De kracht van het magnetiseren

Magnetiseren is iets wat al eeuwenlang gebruikt wordt. Misschien heb je er al weleens over gehoord, maar wat houdt het precies in?

Wat is magnetiseren?

Ieder mens heeft positieve en negatieve energie door zijn of haar lichaam stromen. Is deze energie verstoort en is er dus meer negatieve energie aanwezig dan positieve energie, dan kan men last krijgen van lichamelijke en geestelijke klachten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hoofdpijn, vastzittende schouders of een druk op de maag. Magnetiseren houdt in dat er een polariteitsenergie wordt overbracht naar de persoon die de klachten heeft. Door middel van het overbrengen van deze energie wordt het lichaam weer in balans gebracht en nemen de klachten af.

Hoe wordt de energie overgedragen?

De energie wordt overgebracht naar de persoon met de klachten door een magnetiseur. Dit is iemand die met zijn of haar handen de helende energie kan overbrengen. Een magnetiseur is dus eigenlijk iemand die als doorgeefluik functioneert. Door de handen op of boven de pijnlijke plek te houden begint de energie te stromen en begint de helende werking op het lichaam.

Hoe werkt een magnetiseur?

De magnetiseur gaat met zijn of haar handen over het lichaam. Meestal gebeurt dit vlak boven het lichaam, hiervoor hoef je je niet uit te kleden. Hooguit vraagt de magnetiseur om je schoenen en sokken uit te trekken. Als de magnetiseur met zijn of haar handen over het lichaam gaat, krijgt hij of zij een prikkelend, warm of koud gevoel door. Dit is dan de plek waar iets niet goed zit en een behandeling nodig heeft. In principe is het dus niet nodig om van tevoren te vertellen wat je klachten zijn, hier komt de magnetiseur zelf achter. Als de zwakke plek gevonden is, houdt de magnetiseur zijn handen een poosje op deze plek, vaak gepaard met tussendoor de handen af te slaan om vervolgens weer de handen erboven te houden. Dit gebeurt net zolang totdat de magnetiseur door krijgt dat het genoeg is. De tinteling houdt op, dit wil zeggen dat er op dat moment geen energie meer nodig is op die plek.

Het gevoel

Op het moment dat de handen zich op of boven het lichaam bevinden en de energie begint te stromen, kan je verschillende dingen gaan voelen. Je kan het gevoel krijgen van een soort tinteling op die plek. Dit is een beetje te vergelijken met het gevoel dat je voet of hand slaapt, maar dan zonder het verdovende gevoel erbij. Verder kan je er een warm gevoel bij krijgen of juist een heel koud gevoel. Bij sommige mensen komt het zelfs voor dat ze een gevoel hebben van elektrische schokken, zoals je krijgt door het aanraken van schrikdraad. Hiervoor hoef je niet bang te zijn, dit gevoel gaat vanzelf weer weg en kan totaal geen kwaad. Als je één of meerdere van deze dingen ervaart, dan weet je dat de energie zijn werk aan het doen is, je lichaam is aan het helen. Maar sommige mensen ervaren tijdens een behandeling helemaal niets. Dit wilt niet zeggen dat de energie niet stroomt. Als je komt voor klachten die vooral geestelijk aanwezig zijn, dan kan het voorkomen dat er tijdens de behandeling emoties loskomen. Dit kan gaan van lachen tot huilen.

Wanneer weet je of het werkt?

Dit is per persoon en per klacht verschillend. Als je hoofdpijn hebt dan kan je het na 10 minuten al vernemen, de hoofdpijn is weg. Maar heb je al langere tijd last van een klacht, bijvoorbeeld vastzittende schouders door stress, dan kan je pas de volgende dag of een paar dagen later verlichting voelen. Een klacht die al een jaar aanwezig is, kan niet in één dag over zijn. Hiervoor zijn dan verschillende behandelingen nodig.

Hoelang duurt een behandeling?

Dit ligt compleet aan de klacht. Hoofdpijn die net aanwezig is kan binnen tien minuten verholpen zijn. Maar heb je meerdere klachten of een klacht die chronisch is dan kan een behandeling ook een uur tot anderhalf uur duren. Ook hoe vaak je een behandeling nodig hebt ligt aan de klacht. In het algemeen zijn er acht tot twaalf behandelingen nodig.

Bij welke klachten?

In principe kan je je bij talloze klachten laten magnetiseren. Denk hierbij aan het volgende:
  • Hoofdpijn
  • Maagpijn
  • Moeheid
  • Reuma
  • Blessures door bijvoorbeeld sport
  • Faalangst
  • Depressie
  • Slapeloosheid
  • Chronische ziektes

Maar ook bij gebrek aan energie kan magnetiseren een goede uitkomst zijn. Laat je goed informeren naar de mogelijkheden als je naar een magnetiseur gaat, zij kunnen je altijd antwoord geven op de vragen die je hebt.
© 2013 - 2024 Meisssie20, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Van Gene Zijde, het paranormaleVanwaar die fascinatie voor alles wat zich afspeelt tussen hemel en aarde, gegeven het feit dat we niet eens zeker zijn…
Aura readings en aura healingAura readings en aura healingVia populaire televisieprogramma's komen we steeds vaker in aanraking met de paranormale wereld. Paranormaal genezen wor…
Wat zijn aura's en wat betekenen ze?Wat zijn aura's en wat betekenen ze?Iedereen is wel bekend met het fenomeen "aura". Het zijn energievelden in verschillende kleuren die om een persoon heen…
De paranormale wereld: aura, helderzien, engelen en gidsenDe paranormale wereld: aura, helderzien, engelen en gidsenIedereen weet zijn sterrenbeeld, maar hoeveel mensen weten de kleur van hun aura? Elk weekend is er ergens in Nederland…
Aromatherapie: wat is het?Aromatherapie: wat is het?Aromatherapie is al eeuwenoud en behoort tot de zogenaamde alternatieve geneeswijze. Geneeskunst die niet binnen het reg…
Meisssie20 (16 artikelen)
Gepubliceerd: 05-09-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.