Magische handen

Magische handen Onze handen zijn zo vanzelfsprekend dat we er niet eens meer bij stilstaan hoe het is als een hand een keer niet functioneert. Een blessure levert vaak plots veel inzicht op, want pas dan realiseer je je dat je eigenlijk niet zonder die super handige ledematen kunt. Toch hebben de handen veel meer functies.

Handen

De hand is een uiterst complex lichaamsdeel, maar verschrikkelijk functioneel. Immers, je hersenen bepalen dat er iets opgepakt of vastgehouden moet worden en je hand voert het uit. Ben je van nature meer rechtshandig, dan is de kans groot dat je dit rechtshandig doet en andersom. Daarnaast heb je nog de aangeleerde zaken en denk maar eens aan de auto. De pook zit rechts, en hoewel de linkshandige dit van nature links zouden hanteren, is hij/zij vanaf de eerste autorijles geconfronteerd met een rechts zittende pook en dus heb je dit zo geleerd en gaat het als vanzelf. En dan zijn er ook nog de mensen die niet een duidelijke voorkeur hebben en zowel links- als rechtshandig zijn. Maar een voorkeurshand is er wel en dat merk je vaak pas bij onverwachte handelingen.

Anatomisch

De menselijke hand bestaat uit 27 enkelvoudige botjes en 14 vingerkootjes. De vingers kunnen tot zo地 45 graden draaien en de duim zo地 90 graden. Gemiddeld is de volwassen vrouwenhand zo地 172 mm lang en 74 mm breed en de mannenhand zo地 189 mm lang en zo地 84 mm breed.

Wat je handen vertellen

Behalve de functionaliteit van de handen, vertellen je handen je ook iets over je leven. Nog bij de moeder in de baarmoeder vormen je handen zich en de lijnen die je in de handpalmen ziet, zeggen iets over je. Karaktertrekken, talenten en de uitdagingen van het leven de man of vrouw die zich er in verdiept heeft, kan je aan de hand van je handen zaken vertellen over je die hij of zij eigenlijk helemaal niet kan weten. Soms wordt het ook ingezet met het oog op de toekomst. Daarnaast kunnen de lijnen in de handen, als je zelf een ander pad in slaat, ook veranderen. Dit merk je niet, valt waarschijnlijk niet eens op, maar gaandeweg je leven kan dit wel gebeuren.

Helende handen

Energie

Diezelfde handen kunnen soms ook energie doorgeven. Zo heb je de opleidingen die hier een rol in vervullen, neem bijvoorbeeld reiki. Bij het toepassen van reiki worden - bij genezing van ziekten/aandoeningen - lichaam, geest en ziel, als een geheel gezien. Het behoort tot de alternatieven geneeswijzen en er is dus geen wetenschappelijke onderbouwing voor (wat natuurlijk niet alles zegt). Maar je hoeft niet altijd cursussen te volgen. Soms kan je met een handoplegging zomaar energie overbrengen. Een verhit hoofd heeft baat bij een koele hand en een pijnlijke plek voelt minder pijnlijk als je je hand er op legt. Het zijn geen wonderen, maar zolang het werkt passen we het toe en dit al vele eeuwen lang.

Blokkades opheffen

Als je ergens mee zit en je weet niet waar het vandaan komt, kan je naar een arts of psycholoog gaan. Maar de vingers vertellen je ook veel en getrainde mensen kunnen je helpen om tot de kern te komen en te verwerken. Lees hierover meer bij Handreflexologie

Handen over elkaar wrijven op een bepaalde wijze kan ook helend zijn. Het heet de MIR methode en kan je van lichamelijke en geestelijke kwalen afhelpen. Ook deze methodes behoren tot het alternatieve circuit en zijn dus niet wetenschappelijk getoetst maar maakt het wat uit als je er baat bij hebt.

Spirituele kracht

Als je naar de Boeddhabeelden kijkt zie je vaak allerlei bewegingen met de handen gemaakt. Er wordt ook min of meer met de handen gesproken. Enkele van de meer bekende bewegingen:
  • De handen op elkaar en palmen omhoog gericht met duimen tegen elkaar, is mediteren.
  • De hand op de grond, is de aarde aanroepen.
  • Duimtoppen op wijsvingers, is rust / kalmte en stel je jezelf open.
  • Duimtoppen op middelvingers, is geduld.
  • Duimtoppen op ringvingers, is vertrouwen.
  • Duimtoppen op pinken, is een sterkere intuïtie.
  • De handpalmen op borsthoogte tegen elkaar met de vingers omhoog, is respect.
  • De handpalmen op gezichtshoogte tegen elkaar met de vingers omhoog, is concentratie.

Handen versieren

In sommige culturen versieren mensen de handen met henna (bijvoorbeeld in de Indiase cultuur rond het huwelijk) en we kennen allemaal de tatoeages waar we onder handen mee versieren. Tenslotte hebben we ook nog de ringen, waarbij de ringvinger de meest gebruikte is en staat voor liefde en creativiteit. De wijsvinger met ring is dominantie, de middelvinger staat voor rechtvaardigheid en de pink staat met ring ook weer voor intuïtie.

Tot slot

We staan er te weinig bij stil en nemen het te gemakkelijk voor lief, maar onze handen zijn feitelijk magisch en dan mogen we er best vaker goed voor zijn. Verzorg ze goed, wees er lief voor en gebruik ze waar je er baat bij kunt hebben.
© 2013 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De kracht van het magnetiserenMagnetiseren is iets wat al eeuwenlang gebruikt wordt. Misschien heb je er al weleens over gehoord, maar wat houdt het p…
Van Gene Zijde, het paranormaleVanwaar die fascinatie voor alles wat zich afspeelt tussen hemel en aarde, gegeven het feit dat we niet eens zeker zijn…
Gelukssymbolen: de Lachende en de Huilende BoeddhaGelukssymbolen: de Lachende en de Huilende BoeddhaDe Lachende Boeddha (Maitreya) brengt geluk en blijheid; de Huilende Boeddha houdt het kwaad buiten de deur en neemt je…
Uitgedroogde handenUitgedroogde handenVooral in de winter hebben mensen last van uitgedroogde handen. Er kunnen zomaar scheurtjes in je handen komen of ze voe…

Problemen van je af schrijven door schrijftherapieProblemen van je af schrijven door schrijftherapieSchrijftherapie is een therapie die uitgaat van wat iemand over zijn verleden opschrijft. Voor het uitvoeren van de schr…
Tanden rechtzetten zonder beugelTanden rechtzetten zonder beugel wordt steeds meer gedaan, maar is nog zeker niet algemeen geaccepteerd. Tanden rechtzet…
Bronnen en referenties
  • A. Cornelisse - www.niiraja.nl
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 20-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.