Wat is Integrated Energy Therapy

Wat is Integrated Energy Therapy Integrated Enegy Therapy is een nieuwe vorm van energetisch werk. Het is een healingstechniek die zeer diepgaand is. In tegenstelling tot veel andere healings kunnen klachten met een Integrated Energy Therapy sessie (IET) in veel gevallen in één keer opgelost zijn. Dat lijkt op het eerste gezicht onmogelijk, maar deze healing is een 'wonder' op zich. Tijdens een IET healing zijn Engelen aan het werk om je te begeleiden, zodat je jezelf zo goed mogelijk kunt helen.

De basis van IET

Integrated Energy Therapy is door Steven J. Thayer ontwikkeld. Het is net als vele andere oosterse technieken een manier om met energie te werken, waarbij de energie door je meridianen vloeit. Tijdens ons leven kan de energiestroom beperkt of begrensd worden. Er ontstaat dan een energiestilstand. Dit worden energieblokkades genoemd. Mogelijke oorzaken van energieblokkades zijn: operaties, fysieke trauma's, ziektes, emotionele problemen, stress, (irreeële) angsten, beperkende gedachten, gevoelens die je onderdrukt en karma. Het doel van IET is een eenvoudige en zachte manier ter beschikking stellen om onderdrukte gevoelens van het cellulair geheugen te integreren en de energieblokkades die ermee verbonden zijn, op te ruimen. Specifieke handposities worden ingezet om de cellulaire geheugenpunten te voorzien van geïntegreerde energie.

Wat gebeurt er tijdens en na een behandelling?

Wanneer iemand wordt behandeld, lost de onderdrukte energielading op en zoekt ze een nieuw evenwicht in het energetisch veld. Degene die behandeld wordt kan uiteenlopende reacties hebben, zoals niets voelen (ook wel 'healing without feeling' genoemd), temperatuurverandering ervaren, emoties van boosheid of verdriet voelen of een lichte tinteling. Na het opruimen ontstaat meestal een gevoel van pure vreugde. Het is in werkelijkheid je natuurlijke staat van zijn. In deze staat is het energetisch lichaam wonderlijk open en stroomt de energie er vrijelijk doorheen. Je bent energieker en hebt weer zin in het leven!

Heling door alle lagen van de aura heen

Tijdens een IET sessie worden blokkades in alle vier lagen van je energieveld behandeld. De Fysieke - het gebied bij je huid -, Emotionele - gevoelens en sensaties -, Mentale - je beperkende overtuigingen, wat je gelooft en tegen jezelf zegt - en karmische - vorige levens- laag.

Je zieledoelen tot leven brengen met IET

Volgens aartsengel Ariël incarneert elke ziel met een specifiek doel. Het doel is belangrijk voor de evolutie van de individuele ziel én voor het ontvouwen van het Goddelijke plan. Je zieledoel heeft vele facetten. De belangrijkste zijn:
  • Ervaringen opdoen zoals zien, proeven, aanraken, horen, voelen. De ziel beoordeelt ervaringen niet als goed of slecht, maar als rijk
  • Wijsheid ontwikkelen: Elke ziel neemt een menselijke vorm aan om wijsheid te ontwikkelen, eerst door te leren en dan door anderen te onderwijzen wat hij/zij geleerd heeft. Alsof de ziel zich in een klas bevindt die 'AardeSchool' wordt genoemd. Soms ben je 'de leerling' en soms 'de leraar'. Het kan om levenswijsheid gaat en ook om kennis.
  • Spiritueel meesterschap ontwikkelen: Als het doel zou bestaan uit het ontwikkelen van de spieren in je arm, dan zou je een halter opheffen tegen de zwaartekracht in. Als je de halter éénmaal optilt en ze daar houdt, word je niet sterk. Je moet de halter steeds opnieuw opheffen. Bij het opbouwen van spiritueel meesterschap neem je het niet op tegen de zwaartekracht, maar tegen angst. Je wordt sterker door je steeds door de liefde-angst energie heen te bewegen.
  • Anderen dienen: Dit kan van alles zijn van het ontwikkelen van een middel om kanker te genezen tot iemand geplukte bloemen aanbieden. Het kan ook zijn dat je boekhouder of advocaat bent, heler of minister, het kan ook zijn door je rol als vader of moeder. Elke ziel zal verschillende vormen van dienstverlening tegelijkertijd aanbieden en deze vormen zullen ook gaandeweg veranderen.
  • Pure vreugde ervaren: Vreugde is een energie die de trilling van de hele wereld verhoogt. Telkens als je pure vreugde ervaart, draag je automatisch bij aan een positievere wereld.

