Handzaam ultrasoon inhalatieapparaat USC

Handzaam ultrasoon inhalatieapparaat USC De inhalator van Medisana USC heeft een handzaam formaat. Deze vernevelaar, die op batterijen werkt kunt u zo meenemen in uw handtas.

Algemene veiligheid van het apparaat

Voordat u dit apparaat in gebruik neemt dient u altijd eerst de gebruiksaanwijzing te lezen en deze ten alle tijde op te volgen. Bekijkt u de paragraaf "Veiligheidsmaatregelen" of u dit apparaat veilig kunt gebruiken. Houd u er rekening mee dat vormgeving of details veranderd kunnen worden om de functionaliteit te verbeteren. Indien u vragen over uw gezondheid of lichaam heeft, is uw behandelend arts altijd het eerste aanspreekpunt! Dit artikel is geen vervanger voor de gebruiksaanwijzing doch geeft slechts een beeld van de functionaliteiten van de vernevelaar van Medisana.

Veiligheid bij gebruik geneesmiddelen

U dient altijd met uw behandelend arts te overleggen voordat u dit apparaat gebruikt. Houd u aan de voorschriften van uw arts. Leest u precies voor welke preparaten de Medisana ultrasoon inhalator wel en niet geschikt is. Anders kan er schade aan het apparaat en aan uw gezondheid toegebracht worden.

Algemene wenken

De Medisana Ultrasoon generator vernevelt de medicamenten/preparaten zodat de werkzame stoffen terecht kunnen komen op de plek waar zij hun werking het best kunnen uitoefenen. Men noemt dit aërosoltherapie. Met een aërosol bedoelen we hier een mengeling van de gewone lucht die we dagelijks inademen en andere gasdeeltjes. Dit mengsel kan dan ingeademd worden. Het voordeel hierbij is dat er minder medicijnen gebruikt hoeven te worden. Ook komen de stoffen meteen direct op de locatie waar ze nodig zijn. Daardoor wordt er minder verspild en worden andere organen niet onnodig belast door de werkzame stoffen in de preparaten. Een bijkomend voordeel is dat het korter duurt voordat de werkzame stoffen effectief zijn omdat er geen omweg door uw lichaam genomen hoeft te worden. De stoffen komen direct aan op de benodigde plek.

Hoe werkt de vernevelaar?

Een onderdeel van de Medisana USC gaat trillen en zet door haar beweging de te vernevelen vloeistof om in hele kleine druppeltjes. De doorsnede ofwel diameter van deze druppels ligt tussen de 1 en de 5 μm. Een μm komt overeen met de grootte van eenduizendste millimeter. Heel klein dus. Een gemiddelde mensenhaar heeft een dikte van rond de 50 μm. Dus de deeltjes in de aerosol hebben een doorsnede van minder dan een tiende van een mensenhaar. Dit zorgt ervoor dat de medicijnen getransporteerd kunen worden tot in de smalste vertakkingen van de longen.

Diversen

De Medisana vernevelaar USC werkt op vier batterijen. Deze zijn van het type AA LR6. Normalerwijze zou u ongeveer honderd minuten met deze batterijen moeten kunnen doen. Dit komt overeen met vijf tot acht behandelingen. Het aantal behandelingen dat de batterijen meegaan is met name afhankelijk van de hoeveelheid vloeistof die verneveld dient te worden. Indien het vloeistofreservoir bijna leeg is wordt het apparaat uitgeschakeld. De inhalatie duurt maximaal vijftien minuten.

Optie vernevelingsmasker

Indien gewenst kan men voor de optie met vernevelingsmasker gekozen worden. Een aantal mensen vindt het aangenamer de aërosol door de neus in te ademen.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

U neemt plaats op een stoel. Het is van belang zo veel als mogelijk rechtop te zitten. U zet de Medisana vernevelaar USC aan met de AAN/UIT toets. Indien u een masker gebruikt kunt u gewoon in- en uitademen. Anders maakt u gebruik van het mondstuk van de inhalator.
© 2012 - 2024 Blackbeauty, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Batterijen: lege batterijen inleverenIn deze tijden met een groot gebruik van elektrische apparaten is er ook een flink gebruik van batterijen. Batterijen be…
Lege BatterijenLege BatterijenLege batterijen, iedereen heeft ze in huis maar wat moet je ermee? ze doen het niet meer dus weg ermee, maar waarheen? s…
Behandeling allergieën met lichttherapie: Medisana MedinoseBehandeling allergieën met lichttherapie: Medisana MedinoseDe Medisana Medinose vermindert de allergische verschijnselen ten gevolge van hooikoorts, huisstof- en dierenhaarallergi…
Elektrisch buikspieren trainenElektrisch buikspieren trainenWilt u uw buikspieren trainen en een strakke buik krijgen? Wilt u de kans op blessures bij buikspieroefeningen verminder…

Veel moeten plassen door vergrote prostaatVeel moeten plassen door vergrote prostaatWanneer je erg vaak moet plassen kan dit verschillende oorzaken hebben. Bekende veroorzakers van dit probleem zijn een b…
Wanneer is er sprake van discodoofheid?Wanneer is er sprake van discodoofheid?Discodoofheid na een avondje stappen wordt vaak gezien als een tijdelijke zaak en gelukkig is dat meestal ook zo. Het ge…
Bronnen en referenties
  • http://www.medisana.com/
  • http://www.medisana.com/out/pictures/media/usc_54100_west_web_fl.pdf
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Haar_%28zoogdier%29
Blackbeauty (100 artikelen)
Laatste update: 26-12-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.