. Het lijkt een beetje op een badpak, maar bestaat toch echt uit twee losse delen.

Wanneer je een appelfiguur hebt, kies dan liever voor wat donkerdere kleuren. Deze zorgen ervoor dat een buikje minder opvalt.

Peerfiguur

Kenmerken voor een peerfiguur:

 • Platte buik
 • Slanke taille
 • Brede heupen
 • Vollere benen

Omdat vrouwen met een peerfiguur voller zijn bij de heupen en de benen, is het goed om de aandacht juist naar het bovenlichaam te trekken. Dit kun je doen door een bikini met een drukke print te dragen. Het peerfiguur heeft vaak wat kleinere borsten. Deze komen het mooist uit wanneer je voor een bandeau top kiest. Een bikini top met ruches of kantjes is ook zeer geschikt. Deze tops leiden de aandacht van de heupen af. Uiteraard is het in dit geval beter om wel gewoon een effen broekje te kiezen.
Ook een bikini met wat bredere banden bij het broekje is zeer geschikt voor dames met een peerfiguur.

Recht figuur

Kenmerken voor een recht figuur:

 • Slank en atletisch gebouwd
 • Weinig taille
 • Weinig vrouwelijke vormen

Indien je meer vorm in je lichaam wilt creëren, kies dan voor een bikini met een printje. Ook een monokini is geschikt hiervoor. Een monokini laat je figuur prachtig uitkomen! Indien je juist je slanke lichaam wilt benadrukken, kies dan liever voor een wat sportiever model.

Zandloperfiguur

Kenmerken voor een recht figuur:

 • Slanke taille
 • Vollere borsten
 • Brede heupen
 • Schouders staan ongeveer gelijk aan heupen

Wanneer je een zandloper figuur hebt, heb je eigenlijk alle keuze wat betreft bikini's. Benadruk je liever je vrouwelijke heupen of juist je slanke taille? Wanneer je de taille wilt benadrukken, kies dan voor een wat hoger broekje. Zo lijkt je taille nog slanker!

Word je snel bruin? Dan kun je kiezen voor veel verschillende kleuren. Blijf je meestal erg wit? Kies dan liever geen zwarte of witte bikini. Dit benadrukt je witte kleur behoorlijk. Ga liever voor een pasteltint of vrolijke print. Neem liever geen fluorescerende kleuren.

Hartvormig figuur

Kenmerken voor een hartfiguur:

 • Brede schouders
 • Vollere armen
 • Grote borsten
 • Soms een buikje
 • Slanke benen
 • weinig heup

Bij een hartvormig figuur doe je er goed aan om voor een beugel bikini te kiezen. Deze geeft voldoende ondersteuning bij wat grotere borsten. Kies liever niet voor een halter bikini. Een halter bikini heeft vaak wat bredere banden en deze zullen je armen en brede schouders juist benadrukken.

Verder is het goed om voor een wat groter broekje te kiezen. Deze legt het accent op de heupen en billen. Dit leidt af van de borsten.

Wat als ik niet kan kiezen bij welk type ik hoor?

Zowel vrouwen, zoveel vormen. Het is dan ook niet vreemd wanneer je jezelf niet zomaar in één van bovenstaande types kunt indelen. Een goede tip voor het kiezen van de juiste bikini is in dat geval door te bekijken met welke zones je minder tevreden bent. Aan de hand daarvan kun je bekijken bij welk type de beste tips gegevens worden voor het verbloemen van jouw onzekerheid!
© 2015 - 2024 Denn, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kledingadvies voor vrouwen met verschillende vormenKledingadvies voor vrouwen met verschillende vormenLang niet alle kleding is voor elke vrouw geschikt om te dragen. Bij de keuze voor bepaalde kleding moet je daarom goed…
Welk figuur: appel, peer of zandloper en welke kleding?Welk figuur heb jij? Heb je een smal bovenlichaam, maar brede heupen? Of sla je het vet op rondom je middel, maar blijve…
Wat is je lichaamstypeWat is je lichaamstypeWelke figuur heb je, welke bikini, pasvorm en kleding wordt het? Hoewel we steeds meer aan ons lichaam sleutelen en slan…
Welke bikini past bij mijn figuur?Bikini's zijn er in alle soorten en maten. Daarom kan het moeilijk zijn om een bikini te vinden die er mooi uitziet en g…

Groene thee voor acnelittekensAcne kenmerkt zich door talloze puistjes, verstopte poriën en cystes op het gezicht, schouders of rug. Nadat deze weer h…
De Kylie Jenner Challenge: de volle lippen van KylieDe 17-jarige Kylie Jenner is het halfzusje van Kim Kardashian en bekend uit de reality serie The Kardashians. Sinds ze m…
Bronnen en referenties
 • www.fashionchick.nl
 • http://www.zwemkleding.nl/nieuws/welke-badmode-past-bij-jouw-lichaam
Denn (148 artikelen)
Laatste update: 12-04-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.