De Agaat geeft moed en verzorgt

De Agaat geeft moed en verzorgt Edelsteen agaat komt relatief veel voor op aarde. De agaat wordt van oudsher gedragen om de goden te behagen en om vooral ook uzelf te beschermen. Vele geneeskrachtige eigenschappen worden met deze kwarts in verband gebracht. Niet voor niets wordt agaat nog steeds graag gedragen. Bekijk de vele kwaliteiten van deze edelsteen. De agaat help vele kwalen verhelpen. De steen kan op vele manieren worden gereinigd en opgeladen. De Agaat heeft vele goede eigenschappen.

Naamgeving van de agaat

De naam is ontleend aan de rivier de Achatas op Sicilië, waar vroeger veel Agaten zijn opgevist. Bovendien is St. Agata patrones van Catania op Sicilië en van Malta. De agaat behoort tot de kwartsen en komt in relatief grote aantallen voor. Toch heeft de veelkleurige en vaak gestreepte Agaat altijd hoog in aanzien gestaan. De agaat komt voor in de kleuren rood, groen, geel, transparant en zwart. Door de veelvormigheid van de Agaat zijn er vele benamingen gangbaar. Zo spreekt men over de streepagaat, boomagaat, mosagaat, buizenagaat, wolkenagaat, vestingagaat, ruïneagaat, membraamagaat, boomagaat of mosagaat. Voor ieder wat wils, net wat u mooi vindt en wat u bevalt.

Geschiedenis van de agaat

In vele culturen komt de agaat voor. De Romeinse gladiatoren waren dol op de roodgele of leeuwenagaat, omdat ze geloofden dat de steen hen bemind zou maken. Aan de Goudkust wordt de agaat sinds lange tijd gedragen om te beschermen tegen slangenbeten. In het oude Griekenland en Rome werden Agaten amuletten gedragen. In de Griekse mythologie daalde Orpheus met een agaat bij zich af in de onderwereld. De beeltenis van de vroeg Arabische godheid Hubal, vereerd voor de komst van de islam, was gemaakt van rode saffier of agaat. De voornaamste vindplaatsen zijn Brazilië, Mexico en Idar Oberstein. Ook op Madagaskar, Bulgarije en in verschillende staten van de VS wordt de agaat gevonden.

De agaat geeft moed en verzorgt

Ook aan de agaat worden vele geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven. Een en ander is wel afhankelijk van de kleur, de structuur, belijning en de kern van deze steen:
 • Hij helpt bij de geestelijke ontwikkeling.
 • Hij maakt rustig, evenwichtig, en brengt harmonie.
 • Hij bevordert flexibiliteit en helpt te veel rechtlijnigheid te doorbreken.
 • Hij is vooral geschikt tegen oorsuizingen.
 • Hij verhoogt de vitaliteit van ouderen.
 • Hij versterkt het hart.
 • Hij beschermt tijdens de zwangerschap.
 • Hij werkt tegen hoofdpijn.
 • Verbetert huidaandoeningen.
 • Werkt tegen evenwichtsstoornissen.
 • Vermindert aandoeningen aan gewrichten en luchtwegen.
 • Helpt bij maagklachten.
 • Helpt bij epilepsie.
 • Helpt bij oogkwalen.
 • Helpt bij menstruatie problemen en krampen.
 • Maakt moedig, vermindert de faalangst en geeft zelfvertrouwen.
 • Vermindert de heimwee.
 • Help tegen drankzucht.
 • Beperkt eventuele haaruitval.
 • Beschermt tegen de gevolgen van vergiftiging.

Waarom een agaat kopen?

De vraag is eerder waarom u niet een agaat zou kopen. Het is een prachtige steen, komt in vele kleuren voor en geeft bescherming tegen allerlei kwalen.

Slot

Eigenlijk kunt u in het huidige bestaan niet zonder een mooie agaat. Of is de Amethist of Lapis Lazuli uw lievelingssteen?
© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De heilige steen Lapis Lazuli als geneeskrachtige steenDe heilige steen Lapis Lazuli als geneeskrachtige steenKristallen van de Lapis Lazuli zijn uiterst zeldzaam en werkelijk prachtig om te zien en dragen. Oude Egyptische prieste…
De amethist versterkt en geeft rustDe amethist versterkt en geeft rustEdelsteen amethist heeft vele goede eigenschappen, maar of de amethist nu werkelijk helpt ter voorkoming van dronkenscha…
Ziek of zwakjes? Probeer eens een steen!Ziek of zwakjes? Probeer eens een steen!Volgens de holistische manier van denken kunnen stenen ons helpen. Ze hebben elk hun eigen geneeskrachtige werking. Hier…
Stenen, sterrenbeelden en kleurentherapieEdelstenen kunnen worden gebruikt om mee te helen, maar kunnen ook persoonlijk zijn toebedeeld door het karakter van die…

Dromen en dierenWanneer we dromen, vertelt ons onderbewust zijn ons iets. Wat we dromen heeft te maken met wat we gezien hebben, meegema…
Dromen verklaren: waterIeder mens droomt weleens of zelfs elke nacht. Sommigen kunnen hun droom goed onthouden en anderen weten ís ochtends ech…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 17-11-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.