Kraanwaterintolerantie, symptomen en oplossing

Kraanwaterintolerantie, symptomen en oplossing Inmiddels weten de meeste mensen dat je allergie kunt oplopen voor pinda´s, tarweproducten, melk, nachtschadegroenten, suiker en fluoride. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk een kraanwaterintolerantie te hebben! De mensen die hieraan leiden zijn in feite allergisch voor water. Dat komt voor bij hele gevoelige mensen omdat er slechts weinig slechte stoffen in kraanwater zitten. In principe behoort het drinkwater in Nederland tot de kwalitatief hoogste drinkwaters ter wereld, maar dat betekent niet dat het voor iedereen gezond is. Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.

Inhoud:


Symptomen

De symptomen voor kraanwaterintolerantie zijn verstopping, pijnlijke krampen, steentjes in de ontlasting en soms te dunne ontlasting. Kraanwaterintolerantie kan bij baby´s voorkomen en deze moeten dan hard huilen. Het is een vervelend verschijnsel.

Intolerantie voor water? Kan dat?

Intolerantie voor drinkwater komt op de meeste mensen vreemd over. Hoe kan ons Nederlandse drinkwater, dat zo vaak wordt geroemd in de krant en door regeringsinstanties de oorzaak is van ziektesymptomen, nog wel bij baby´s? We weten allemaal dat Nederland zeer zorgvuldig is met zijn kraanwater en dat de Nederlandse waterleidingbedrijven voortreffelijke prestaties leveren als het gaat om het zuiver maken van regen- en rivierwater.

Hoera voor de waterleidingbedrijven

De waterleidingbedrijven doen fantastisch werk maar de rivieren zitten vol lozingen landbouwgif en industrieel afvalwater. Onze wolken zijn zelfs onderhevig aan milieuvervuiling. De regen die er uit neervalt is al vervuild en kan niet meer, zoals voor de industrialisatie, gedronken worden. Daarnaast valt de regen door de lucht en ook de lucht is vervuild. De regen pakt als het ware vervuilde deeltjes uit de lucht en begeleidt deze naar de aardbodem. Vervolgens komt het water in een vervuilde bodem terecht. Keer op keer zijn er legio stoffen waarmee het water in contact komt die tot vele chemische reacties leiden waardoor er continue nieuwe (gif)stoffen worden aangemaakt. Deze moeten door de waterleidingbedrijven gefilterd worden. Aangezien de vervuiling dermate groot is kunnen de waterleidingbedrijven niet alles eruit filteren.

Bron: PublicDomainPictures, PixabayBron: PublicDomainPictures, Pixabay

Vervuilde leidingen

Vervolgens gaat het drinkwater door leidingen naar de consument. Deze leidingen zijn soms zeer oud. Er kunnen hierdoor lood- en nikkeldeeltjes bij het drinkwater komen. Sommige mensen hebben een nikkelallergie door ons ´gezonde´ drinkwater. Lood behoort tot de meest giftige metalen. Je ziet, er zijn legio mogelijkheden om het water te vervuilen.

Medicijnen en andere rommel

In het drinkwater wat uit de kraan komt zitten onder andere residuen van: synthetische pesticiden en herbiciden uit de landbouw, medicijnen en anticonceptiemiddelen. Verder bevat het zelfs overblijfselen van radioactief afval! Uiteraard gaat men in Nederland zorgzaam om met radioactief afval maar dit is een zeer hardnekkig goedje dat niet makkelijk uit het drinkwater is te verwijderen. Je moet je bedenken dat de nasleep van de ontploffing van de atoombommen in Japan aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, nog steeds meetbaar is op het hele noordelijk halfrond, ook in Nederland. Het kan juist zo zijn dat de waterfilters in waterleidingbedrijven extra radioactiviteit vertonen aangezien daar de radioactieve deeltjes allemaal langs gaan. Op dezelfde manier zijn ook luchtroosters meer vatbaar voor radioactiviteit.

Bronwater ipv kraanwater

Bronwater uit een fles is nog altijd veel zuiverder dan kraanwater. Koop wel een goed merk zoals spa blauw, dat is bewezen bronwater. Huismerken van supermarkten zijn in staat om gewoon kraanwater in een flesje te doen.

Gevoelige mensen

Van alle intoleranties behoort kraanwaterintolerantie tot de intolerantievormen die het minste voorkomen. Een intolerantie voor fluoride, melk, vaccinaties, chocolade en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen komen vaker voor. Toch kan het belangrijk zijn om je bewust te worden van het feit dat kraanwaterintolerantie bestaat. Het kan met name voor zeer gevoelige baby´s uitkomst bieden omdat er misschien al veel is geprobeerd om te achterhalen wat de oorzaken zijn van het huilen en de verkeerde ontlasting van een baby. Kraanwaterintolerantie komt slechts voor bij gevoelige mensen.

