Stuur genezende energie met Quantum Touch

Stuur genezende energie met Quantum Touch Er zijn allerlei technieken en vaardigheden, waarmee je op een positieve wijze invloed op een lichaam kunt uitoefenen. Met Quantum Touch kun je op energetisch niveau energie sturen. Met deze techniek activeer je het zelfhelend vermogen van degene die je behandelt, waardoor het genezingsproces wordt bevorderd. Hoe werkt Quantum Touch?

Richard Gordon

De grondlegger van Quantum Touch is Richard Gorden. De gedachte achter Quantum Touch, soms ook Quantum Healing genoemd, is, dat iedereen de gave heeft om als healer te werken. Met behulp van de Quantum Touch wordt het zelfherstellend, het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd.

Het zelfhelend vermogen?

Volgens de gedachte achter Quantum Touch beschikt elk lichaam over de kennis hoe de ideale toestand is. Normaal gesproken is dat ook zo. Als je een griepje oploopt, zal het lichaam in actie komen om het verantwoordelijke virus te elimineren. Val je een gat in je knie, dan zorgt je lijf voor de processen om de wond te sluiten, en nieuwe huid te laten groeien. Heb je last van hoofdpijn of andere pijntjes, dan zal je lijf proberen het probleem aan te pakken, zodat je weer in optimale conditie komt. In sommige gevallen echter, is de hoeveelheid energie die je nodig hebt voor het herstel van de balans onvoldoende. Er moet gezocht worden naar een manier om energie toe te voeren. Een van de mogelijkheden dit te doen is gebruik maken van Quantum Touch.

Energie toevoeren?

De persoon die de behandeling uitvoert, stuurt energie naar de persoon met de kwaal. Dat kan door middel van hand-contact, maar het kan ook op afstand. Het is een behandelwijze, die voor behandelaar en behandelde absoluut niet belastend is. Veilig, rustig en ontspannend.

Wie heelt wie?

Als het zelfhelend vermogen van het eigen lichaam wordt geactiveerd, is het dus het eigen lichaam dat stappen zet naar herstel. Als binnen de Quantum Touch dan ook wordt gesproken over healer, dan bedoelen we degene die behandeld wordt, ofwel: de cliënt. De persoon die de behandeling verricht, noemen we de behandelaar.

Waarvoor gebruik je Quantum Touch?

Op de eerste plaats: Quantum Touch, ook wel kort met QT aangeduid, is geen vervanger van normale medische zorg. Voel je je onzeker over je klachten, heb je ernstige klachten, of worden lichtere klachten ook na een Quantum Touch-behandeling niet minder, dan is het altijd verstandig contact op te nemen met je huisarts. Er is geen enkele reden om aan te nemen, dat reguliere medische zorg en een Quantum Touch-behandeling elkaar zouden tegenwerken. Per slot van rekening is het bij QT het eigen zelfhelend vermogen dat wordt geactiveerd en dat is precies wat de huisarts met eventuele medicatie ook probeert te doen. QT is voor veel zaken in te zetten, bijvoorbeeld bij:
 • Hernia
 • Rugklachten
 • Darm- en maagklachten
 • Spierpijn
 • Hoge bloeddruk
 • migraine en andere hoofdpijnklachten
 • Emotionele klachten
 • Traumatische verstoringen
 • Andere pijnen en klachten

Uitgangspunten

Binnen de QT zijn enkele uitgangspunten van belang:
 • Liefde is universeel, het is de basis van alle healing
 • Energie volgt het pad van aandacht en van intentie
 • Intentiekracht is erg belangrijk.
 • Het lichaam van de healer weet zelf waar de toegevoegde energie het meest nodig is.
 • Bij een QT-behandeling stroomt de energie. Dat is niet alleen heilzaam voor de cliënt, de healer, maar ook voor de behandelaar. Bij een QT-behandeling worden dus beide behandeld!
 • Door op elkaar af te stellen wisselen behandelaar en healer energetische resonantie op elkaar af
 • Communicatie tijdens het QT-proces is erg belangrijk. De cliënt geeft zo aanwijzingen over hetgeen de behandeling oproept, of het prettig is of juist niet, welke plaatsen extra energie nodig hebben, etc.
 • Door middel van ademhalingstechnieken zorgt de behandelaar ervoor, dat zijn eigen energie, zijn eigen trilling hoger is dan die van de cliënt. Dit voorkomt dat je problemen van de cliënt overneemt.
 • Een combinatie van lichaamsbewustzijnstechnieken én van ademhalingstechnieken verhoogt het effect.
 • Door met meerdere mensen tegelijk QT toe te passen, versterk je het effect.
 • QT werkt ook prima op afstand.
 • Wil je QT combineren met andere behandelmethodes? Geen enkel probleem!
 • Respect en liefdevolle intentie verhogen het energieniveau, en zorgen dus voor een nog beter effect.

