Dromen verklaren: water

Ieder mens droomt weleens of zelfs elke nacht. Sommigen kunnen hun droom goed onthouden en anderen weten ’s ochtends echt niet meer wat zich heeft afgespeeld in hun dromen.

Emotie

Dromen zijn gesprekken met ons onderbewuste, vaak worden dingen die men overdag heeft meegemaakt, gezien of gelezen verwerkt in een verhaal of situatie.

Veel mensen dromen over water, dit zijn vaak nare dromen. Water wordt meestal in verband gebracht met de emotie. Symbolisch gezegd “Het hoofd boven water houden”.

Wanneer water emotie symboliseert, vertelt de droom iets over de emotie waarin u verkeert ten tijde van de droom. Was het een droom met helder water, ondiep, de zee, modderig, wild water? Lag u in het water, zat u in een boot?

Droomde u over een overstroming? Dan zou dit kunnen betekenen dat er op het moment téveel emoties in uw leven zijn, u wordt overspoeld door emoties.

Reinigen

Water heeft van oudsher ook te maken met reinigen, de reinigende werking van het water wat zonden en vuil (geestelijk en lichamelijk) wegspoelt. Droomt u dat u zich keer op keer wast, badt of doucht? Dan zijn er wellicht zaken die u dwars zitten en waar u zich voor schaamt of schuldig over voelt. OF misschien staat u op het punt om een belangrijke stap in uw leven te nemen, u wast het oude van u af, klaar voor een nieuwe start.

Zee

Zit u in uw droom op een strand, en kijkt u naar de golven? Zijn de golven rustig? Dan is de kans groot dat u behoefte heeft aan rust. Zijn de golven wild? Dan spelen er zich moeilijke dingen in uw leven af waar u vanaf een afstand naar kijkt.
Is de zee diep? Dan is er sprake van diepe, zware emoties, emoties die iemand makkelijk onder kunnen trekken. Waarmee / tegen je worstelt, worstelt om boven te blijven.

Meer

Een meer wordt gezien als een spiegel, het gladde oppervlak weerspiegelt uw diepste emoties en laat u zien waar u staat in uw leven. Kijk ook eens naar de minder leuke kanten van u zelf wil het meer zeggen, durf naar die ‘zwarte’ kant te kijken.

Rivier

Wanneer u over een rivier droomt, bent u bezig met uw levensloop, de rivier gaat zoals hij gaat, kiest zijn eigen weg. Is het water rustig, dan zit u in een rustige fase in uw leven (misschien te rustig?), is de rivier wild dan is de kans groot dat u op het moment ook een turbulente fase doormaakt.

Boot

Zit u in een boot? De boot staat voor het lichaam, het emotionele lichaam. Staat u aan het roer? Neemt u de leiding? Of laat u zich leiden? Wacht u af waar de boot heengaat? Of bent u misselijk en hangt u meer over de reling.

Verdrinken

Als laatste verdrinken. Een hele nare ervaring, men zwemt rustig en opeens zakt men naar beneden, of u zwemt onderwater en u kunt niet meer omhoog zwemmen, u worstelt en worstel, en maait met uw armen om maar boven te komen. Een benauwde en intense droom waaruit u wakker schrikt met bonzend hart. De boodschap van verdrinking is echter duidelijk: u verdrinkt in uw emoties, werk, relatie, kinderen, studie enz. Er is teveel gaande en u bent bang het allemaal niet meer aan te kunnen.

U kunt leren om uw dromen te sturen, wanneer u een nare droom heeft, probeer u er dan bewust van te worden dat u droomt. Gaat de droom de verkeerde kant op, wees hier van bewust en u zult merken dat u na een aantal keren oefenen de droom zelf een andere kant op
© 2007 - 2024 Bettyhores, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat dromen je kunnen vertellenTijdens het dromen komt informatie naar boven uit het onderbewustzijn. Dromen kunnen je op deze manier helpen bij het ve…
Betekenis van veel voorkomende dromenBetekenis van veel voorkomende dromenDromen zijn niet zomaar betekenisloze afbeeldingen die zich in ons hoofd afspelen wanneer wij slapen. Tijdens dromen wor…
De invloed van het dagelijks leven op nachtmerriesNachtmerries, iedereen heeft ze wel eens, maar weinig mensen weten hoe ze ontstaan en wat ze betekenen. De definitie van…
Een dromendagboek bijhoudenEen dromendagboek bijhoudenDromen, iedereen doet het, of je het nu wil of niet. In je dromen is je belevingswereld eindeloos, de leukste, vreemdste…

De amethist versterkt en geeft rustDe amethist versterkt en geeft rustEdelsteen amethist heeft vele goede eigenschappen, maar of de amethist nu werkelijk helpt ter voorkoming van dronkenscha…
De heilige steen Lapis Lazuli als geneeskrachtige steenDe heilige steen Lapis Lazuli als geneeskrachtige steenKristallen van de Lapis Lazuli zijn uiterst zeldzaam en werkelijk prachtig om te zien en dragen. Oude Egyptische prieste…
Bettyhores (13 artikelen)
Gepubliceerd: 05-07-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.