Bron: Jon Sullivan, Wikimedia Commons (Publiek domein)Bron: Jon Sullivan, Wikimedia Commons (Publiek domein)

Oplossing

Om te controleren of jouw baby of jezelf kraanwaterintolerantie heeft, is het eenvoudigweg drinken van spa blauw of een ander bronwatersoort van een goed merk, voldoende. Na een week lang spa blauw drinken, eventueel koffie en thee zetten met spa blauw, kun je bij jezelf nagaan of de symptomen afgenomen of verdwenen zijn. Voor baby´s geldt dat je een flesje niet meer aanlengt met kraanwater maar met bronwater.

Water filteren

Een andere oplossing is het installeren van een apparaat dat het water filtert. Er zijn verschillende apparaten die het water filteren. Je kunt een los apparaat kopen met een kraantje eraan maar er zijn eveneens inbouwsystemen waarbij water gefilterd voordat het uit je eigen kraan stroomt. Denk eraan dat bij alle filtreersysteem de filters tijdig moeten worden vervangen.
© 2014 - 2022 Tom008, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kalk in drinkwater, schadelijk?Kalk in drinkwater, schadelijk?Kalk in drinkwater: is dit schadelijk voor de gezondheid? Het aanwezige kalk in ons water veroorzaakt vaak een kalkaansl…
Kraanwater is niet altijd water om te drinkenKraanwater is niet altijd water om te drinkenSchoon en lekkker drinkwater uit de kraan, we zijn er aan gewend en mee verwend! In het buitenland is het lang niet alti…
Bronwater of kraanwater?Bronwater of kraanwater?Op vakantie wordt geadviseerd om geen kraanwater te drinken. Voor Nederland geldt een dergelijk advies niet. Uit onderzo…
Drink gezond kraanwater i.p.v. duur water uit plastic flesDrink gezond kraanwater i.p.v. duur water uit plastic flesEr is geen betere dorstlesser dan gezond kraanwater. Bespaar dus op je wekelijkse lasten door voortaan gezond en goedkoo…

Baby groeit niet? Misschien lijdt het aan het "RSS"Baby groeit niet? Misschien lijdt het aan het "RSS"Indien je merkt dat een baby bij de geboorte een kleine lichaamslengte heeft, hoeft dit niet problematisch te zijn. Maar…
Blaaspijnsyndroom: symptomen, oorzaken en behandelingBlaaspijnsyndroom: symptomen, oorzaken en behandelingHet blaaspijnsyndroom, ook wel interstitiële cystitis genoemd, is een pijnlijke vorm van chronische blaasontsteking die…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: George Hodan, PublicDomainPictures
  • Boek: Hans Moolenburgh, U kunt veel meer dan u denkt
  • http://www.gezondidee.nl/wfs/zuiverwater/zuiver_drinkwater.htm
  • Foto´s: publiek domein
  • Afbeelding bron 1: PublicDomainPictures, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Jon Sullivan, Wikimedia Commons (Publiek domein)
Reactie

Kim, 25-10-2015
Tsja, ik ben 1 van die mensen met deze intolerantie. Helaas houdt het niet op bij de kraan. Een brood wordt gebakken met? Bouillonblokjes worden geproduceerd met? 95% Van de inhoud van de supermarkt kan ik links laten liggen. Dus zo eenvoudig als een filterkannetje of een fles spa is het helaas niet. Oh ja, de verontreiniging zit ook in regenwater. Dus alles wat op het land staat… Gelukkig zijn een aantal dingen te schillen. Graan wordt echter vermalen met schil en al, dus brood… Nee, dat flesje Spa klinkt leuk. Wou dat het daarmee op te lossen was. Reactie infoteur, 31-10-2015
Zo, dat klinkt ernstig, ik wist niet dat je ook geen brood kon eten hierdoor. En dan gaan mensen zich druk maken over een vermeende opwarming van de aarde in de toekomst, terwijl nu mensen ziek worden van regenwater door milieuvervuiling van bedrijven.

Dr Moolenburgh heeft mensen met kraanwaterintolerantie succesvol behandeld middels homeopathische middelen, zo schrijft hij in zijn boek dat bij de bronnen staat. Ik hoop dat je daar iets aan hebt.

Tom008 (1.183 artikelen)
Gepubliceerd: 23-06-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.