Energetische healings

Energetische healings Er zijn verschillende manieren om jezelf te genezen. Ook wel helen genoemd. Mensen zijn voor een groot deel in staat om zichzelf te helen. Het menselijk systeem is erop gericht om dat te kunnen. Wanneer je lichamelijke of fysieke klachten hebt, is de kans groot dat het een oorzaak heeft die ligt in een verstoring van je systeem.

Fysieke of emotionele klachten

Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van stress gedurende een lange periode, zul je merken dat je fysieke danwel emotionele klachten krijgt. Misschien krijg je last van hoofdpijn of pijn in je rug. Je kunt ook overspannen raken of een burn-out krijgen.
Wanneer je je bewust bent dat elke klacht een oorzaak heeft kun je ook zorgen dat je er weer vanaf komt. Nu is de mens een gecompliceerd 'wezen'. De reden hiervoor is dat het grootste deel van wat er in een mens omgaat op onbewust niveau plaatsvindt. Slechts 5% doen we bewust en 95% doe je onbewust. Denk maar aan autorijden op de automatische piloot of je ochtendritueel. Maar ook eten, fietsen, koken. Veel dingen doe je op de automatische piloot. Gelukkig maar, anders zou je de hele tijd moeten nadenken over hoe iets ook al weer moest.

Dat betekent echter ook dat er zich veel afspeelt in je onderbewustzijn. Je kunt heel hard roepen dat iets je niets doet, maar in je onderbewuste kan van alles spelen. Je kunt wel roepen dat je het prima naar je zin hebt op je werk, maar je onderbewustzijn weet wel beter. Daar ligt alles opgeslagen. Dus in eerste instantie kan het lijken alsof een klacht uit het niets is ontstaan, maar meestal loop je al heel lang met de oorzaak van je klacht rond.

In eerste instantie naar de huisarts

In de meeste gevallen kun je naar de huisarts gaan met je klachten en krijg je een medicijn voorgeschreven of misschien wel fysiotherapie. In sommige gevallen krijg je een doorverwijzing naar een psychotherapeut of een specialist in het ziekenhuis.
Helaas komt het ook weleens voor de artsen niet zo goed weten wat ze met je klacht aan moeten.

Je moet ermee leren leven

Er is geen oplossing voor je probleem, geen medicijn en uit onderzoeken in het ziekenhuis blijkt ook dat er niks met je aan de hand is. In zo'n geval zou je weleens een energetische healing kunnen overwegen.

Wat is een energetische healing?

Een energetische healing is een techniek waarbij vaak met handoplegging energie vanuit het universum wordt gestuurd naar de plekken in het lichaam of de geest waar een onbalans is ontstaan. Mens spreekt wel van energieblokkades, die ervoor kunnen zorgen dat je chronisch moe bent, laag in je energie zit of vage lichamelijke klachten hebt. Sommige energetische healings werken via chakra's (energiecentra), weer andere via meridianen (energiebanen) en er zijn ook healings gericht op cellulaire geheugenpunten. In de cellulaire geheugenpunten liggen gevoelens en sensaties opgeslagen. Dat zijn speciale drukpunten op je lijf. Zolang je negatieve emoties niet oplost, blijft de lading van wat je hebt meegemaakt in die punten zitten. Dat zorgt dan voor blokkades en klachten. Een voorbeeld van een diepgaande healing techniek via cellulaire geheugenpunten is Integrated Energy Therapy. Deze healing duurt doorgaans een uur. Elke geheugenpunt wordt in 4 fasen geheeld. Er wordt eerst geactiveerd, op gang gebracht, daarna worden blokkades losgelaten en als laatste vindt integratie van het positieve plaats. Dus wanneer angst losgelaten wordt, zal daarna vrijheid ingeprent worden. Het bijzondere van deze techniek is dat nare klachten kunnen verdwijnen, zonder dat je er tijdens de healing iets van hoeft te voelen. Als cliënt/patiënt hoef je alleen maar te zitten op een stoel of te liggen op een behandeltafel. Omdat het zo ontspannend is vallen mensen ook weleens in slaap. Wees niet verbaasd als je na de healing een gevoel van pure vreugde zult ervaren.
© 2011 - 2024 Sherina, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is Integrated Energy TherapyWat is Integrated Energy TherapyIntegrated Enegy Therapy is een nieuwe vorm van energetisch werk. Het is een healingstechniek die zeer diepgaand is. In…
Boekrecensie: Healing met Engelen van Doreen VirtuerecensieBoekrecensie: Healing met Engelen van Doreen VirtueIn dit boek van Doreen Virtue wordt uitgelegd hoe iedereen de hulp van engelen kan inschakelen. De schrijftaal is duidel…
De paranormaal beurs: een nieuwe ervaring!De paranormaal beurs: een nieuwe ervaring!In bijna elke stad van enige omvang wordt er weleens een paranormaal beurs georganiseerd. Maar wat is dit eigenlijk voor…
Annimal Assisted TherapyAnnimal Assisted TherapyTegenwoordig is therapie met dieren in Nederland erg in opkomst. Bij deze therapie worden dieren als hulpverlener gebrui…

Yoga oefeningenYoga oefeningenDat yoga goed voor het lichaam is, weten we inmiddels wel, maar mentaal en emotioneel kan yoga ook een toegevoegde waard…
Wat is Shiatsu?Wat is Shiatsu?Voor de een bekend en voor de ander zegt het niets. Shiatsu is kortweg een manuele behandelmethode die zijn oorsprong vi…
Sherina (2 artikelen)
Gepubliceerd: 07-06-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.