Overeenkomsten tussen Steenbok en Waterman

Overeenkomsten tussen Steenbok en Waterman Steenbok en Waterman zijn niet elkaars droompartner, maar mits ze wat goede wil en begrip voor elkaar kunnen opbrengen heeft een relatie een mooie kans op slagen.

De aard van Steenbok en Waterman

Steenbok en Waterman volgen elkaar op de dierenriem op zodat ze een interessante band kunnen ontwikkelen. Ze scoren het best als ze elkaar kunnen aanvullen maar het slechtst als ze in conflict komen. Terwijl Steenbok praktisch en zorgzaam is, is Waterman eerder creatief en humeurig. De zin voor onafhankelijkheid van Waterman trekt Steenbok aanvankelijk aan maar kan bij momenten een probleem voor hem worden omdat het de relatie te veel overschaduwt. Om dit te voorkomen moeten duidelijke afspraken gemaakt worden.

Steenbok is van nature ambitieus maar ook gereserveerd. Dit wordt geneutraliseerd door een Watermanpartner die extraverter is en graag in gezelschap vertoeft en hierdoor het afstandelijke van Steenbok kan compenseren. Dus mag Steenbok zich aan lange autoritten verwachten, uitnodigingen voor een picknick of een bezoek aan een ijssalon indien hij er zin in heeft. Waterman is avontuurlijk ingesteld. Steenbok is voorzichtiger en conventioneler en zal ervoor zorgen dat het de spuigaten niet uitloopt. In een relatie is Waterman de romanticus en diegene die het leven opwindender maakt.

Steenbok is een verantwoord iemand en zal nooit huiselijke taken verwaarlozen. Hij onderhoudt het huis met liefde en affectie.

Verschillen overwinnen

Aangezien hun karakters niet overeenstemmen zal het succes van een relatie afhangen van de mate van begrip die tussen hen groeit. Als beide partners in goed humeur elkaars behoeften proberen te bevredigen zal de compatibiliteit hoog zijn.

Door met Steenbok te leven leert Waterman praktischer en stabieler te zijn in de plaats van luchtkastelen te bouwen. Steenbok van zijn kant begint te experimenteren en een vorm van humor te kweken, aldus zijn ware liefdesgevoelens tonend. Hun liefde zal daarom warm en respectvol zijn omdat ze elkaar proberen te begrijpen en de verschillen willen overwinnen. Ten gevolge daarvan hebben ze een opwindend en verbeeldingrijk fysiek liefdesleven. Bovenal is een mix van traditie en moderniteit in de relatie aanwezig.

Tips voor een betere verstandhouding

Deze tips voor een betere verstandhouding zijn verschillend van aard. Dat ligt aan het feit dat het succes van een relatie tussen Steenbok en Waterman sterk afhankelijk is van hoe realistisch ze met elkaar omspringen en toe hoever ze willen gaan om elkaar te begrijpen en compromissen te sluiten. De mate waarin ze conflicten kunnen beheersen maakt het verschil uit tussen chaos en orde, vrijheid en controle.
  • Waterman is een dromer en kijkt naar de wereld vanuit zijn eigen perspectief. Steenbok stelt daartegenover zijn praktische kant en probeert in korte en simpele bewoordingen zijn partner met beide voetjes op aarde te zetten.
  • Het leven van Steenbok is eentonig omdat het gekenmerkt wordt door een zekere routine. Dit kan enkel worden doorbroken door een Watermanpartner die humoristisch, avontuurlijk en extravert is.
  • Steenbok is een stil en introvert type en Waterman helpt hem om beter te communiceren, in het bijzonder als er problemen opduiken of depressies ontstaan. De joviale aard van Waterman helpt om de band met vrienden en familie aan te halen. De drang naar vrijheid en onafhankelijkheid van Waterman moet onder controle gehouden worden. Zo dit niet gebeurt kan die op de relatie wegen wat er de dingen niet makkelijker op maakt.
  • Beiden moeten elkaar de tijd geven om het beste uit de relatie te halen.

Bekende Steenbok-Waterman koppels zijn Ernest Borgnine (Waterman) en Ethel Merman (Steenbok) en Jane Seymour (Waterman) en James Keach (Steenbok).
© 2013 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Sterrenbeeld Waterman (Aquarius)Wanneer je twee Watermannen met elkaar vergelijkt, zal je waarschijnlijk grote verschillen zien. De Waterman of Aquarius…
Wat is je Ascendant? (Ascendantteken Tabel)Wat is je Ascendant? (Ascendantteken Tabel)Wat is jouw Ascendant? Zoek het hier op ! Iedereen weet wel wat zijn sterrenbeeld of zonneteken is, maar welke ascendant…

Twee Watermannen in een relatieTwee Watermannen in een relatieTwee Watermannen samen: kan dat lukken? Vermits ze dezelfde eigenschappen hebben kan dat een hele fijne relatie zijn, zo…
Overeenkomsten tussen Boogschutter en WatermanOvereenkomsten tussen Boogschutter en WatermanBoogschutter en Waterman vormen op het eerste gezicht het perfecte koppel omdat ze zo wonderwel overeenkomen. Net dat is…
Bronnen en referenties
  • www.horoscopes-love.eu
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 23-05-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.