Quantum Touch: genezen met je handen

Quantum Touch: genezen met je handen Quantum Touch is een energetische behandelmethode die overgewaaid is uit Amerika. De techniek is ontwikkeld door Richard Gordon, die al meerdere boeken hierover heeft geschreven.

Een zelfhelende methode

De beoefenaar van Quantum Touch gebruikt ademhalingstechnieken en lichaamsbewustzijn om energie op te wekken. Vooral door zijn ademhaling voert hij de frequentie van de trillingen in zijn handen op. Door specifieke handposities wordt de energie overgedragen.

De echte healer in dit proces is de patiënt of cliënt zelf. De persoon die wordt behandeld komt op hetzelfde energieniveau van de beoefenaar. Zo kan hij diens vibratie overnemen waardoor het helingsproces in gang wordt gezet. De beoefenaar heeft een sterk harmoniserende energie, en de cliënt past zich aan die vibratie aan. Het lichaam doet van nature uit datgene wat nodig is om genezing te bevorderen. De energie zoekt dus vanzelf zijn weg door het lichaam van de cliënt en herstelt zo het evenwicht en maakt blokkades los. Quantum Touch geeft het lichaam de mogelijkheid om zichzelf te genezen en dat maakt deze manier van genezen zo uniek.

Snelle resultaten

Quantum Touch Is een veilige en effectieve behandelmethode, die vaak na enkele behandelingen resultaat toont. Deze manier van genezen heeft een direct effect op het lichaam. Tijdens de behandeling vindt er al een herschikking van de structuur van het lichaam plaats. Verschuivingen van botten en gewrichten zijn vaak onmiddellijk zichtbaar. Zo wordt Quantum Touch vaak gebruikt bij houdingscorrecties. Ook pijn en ontstekingen kunnen snel worden verminderd. Organen, systemen en klieren worden tijdens een behandeling in evenwicht gebracht.

Als aanvulling bij andere behandelingen

Quantum Touch is zeer populair omdat het andere behandelingen kan aanvullen. Omdat het de kracht van de behandeling vergroot, wordt deze methode steeds vaker gebruikt door o.a. chiropractors, fysiotherapeuten, acupuncturisten en reiki-beoefenaars.
Deze energetische methode kan ook worden toegepast samen met andere technieken om de doeltreffendheid te vergroten. Massage, shiatsu, acupressuur en cranio-sacraaltherapie zijn maar enkele voorbeelden van behandelingen die hun kracht kunnen halen uit Quantum Touch.

Een voordeel voor iedereen

Iedereen kan baat hebben bij een Quantum Touch behandeling. Doordat het lichaam in evenwicht wordt gebracht, krijgt men snel een ontspannen gevoel. Je kan er zelfs voor kiezen om actief deel te nemen aan de sessie en deze kracht bij zetten door de ademhalingsoefeningen mee te volgen. Bijna iedereen kan de techniek leren en na enige oefening deze ook toepassen. Bovendien kan je heel makkelijk jezelf behandelen. De boeken van Richard Gordon geven stap voor stap weer hoe je aan de slag kan met energie.
© 2011 - 2024 Leniconsulting, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stuur genezende energie met Quantum TouchStuur genezende energie met Quantum TouchEr zijn allerlei technieken en vaardigheden, waarmee je op een positieve wijze invloed op een lichaam kunt uitoefenen. M…
Zelfgenezing en kankerZelfgenezing en kankerZelfgenezing bij kanker: is dit mogelijk? Naast de medische behandelingen als operatie, chemotherapie en bestraling kiez…
De Gordon-methodeDe Gordon-methodeThomas Gordon (1918-2002) was een bekende psycholoog die een communicatiemethode ontwikkelde voor een effectieve omgang…
T-touch voor lichamelijke en mentale problemen bij uw dierT-touch is een manier van aanraken en trainen waardoor een dier in sommige gevallen verlost kan worden van lichamelijke…

Cryotherapie of de genezende kracht van de koudeAls gevolg van onze groeiende aandacht voor gezondheid, is de sauna nu ook bij ons goed ingeburgerd. Sauna staat voor we…
De Sleutel tot Zelf-Bevrijding, Christiane BeerlandtSteeds meer wordt er aandacht besteed aan de invloed van emoties bij ziekte. In de alternatieve geneeskunde houdt men er…
Bronnen en referenties
  • Quantum Touch: een doorbraak in het genezen met je handen - Richard Gordon
Leniconsulting (7 artikelen)
Gepubliceerd: 22-12-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.