Kruidengeneeskunde: knoflook
Is knoflook gezond? Ja! Knoflook is een van de weinige geneeskrachtige kruiden waarvan de heilzame werking door zowel de kruidengeneeskunde als de reguliere geneeskunde erkend wordt. Regelmatig knoflook eten verlaagt het risico op diverse aandoeningen, waaronder hartkwalen en aderverkalking. Daarnaast is knoflook een natuurlijk antibioticum en helpt het bij acne en wratten. Je kunt de knoflook in tenen verwerken in gerechten of verse uitgeperste knoflooktenen eten, of knoflook capsules slikken
Knoflook (allium sativum)
Knoflook is een kruid waarvan de geneeskrachtige werking reeds door velen erkend wordt. Zelfs de reguliere geneeskunde kan niet meer om de
heilzame effecten van knoflook heen en erkent dat
knoflook gezond is: mensen die veel knoflook eten vergroten de kans op een lang en gezond leven. Wanneer je optimaal wilt profiteren van de geneeskrachtige eigenschappen van knoflook is het verstandig voor knoflook met een sterke geur te kiezen. Knoflookpreparaten met een mildere geur bevatten minder van de zwavelhoudende bestanddelen welke verantwoordelijk zijn voor zowel de sterke geur als de geneeskrachtige bestanddelen.
LET OP!
Het gebruik van geneeskrachtige kruiden moet altijd in overleg met een arts gebeuren. Sommige kruiden kunnen namelijk een wisselwerking met voorgeschreven medicijnen hebben, waardoor de werking van de medicijnen vermindert of juist versterkt. Ook kunnen sommige kruiden of delen ervan allergische reacties veroorzaken. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden.
Genezende effecten van knoflook
Knoflook kent vele geneeskrachtige effecten, waarvan een deel zelfs wetenschappelijk bewezen is. Regelmatig knoflook gebruiken is goed voor zowel lichaam als geest. Daarnaast komen hartkwalen, een hoge bloeddruk en aderverkalking veel minder vaak voor bij mensen die
regelmatig knoflook eten. Je hoeft de knoflook niet perse te eten om te profiteren van de krachten. Ook ruiken aan knoflook is al voldoende om je meer energie te geven. Knoflook ondersteunt het afweersysteem en is een
natuurlijk antibioticum. Tot slot kan knoflook - wanneer je per ongeluk een giftig kruid of giftige paddenstoel gegeten hebt - het gif opnemen en onschadelijk maken wanneer je een na inname van de giftige stof direct een pan melk met knoflook erin te koken en dit op te drinken.
Toepassingen van knoflook
Je kan knoflook op verschillende manieren gebruiken om je gezondheid te ondersteunen en verbeteren. Wanneer men zwanger is of borstvoeding geeft is het raadzaam het gebruik van knoflook te matigen. Te veel knoflook kan spijsverteringsstoornissen bij de ongeboren baby veroorzaken en daarnaast vinden de meeste baby's de borstvoeding minder fijn wanneer de moeder veel knoflook eet.
Knoflooktenen
De
tenen van de knoflook worden het meest gebruikt. Wanneer je met een teentje verse knoflook over acne of wratten wrijft help je het lichaam deze kwaaltjes aan te pakken. Je kunt de tenen ook goed gebruiken bij infecties door de antibiotische effecten. Je kunt hier het beste
uitgeperste knoflooktenen voor gebruiken. Deze uitgeperste knoflooktenen zijn ook zeer effectief bij spijsverteringsstoornissen. Je moet hiervoor dagelijks drie tot zes uitgeperste knoflooktenen eten tot je klachten verdwenen zijn.
Knoflooktenen worden niet alleen gebruikt om kwaaltjes te genezen, maar ook om kwaaltjes te voorkomen. Door regelmatig gebruik van knoflook wordt de te hoge bloeddruk verlaagd en verwijden de bloedvaten. Knoflook helpt tevens de bloedsuikerspiegel te verlagen, waardoor met name diabetici baat kunnen hebben bij knoflook.
Knoflook capsules
Tegenwoordig hoeft men niet meer zelf aan de slag te gaan met knoflook om van de heilzame effecten te profiteren. De drogist en apotheek verkopen namelijk knoflook capsules. Deze worden gemaakt van knoflookpoeder en helpen hartaanvallen te voorkomen.