Wat zijn aura's en wat betekenen ze?

Wat zijn aura's en wat betekenen ze? Iedereen is wel bekend met het fenomeen "aura". Het zijn energievelden in verschillende kleuren die om een persoon heen hangen. Er zijn personen die aura's zouden kunnen waarnemen en met bepaalde camera's kun je ze zelfs fotograferen. Maar wat betekenen deze aura's en zijn ze wel echt?

Wat is een aura?

Een aura is een energie- en krachtveld waarmee elk levend wezen omgeven is, niet alleen de mens maar ook dieren en planten. Zo'n energieveld kan levens energie zijn of bio-energie of astrale energie of een combinatie hiervan. Een aura kan bestaan uit verschillende kleuren maar welke kleuren het zijn hangen af van de persoon en de omstandigheden waarin ze verkeren op het moment dat een aura wordt gelezen of er een foto wordt gemaakt. Hoe beter de lichamelijke en mentale conditie is, hoe sterker de aura is. Er zijn mensen die beweren (wetenschappelijk is het echter nooit bewezen) dat ze aura's kunnen zien met het blote oog.

Hoe werkt een aura foto?

Je kunt (naar zeggen) een aurafoto maken van jezelf of iemand anders of een dier en vervolgens de energievelden waarnemen op deze foto. Er zijn mensen die je dan vervolgens kunnen vertellen wat de aura's op de foto's voor jou betekenen. De aurafoto wordt gemaakt met een warmtegevoelige camera of met een camera lens met lichtdioden (LED). De camera meet de energievelden en de foto laat een veld van kleuren (of alleen eenzelfde kleur) zien.

Wat betekenen de kleuren?

Een aura kan verschillende kleuren hebben, en elk van deze kleuren heeft een bepaalde betekenis. Hieronder zijn een aantal betekenissen van de kleuren te vinden.
KleurBetekenis
RoodGenegenheid, energie, mode, warmte, wilskracht, lichamelijke kracht
RoseBescheidenheid, kinderen, sociaal, geestelijke liefde
WitWijsheid, reinheid, waarheid, hoger zelf
GrijsBesluiteloosheid, vaagheid, twijfel, onrust, zoekend, bekrompen, onwil, gedistingeerd
GeelIntellect, fris, bedachtzaam, optimist, wijsheid, irritatie, geestelijke ontwikkeling
GroenBescherming, hogere gedachten, evenwicht, creativiteit, beleefdheid, zelfbeheersing, conventioneel
Donker groen Afgunst, jaloezie
BlauwLiefde, rust, trouw, familie, betrouwbaarheid, plicht, koud, isolatie, genezing
OranjeVitaliteit, genezing, gezondheid, hartelijkheid, drang tot ontwikkeling, koppigheid
BruinNuchter, conventioneel, nederigheid
ZwartVernietiging, dood, seksueel negatief, hopeloos
LilaZeer vergevorderd geestelijk leven
TurquoiseIntuïtie, probleem oplossend, vrijheid

Kleuren waarmee de aura's zijn opgebouwd / Bron: Mauro Lanari, Wikimedia Commons (CC0)Kleuren waarmee de aura's zijn opgebouwd / Bron: Mauro Lanari, Wikimedia Commons (CC0)

Wat kun je met het lezen van een aura?

Over het algemeen heeft een aura drie lagen met vaak verschillende kleuren. Deze kleuren hangen af van bepaalde gemoedsstemmingen en ook bepaalde lichamelijk een geestelijke klachten. De meeste mensen vinden het fijn om een aura te laten lezen door iemand uit nieuwsgierigheid maar soms ook wanneer ze bepaalde klachten hebben. Als er lichamelijke of geestelijke klachten zijn uit zich dat in bepaalde kleuren of juist een gebrek aan kleur, zogenaamde "gaten" in de energievelden. De gaten kunnen met behulp van magnetiseren worden behandeld. Er wordt dan gewerkt aan het herstel van de aura's.

Aura's en de wetenschap

Er is veel onderzoek gedaan naar wetenschappelijk bewijs dat aura's ook bestaan. Tot zover is er echter nog geen bewijs gevonden. De energievelden zijn niet met enig natuurkundig meetinstrument te detecteren. Het is wel mogelijk om elektromagnetische velden en stralingen te meten maar deze worden weer niet bij de mens gedetecteerd. Een aurafoto wordt gemaakt met behulp van sensoren waarop je je vingers moet leggen, vergelijkbaar met een polygraaf. De meetwaarden hiervan worden dan weer vertaald naar kleuren. Deze kleuren worden dan met led-licht over de foto van de persoon heen geprojecteerd om zo een aurafoto te kunnen maken. De wereld van de wetenschap en esotherie gaan niet goed samen, het een wil feiten en het andere is gericht op "het hogere wezen". Of aura's daadwerkelijk bestaan is uiteindelijk wat je zelf gelooft en wilt geloven.
© 2014 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Aura readings en aura healingAura readings en aura healingVia populaire televisieprogramma's komen we steeds vaker in aanraking met de paranormale wereld. Paranormaal genezen wor…
De kleuren van een aura, wat betekent het?De kleuren van een aura, wat betekent het?Bij het woord aura denken veel mensen aan een soort lichtkrans om zich heen. Een aura zou aangeven hoe jij je voelt en w…
Wat is een “aura”?In het spirituele wordt er veel over aura’s gesproken. De een vindt het abracadabra en de ander vindt het machtig intere…
Het zien van aura'sHet zien van aura'sAura’s zijn energievelden van het lichaam, de geest en de ziel. Ze zijn voor iedereen verschillend en bepalen samen het…

Wat is sjamanisme?Wil jij ook reizen door verschillende dimensies? Dan is het handig om eens kennis te maken met een sjamaan. Hij is de do…
Kwaliteit van levenKwaliteit van leven“Wat is kwaliteit van leven?”… tja, zoveel mensen zoveel meningen. Iedereen denkt er vast weer anders over. Wat niet weg…
Bronnen en referenties
  • www.wikipedia.org/aura
  • www.alleshelder.nl
  • Afbeelding bron 1: Mauro Lanari, Wikimedia Commons (CC0)
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 21-03-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.