Intelligentie

Het levende weefsel van je lichaam weet hoe de meest optimale toestand van het lichaam is. Het weet, op welke manier een verstoring kan worden opgelost en brengt toegevoegde energie daar waar het ook nodig is. Door verhoging van het trillingsniveau, dat door de QT-behandeling wordt bewerkstelligd, wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd en versterkt. Dat kan betekenen, dat tijdens de behandeling een bepaalde pijnplek zich lijkt te verplaatsen. Communicatie tussen healer en behandelaar is daarom heel belangrijk. Als de behandelaar weet waar de pijn zich naar toe verplaatst heeft, kan hij de pijn ‘volgen’, waardoor de klachten effectiever bestreden kunnen worden.

Veilig en ontspannen

Een QT-behandeling wordt gekenmerkt door rust. De cliënt zit of staat, terwijl de behandelaar zijn handen oplegt en de energie stuurt. De energie wordt geïntensiveerd door een combinatie van intentiekracht, bewustwordingstechnieken en ademhalingstechnieken. De cliënt is verantwoordelijk voor zijn eigen proces, communicatie over hetgeen hij voelt of ervaart is erg belangrijk. Door zoveel mogelijk te ontspannen, laat de cliënt de toegevoerde energie optimaal toe. Weten, dat je alles kunt zeggen wat je voelt en ervaart, dat de behandelaar alles wat je inbrengt serieus neemt, dat zorgt voor een veilig gevoel.

Werkt het niet?

Als QT voor je werkt, heb je een krachtig hulpmiddel. Wie een QT-cursus heeft gevolgd, heeft geleerd op welke manier je ook jezelf kunt behandelen. QT kan een uitstekend hulpmiddel zijn om klachten en problemen aan te pakken. Blijf je desondanks klachten houden, dan is het altijd verstandig om contact op te nemen met je huisarts.
© 2014 - 2024 Hansvg, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Quantum Touch: genezen met je handenQuantum Touch: genezen met je handenQuantum Touch is een energetische behandelmethode die overgewaaid is uit Amerika. De techniek is ontwikkeld door Richard…
T-touch voor lichamelijke en mentale problemen bij uw dierT-touch is een manier van aanraken en trainen waardoor een dier in sommige gevallen verlost kan worden van lichamelijke…
Quantum of the Seas – varend pretparkQuantum of the Seas – varend pretparkQuantum of the Seas is een bij de Meyer Werft gebouwd cruiseschip, dat bijna 4200 mensen aan boord naar zonnige bestemmi…
Handleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadHandleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadEen hacker die onder de naam Comex werkt heeft een jailbreak uitgebracht voor OS versies 3.1.2, 3.1.3 en 3.2 dat draait…

Alternatieve geneeswijzen eczeemAlternatieve geneeswijzen eczeemMensen met eczeem worden geplaagd door ontstekingsreacties van de huid. Veel mensen zoeken hun heil in alternatieve gene…
Honing en kwaaltjesHoning en kwaaltjesHoning is heerlijk op brood, beschuit of door de yoghurt en veel mensen drinken, in plaats van thee met suiker, thee met…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: http://www.quantumtouchhealing.nl/principes.html
 • Quantum Touch, Richard Gordon
Reactie

Van den Eynde Francine, 13-02-2018
Geachte, mag ik vragen of quantum touch ook geschikt is voor mensen met een psychose?
Bedankt van den Eynde francine Reactie infoteur, 14-02-2018
Met quantum touch versterk je de genezende kracht van het lichaam zelf, dus in principe zou dat m.i. bij een psychose geen kwaad kunnen.
Belangrijk is om goed te communiceren en te observeren wat het effect is. Als het te onrustig maakt of niet goed voelt dan is het beter om pas op de plaats te maken.

Hansvg (513 artikelen)
Laatste update: 15-07-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.