Veel middelen tegen allergie zonder recept verkrijgbaar

Veel middelen tegen allergie zonder recept verkrijgbaar Veel mensen ondervinden hinder van allergie. Als je er aanleg voor hebt is voorkomen van allergische reacties vrijwel onmogelijk, en er is helaas ook geen geneesmiddel dat je definitief van de allergie kan afhelpen. Gelukkig is er wel een groot aantal producten dat met succes de klachten te lijf gaat. Een aantal daarvan is zonder doktersrecept te verkrijgen bij de apotheek.

Zonder doktersrecept maar wel met verstand

Het feit dat je bepaalde producten zonder doktersrecept kunt kopen bij drogist of apotheek, wil nog niet zeggen dat je zonder kritisch nadenken op alle aanbevelingen van de fabrikant kunt afgaan. Op de bijsluiters of verpakking van de verschillende middelen staan de belangrijke aanwijzingen die altijd geraadpleegd moeten worden en bovendien is het niet onverstandig advies bij de apotheek in te winnen.

Overzicht van de verschillende gangbare vrij verkrijgbare middelen bij allergie

Prevalin oogdruppels

Deze druppels worden gebruikt bij hooikoorts, als je last hebt van branderige en jeukerige ogen. Bij deze zogenaamde allergische oogbindvliesontsteking, een symptoom van hooikoorts, is het middel dus op zín plaats.

Eucerin sun allergy protection

Dit is een gel die een gemiddelde bescherming biedt tegen UVB- en UVA straling, indien je een zongevoelige huid hebt.

Urtizon complex korrels

De korrels worden toegepast bij irritatie van de huid, jeuk, zonnebrand en ook ter verlichting van eczeem. Het is een homeopathisch middel dat voorafgaande aan het zonnen wordt gebruikt, maar ook nadien. Het middel kan lange tijd worden gebruikt, en is ook geschikt voor kinderen.

Prevalin Allerstop

Dit zijn tabletten die bij hooikoortsklachten worden gebruikt, zoals benauwdheid, tranende ogen en een loopneus. De werkzame stof cetirizine is het geheim in de tabletten en het zorgt dat de histaminewerking wordt geremd. Daardoor nemen de hooikoortsverschijnselen af.

Cetirizine is vanaf 1987 op de markt. Het is zonder recept ook verkrijgbaar onder de merknamen: Hooikoortstablet Cetirizine, Allergietablet cetirizine, Zyrtec en Reactine, en als het merkloze Cetirizine in tabletten en in drank.

Nestosyl spray

Deze spray wordt toegepast als medisch hulpmiddel voor uitwendige behandeling van luieruitslag, waterpokken, kloofjes, kwallenbeten, insectenbeten, huidirritaties, alsmede brand- schaaf- en snijwonden. De spray brengt een filmlaagje op de huid aan dat het huidherstel bevordert en tevens verkoelt en de jeuk stilt.

Dermalex repair atopisch eczeem

Een huidherstellende zalf in geval van roodheid, schilfering en jeuk. In het bijzonder bij kinderen vanaf 8 weken, die vaak te maken hebben met atopisch eczeem. Het is een medisch hulpmiddel en het kan langere tijd gebruikt worden.

VSM cardiflor forte zalf

Een smeersel dat bij jeukende eczeem en huidirritaties wordt gebruikt. Kan de huid herstellen en vermindert de jeuk. Is een medisch hulpmiddel dat Cardiospermum halicacabum en glycerol bevat. Glycerol bevordert het vochtgehalte in de huid.

Verlichting van de klachten

De kunst is om zo goed mogelijk met je klachten om te gaan en te zorgen dat ze niet je hele leven beheersen. De bovenstaande producten vormen wellicht een bijdrage aan het verlichten van de klachten.
© 2010 - 2024 Robbie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het beste medicijn tegen hooikoorts voor jouw situatieHet beste medicijn tegen hooikoorts voor jouw situatieWat is het beste medicijn bij hooikoorts? Omdat in Nederland zo veel mensen last hebben van hooikoorts zijn er veel midd…
Antihistamine - Betaal niet teveel!Antihistamine - Betaal niet teveel!Antihistamine is een medicatiesoort die wordt gebruikt om klachten ten gevolge van allergische reacties tegen te gaan. H…
Hooikoorts: middelen zonder recept om klachten te verlichtenHooikoorts: middelen zonder recept om klachten te verlichtenStuifmeel (ook pollen genoemd) is een belangrijk natuurverschijnsel dat zorgt voor de groei van veel bloemen en planten.…

Nieuwste DSM versie: DSM-VNieuwste DSM versie: DSM-VHet veel bekritiseerde, maar nog meer gebruikte classificatiesysteem in de psychiatrie is inmiddels toe aan zijn nieuwst…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Frolicsomepl, Pixabay
  • Kring-apotheek
  • Apotheek.nl (geraadpleegd 20-2-2016)
Robbie (588 artikelen)
Laatste update: 24-11-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.