Wat kan er gebeuren als het menselijk energieveld niet zuiver is

  • Je beseft je dat je vastzit in een sleur, maar je lijkt er niet uit te kunnen. Je bent niet tevreden met je leven en vraagt je af 'is dit alles?'. Vervolgens is het mogelijk dat je ziek wordt. Je moet het zien als een crisis die je helpt om iets te veranderen in je leven.
  • Je kan je beseffen dat je er klaar voor bent om je leven te veranderen, je weet alleen nog niet duidelijk wat je moet doen. Je kunt je onrustig voelen. Deze fase kenmerkt zich doordat je bijzondere aandacht hebt voor mensen die je bewondert of waar je op wil lijken. Je kunt deze mensen ook benijden. Je ziel herkent in hun zieledoel iets dat zich ook in jouw zieledoel bevindt.
  • Je kunt al zicht hebben op je zieledoel. Misschien ken je daar kleine delen van, welke richting je op moet. Maar je weet nog niet zeker of je je op de juiste weg bevindt. Je kunt ook het gevoel hebben dat je wordt tegengehouden of dat delen van je wensen buiten je bereik zijn. Je kunt het gevoel hebben dat je aan de zijlijn staat en het leven aan je voorbijgaat.
  • Delen van je visie komen binnen je bereik. Het gaat om het maken van keuzes en actie ondernemen. In plaats van te kiezen en doen ben je bang om fouten te maken en daarom doe je helemaal niks. Of je staat op het punt een keuze te maken en gaat dan weer op de rem staan uit angst.

Na een IET zieledoel sessie ruim je alle genoemde blokkades uit de weg. Je hebt de zin, kracht en energie om te doen waarvoor je op aarde bent. Je staat jezelf toe om gelukkig te zijn. Het is alsof je eindelijk snapt hoe het leven werkt en dat je in staat bent te manifesteren wat jij wilt. Want we hebben allemaal een vrije wil.
© 2011 - 2024 Sherina, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boekrecensie: Healing met Engelen van Doreen VirtuerecensieBoekrecensie: Healing met Engelen van Doreen VirtueIn dit boek van Doreen Virtue wordt uitgelegd hoe iedereen de hulp van engelen kan inschakelen. De schrijftaal is duidel…
Energetische healingsEnergetische healingsEr zijn verschillende manieren om jezelf te genezen. Ook wel helen genoemd. Mensen zijn voor een groot deel in staat om…
Magnified Healing®Magnified Healing® is net als Reiki een energetische vorm van helen en behandelen. Alleen is Magnified Healing® nog niet…
De Engelen om je heenmijn kijk opDe Engelen om je heenEngelen worden tegenwoordig niet meer alleen in de sfeer van de religie genoemd waar ze met name worden beschouwd als de…

Kruidengeneeskunde: brandnetelKruidengeneeskunde: brandnetelIs brandnetel gezond? Absoluut! De brandnetel, door velen beschouwd als een hardnekkig onkruid, is een plant die vele to…
Kwakzalverij: onbevoegde uitoefening van de geneeskunstKwakzalverij: onbevoegde uitoefening van de geneeskunstKwakzalverij: vereniging, dr Frank, betekenis. Kwakzalverij: het bestaat al eeuwen. Het is het onbevoegd uitoefenen van…
Bronnen en referenties
  • Studiemateriaal opleiding Integrated Energy Therapy (basis, intermediate, advanced level), Stevan J. Thayer in het nederlands.
Sherina (2 artikelen)
Gepubliceerd: 27-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.