Homeopathie bij neusverkoudheid

Homeopathie bij neusverkoudheid Bij neusverkoudheid is er sprake van een virale ontsteking van het neusslijmvlies. Vaak gaat de neusverkoudheid gepaard met andere klachten van de luchtwegen of is zij een symptoom van algehele verkoudheid of griep. Homeopathische middelen worden voor zowel in- als uitwendig gebruik ingezet tegen neusverkoudheid bij volwassenen en kinderen.

Verkoudheid

Het neusslijmvlies is bij een neusverkoudheid aangetast door het verkoudheidsvirus. Normaal gesproken gaat deze verkoudheid na enkele dagen weer over. In sommige gevallen kan een verkoudheid ook chronisch van aard zijn. Als de verkoudheid langer dan veertien dagen duurt, u hevige oorpijn bij de verkoudheid heeft en er koortsachtige verschijnselen optreden dient u altijd een huisarts te raadplegen.

Wat kunt u zelf doen?

Wat kunt u zelf doen om bij neusverkoudheid het ongemak te beperken? U kunt gebruik maken van Rinileen neusdruppels of neusspray, die de zwelling van het neusslijmvlies verminderen. Slaap met uw hoofd wat hoger en ventileer de slaapkamer goed. Vermijd rokerige ruimten en zoek de frisse lucht op. Probeer anderen niet te besmetten: bedek de mond en neus als u niest, was uw handen zeer regelmatig en maak dikwijls gebruik van een schone zakdoek.

Homeopathie bij neusverkoudheid

Bij neusverkoudheid bereikt u de beste resultaten door een combinatie van een inwendig en een uitwendig middel te kiezen.

Inwendig gebruik, hoofdmiddel

Bij verkoudheid en griep wordt het homeopathische middel Nisyleen in druppel- of tabletvorm ingezet. Dit plantaardige middel wordt ingezet om verstoord en geïnfecteerd slijmvlies te normaliseren. Ook worden ze gebruikt om de vatbarheid voor griep en verkoudheid te verminderen op het moment dat de weerstand van de persoon al lager is.
.

Kindermiddel bij griep en verkoudheid

Voor kinderen is er bij griep en verkoudheid Nisykind ontwikkelt door VSM. De verschijnselen die vaak met griep en verkoudheid gepaard gaan (hoest en niesbuien, hoofdpijn, koorts enz.) verdwijnen hierdoor weer snel. De tabletten werken niet verslavend en zijn niet schadelijk voor kinderen. Per tablet bevat het: Aconitum napellus D6 10 mg, Bryonia alba D6 1 0 mg, Eupatorium perfoliatum D6 10 mg, Gelsemium sempervirens D6 10 mg, Ipecacuanha D6 10 mg, Phosphorus Dl 2 10 mg.

Uitbreiding ontsteking voorkomen

Om te voorkomen dat de ontsteking zich uitbre7idt naar de bijholten worden Rinileen tabletten ingezet. Dit middel is in Nederland slecht verkrijgbaar, maar kunt u wel in het buitenland bestellen. Deze tabletten hebben een ontstekingsremmende werking.

Weerstand opbouwen

Meer weerstand opbouwen wanneer u vaak last hebt van slijmvliesontstekingen kan met het homeopathische middel Echinacea Pentarkan. Als deze ontstekingen met enige regelmaat voorkomen, is het verstandig om de mening van een medisch expert te vragen. Echinacea Pentarkan kan naast een reguliere behandeling goed functioneren.

Neusklachten door hooikoorts of allergie

Als de neusklachten ontstaan door hooikoorts of huisstofallergie kunnen luffanil tabletten of druppels gebruikt worden. Omdat dit product in Nederland niet goed te verkrijgen is kan er ook gekozen worden om Nisyleen neusspray of druppels te gebruiken om hetzelfde effect als bij luffanil te krijgen.

Chronische neusverkoudheid

Bij chronische neusverkoudheid met taai, draderig slijm dat erger wordt bij kou kunt u het homeopathische middel Kalium Bichromicum D4 inzetten. Dit middel zorgt ervoor dat de slijmvorming en irritatie vermindert.

Dik en geel slijm

Neusverkoudheid met dik, geel slijm dat ís ochtends loskomt en erger wordt door warmte en verbetert in de frisse lucht kan worden bestreden met het middel Pulsatilla D6 in druppelvorm. Het middel verhoogt ook de weerstand.

Uitwendig gebruik, hoofdmiddel

Rinileen neusspray of neusdruppels van VSM en A. Vogel kan worden ingezet bij neusverkoudheid bij volwassenen.

Lees verder

© 2014 - 2020 Eddwin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Wat te doen bij een verkoudheid?Wat is een verkoudheid? Een verkoudheid is een reactie van het lichaam op een infectie van de bovenste luchtwegen. binne…
Homeopathie: allium cepa (ui)Homeopathie: allium cepa (ui)In de klassieke homeopathie behoort allium cepa tot de acute middelen. Het wordt bereid uit verse uien die in de zomer w…
Verkoudheid: de werking en bijwerkingen van neusspraysVerkoudheid: de werking en bijwerkingen van neusspraysVerkoudheid is een terugkerende ergernis voor veel mensen. Slapen gaat slecht door een verstopte neus, het eten smaakt n…
De neusspray en zijn verslavingDe neusspray en zijn verslavingNeusspray voelt als een verademing voor mensen met een verstopte neus. Een neusspray kan ook een hele goede oplossing zi…

Homeopathie bij hoestenHomeopathie bij hoestenHoesten is een beschermende reflex van de luchtpijp. De luchtpijp staat erom bekend dat deze alles wat irritatie oplever…
Homeopathie bij keel- en amandelontstekingHomeopathie bij keel- en amandelontstekingDe neusamandel (adenoïd) en de keelamandelen (tonsillen) bestaan uit een speciaal weefsel dat ook wel het lymfatisch wee…
Bronnen en referenties
  • http://zelfzorg.nl/neusverkoudheid/
  • http://www.huisarts-verijdt.nl/neusverkoudheid
  • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekten/91073-neusverkoudheid.html
  • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/alternatief/21574-homeopathie-geneesmiddelen-h-i-j.html

Reageer op het artikel "Homeopathie bij neusverkoudheid"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Eddwin
Laatste update: Oktober 2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Special: Homeopathie bij luchtwegen
Bronnen en referenties: 4
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!