Hoe genees je een oogontsteking?

In het volgende artikel wordt jullie wat meer uitleg over een oogontsteking gegeven. Vervolgens staan er ook enkele tips bij over hoe jullie deze moeten genezen. De symptomen van een oogontsteking zijn bijvoorbeeld een rood oog, tranend oog, pijnlijk oog, contact met het zonlicht is onverdraagbaar, enz.

Inleiding

Wanneer mensen op vakantie zijn, krijgen ze soms wel eens te maken met een oogontsteking. Dit is heel lastig, want je oog wordt helemaal rood en het begint ook vanzelf te tranen met als gevolg dat je je oog bijna niet meer kunt openhouden. De vraag die velen dan stellen is: "Hoe kan men dit genezen?" In dit artikel wordt dit jullie allemaal uitgelegd.

Oorzaken

Je stelt je natuurlijk de vraag hoe je die oogontsteking hebt opgelopen. Deze ontsteking komt namelijk het meeste voor bij mensen die op vakantie zijn, want zij bevinden zich immers in een ander klimaat dan dat ze gewoon zijn. Mensen trekken naar warme oorden en daar hebben ze natuurlijk verfrissing nodig en hoe kan je op vakantie verfrissing zoeken? Door te gaan zwemmen natuurlijk. Met zwemmen verwijzen we natuurlijk niet naar de activiteit, maar naar de hoeveelheid chloor die zich in het water bevindt. Als er een flinke hoeveelheid chloor in het water zit, verhoogt dit de kans om een oogontsteking op te lopen. Het blijft nog altijd een chemisch product waar het oog allergisch op kan reageren. Verder kan je dit ook krijgen van de wind of we kunnen misschien beter zeggen dat de warme en tropische wind dit erger kan maken samen met de zon, want ons oog kan op dat moment ook geen fel zonlicht verdragen.

Als je lenzen draagt, krijg je sneller een oogontsteking omdat een lens heel snel geïrriteerd is. Het minste vuiltje kan zelf een ontsteking doen veroorzaken of het kan ook gewoon een allergische reactie zijn van je lichaam op het feit dat je lenzen draagt, maar dan zitten we weer met een ander probleem.

Symptomen

Hoe kan je er zeker van zijn dat je te maken hebt met een oogontsteking? Daar kan bijna nauwelijks twijfel over bestaan, omdat de symptomen overduidelijk zijn. Hieronder zie je dan een opsomming van de symptomen.

  • Je oog is helemaal rood.
  • Je voelt druk op je ogen.
  • Alle adertjes zijn gesprongen.
  • Je oog traant vanzelf.
  • Contact met de wind doet pijn.
  • Het verdraagt nauwelijks zonlicht.
  • Er kan ook etter bij te pas komen.

Remedie

Het belangrijkste is natuurlijk de remedie, want zoals jullie al hebben kunnen merken, is een oogontsteking hebben helemaal niet prettig. Maar de vraag is wat je eraan kan doen? Het eerste wat je best doet is naar een apotheek gaan, want daar zullen ze je meestal direct antibiotica (oogdruppels) meegeven. Maar er bestaat ook een natuurlijke remedie en dat is door middel van kamillethee. Dit werkt als volgt: als eerste moet je gewoon water koken. Vervolgens giet je het water in een kom en voeg daarna de thee extracten erbij. Dan moet je wachten tot het afgekoeld is en als laatste neem je dan een stoffen watje dat je onderdompelt in de thee en vervolgens aanbrengt in je oog. Doe dit verschillende malen na elkaar en herhaal dit een paar keer per dag. Als je deze tips gebruikt zal je oogontsteking na 4-5 dagen volledig genezen zijn.
© 2012 - 2024 Derren, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat te doen bij een oogontsteking?Wat is een oogontsteking? Een oogontsteking is een ontstekingsreactie binnen in of rond om het oog. Een oogontsteking is…
Aandoeningen kat: oogontstekingAandoeningen kat: oogontstekingBij een oogontsteking is meestal het bindvlies van het oog ontstoken. Het oog van de kat ziet er rood en soms opgezwolle…
Rood oog of bloed op je oogbol. Hoe komt het?Rood oog of bloed op je oogbol. Hoe komt het?Ineens een rode (plek op de) oogbol, wat kan het zijn? Over een pijnlijk rood oog kun je beter direct met een arts overl…
Het ontstoken oogHet ontstoken oogVeel mensen hebben wel eens last gehad van één of twee ontstoken ogen. Deze aandoening wordt conjunctivitis genoemd en i…

Rugpijn verminderenEr is bijna niets zo erg als rugpijn, maar toch bestaan er vele methodes om die pijn daadwerkelijk te bestrijden. Lees z…
Wat te doen bij klachten van hyperventilatieWat te doen bij klachten van hyperventilatieHyperventilatie is geen ziekte maar wel zeer vervelend als men het verkrijgt. Zo kunnen er lichamelijke als psychische p…
Derren (13 artikelen)
Laatste update: 23-07-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.