Toermalijn, een steen met gemengde kleuren

In 1703 werd de Toermalijn voor het eerst ingevoerd in West-Europa. De toermalijn wordt in veel verschillende kleuren gevonden. Daarom werd de steen turmali genoemd. Een Senegalees woord voor een steen met uitlopende kleuren. In de oudheid dacht men dat de toermalijn uit zich zelf oplichtte. Kunstenaars gebruikten de toermalijn als talisman. Volgens deze kunstenaars zou de steen het scheppingsvermogen verhogen. Toermalijn wordt gedragen als sieraad maar staat ook bekend om de geneeskrachtige werking.

Geschiedenis

Toermalijn werd in 1703 door de Hollanders ingevoerd vanuit Sri Lanka. De edelsteen werd voor het eerst ingevoerd in West- Europa. De steen werd turmali genoemd, een Senegalees woord voor een steen met gemengde kleuren. In de loop van de eeuwen zijn er verschillende toermalijnen verward met andere edelstenen. Op deze manier zijn er veel toermalijnen onder de verkeerde namen in de schatkamers terecht gekomen. Toermalijnen werden vroeger ook wel rubellieten genoemd. In de oudheid meende men dat de steen uit zichzelf oplichtte. Een Griekse sage vertelt dan ook dat er een tempel de hele nacht door een toermalijn verlicht werd. Kunstenaars gebruikten deze steen als talisman.De steen zou het scheppingsvermogen van kunstenaars verhogen.

Evenwichtsstoornissen

Een evenwicht stoornis wordt ook wel duizeligheid genoemd. Bij een evenwichtsstoornis ervaren de meeste mensen een licht gevoel in het hoofd. Soms hebben zij het gevoel alsof de wereld om hen heen draait. Vaak gaat deze duizeligheid gepaard met misselijkheid, braken en angstgevoelens. Draag bij deze klachten een ketting van groene toermalijn of een hanger van toermalijn op de blote huid.

Genezing na een hartinfarct

Indien u herstellende bent van een hartinfarct kan een toermalijn u hierbij ondersteunen. Draag hiervoor een ketting van groene toermalijn steentjes op de blote huid.

Zenuwontsteking

Een zenuwontsteking kan ontstaan door infecties, vergiften, vaatstoornissen en vitamine gebrek. Als er sprake is van zenuwontsteking kunt u een ketting of een hanger van barnsteen en zwarte toermalijn dragen op de blote huid.

Oorsuizingen

Oorsuizingen worden ook wel tinnitus genoemd. De klachten die u kunt ondervinden bij oorsuizingen zijn: piepende, ruisende of fluitende geluiden. Deze geluiden hoort uzelf alleen en zijn voor anderen niet hoorbaar. In een ernstige vorm kan het zelfs u slaap verstoren. Ook kunnen er concentratieproblemen ontstaan door oorsuizingen. Wanneer het probleem langdurig is, kan dit uw dagelijks leven gaan beïnvloeden. Oorsuizen gaat vaak gepaard met gehoorverlies. Om de klachten te verzachten kunt u een groene toermalijn achter uw oor plakken met een hechtpleister. Wanneer er na tien dagen geen verbetering optreedt, is er met de steen geen verbetering mogelijk.

Verkoudheid

Een verkoudheid ontstaat wanneer het slijmvlies in de neus en de bijholten in de keel gaan ontsteken. Een verkoudheid krijgt u door een virus. Wanneer u regelmatig verkouden bent komt dit steeds weer door een ander type virus. Om de afweer tegen verkoudheden te versterken kunt u een ketting of hanger van blauwe toermalijn op de blote huid dragen.

Depressies in de overgang
Tijdens de overgang kunt u als vrouw vervelende klachten krijgen zoals problemen met slapen, prikkelbaarheid en angsten. Door de schommelende hormoonspiegels kun u mede door de bovenstaande klachten een depressie krijgen. Wanneer u last heeft van deze gevoelens kunt u een ketting of hanger dragen met blauwe toermalijn samen met een maansteen.

Energieblokkades

Energieblokkades kunnen ontstaan door ingrijpende situaties in het leven. Wanneer u het gebeurde niet kan verwerken kunnen er energieblokkades in uw lichaam ontstaan. Dit kan tot uiting komen doordat u zowel lichamelijke-als geestelijke problemen krijgt. Problemen zoals hoofdpijn, spanning, en een overspannen gevoel En nog vele andere kwalen kunt u door een energie blokkade krijgen. Het dragen van een ketting of hanger met zwarte toermalijn op de blote huid heft blokkades op.

De geneeskracht van edelstenen en mineralen is al eeuwen lang bekend. Schakel echter bij klachten altijd medische hulp in.

Handel, vindplaatsen en kleur

Vindplaatsen

Toermalijn wordt gevonden in: Madagaskar, Sri Lanka, Angola, Mozambique, Zuidwest-Afrika, Brazilië, VS, Pakistan en Afghanistan.

Kleur

De toermalijn heeft de meest uiteenlopende kleuren maar zijn altijd doorschijnend. De kleuren zijn: kleurloos, roze, rood, violet, bruinachtig, donkerbruin, geel, blauw, bijna zwart, en groen.

Handelsvormen

De toermalijn wordt meestal geslepen en tot sieraden verwekt. Kleine stukjes worden gebruikt om amuletten van te maken.

Verzorging

Ontlaad de steen een keer per maand onder lauw stromend water. Leg de steen om deze op te laden voor enkele uren in de zon. Met uitzondering van de roze steen. Deze wordt niet op in de zon opgeladen maar in een amethistgeode.

Lees verder

© 2015 - 2020 Judyb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Mineralen en (half)edelstenen als bescherming tegen stralingStraling is overal om ons heen. Natuurlijke vormen van straling zijn kosmische straling en uv-straling van de zon. Onnat…
Geneeskrachtige edelstenen voor hondenBekend is dat edelstenen mensen kunnen helpen dankzij hun geneeskrachtige werking. Minder bekend is dat edelstenen ook i…
Het verzorgen van edelstenen en mineralenBij gebruik van edelstenen en mineralen voor de genezende werking is het belangrijk om de stenen regelmatig te reinigen…
Edelstenen en effecten op gezondheidEdelstenen en effecten op gezondheidEdelstenen worden door zeer velen niet alleen gedragen als onderdeel van een sieraad maar ook omdat ze een gunstig effec…

De zonnesteen is een steen van overvloed en levensenergieDe zonnesteen is een steen van overvloed en levensenergieDe zonnesteen is een warm aandoende steen, met een goudachtige kleur waarin glimmertjes te zien zijn. Het is een positie…
Feldenkraismethode: beter leren bewegenFeldenkraismethode: beter leren bewegenDe Feldenkraismethode is een manier van bewegen met principes uit de neuropsychologie en geneeskunde. Het is een alterna…
Bronnen en referenties
  • De bijzondere kracht van Helende Stenen, auteur: Gisela Schreiber
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Toermalijn
  • http://www.uza.be/behandeling/evenwichtsstoornissen
  • http://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/oorsuizen/item32235
  • http://www.kno.nl/index.php/patienten-informatie/neus/verkoudheid/
  • http://www.careforwomen.nl/informatie/artikelen/829-depressie-veel-voorkomend-tijdens-de-overgang-

Reageer op het artikel "Toermalijn, een steen met gemengde kleuren"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Judyb
Gepubliceerd: 28-03-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 6
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!