Overeenkomsten tussen Ram en Stier

Overeenkomsten tussen Ram en Stier Een liefdesrelatie tussen Ram en Stier ligt niet zomaar voor de hand. Hun levensverwachtingen liggen mijlenver uit elkaar zodat conflicten vermijden haast een onmogelijke opdracht is. Voor hen die gemakkelijk toegevingen kunnen doen en er veel voor over hebben om een relatie te doen slagen zijn er toch mogelijkheden.

Karakteristieken van de Ram

Een Ram is altijd druk bezig en hij of zij wil alles op een holletje doen. Anderzijds is een Ram vaak lui, maar dit is eerder een gevolg van een unieke kwaliteit: hij is namelijk in staat om een bepaalde situatie meteen goed in te schatten, een actieplan op te stellen en dat meteen toe te passen om het gewenste resultaat te bekomen.

Een Ram houdt ervan om risico’s te nemen en hij of zij zal zelden falen. Een Ram heeft ook een cynische kantje dat steunt op het ‘Ik heb het je toch gezegd’-principe. Deze tegenstrijdigheid in zijn karakter kan problemen opleveren in een liefdesrelatie. Een verhouding tussen een Ram en een Stier zal steeds op de proef gesteld worden. Nochtans zijn beide sterrentekens te terughoudend om hun eigen identiteit zomaar op te geven.

De verschillen tussen Ram en Stier

Als een Ram-Stier koppel op een evenwichtige en harmonieuze manier samenleeft, kunnen ze een stabiel en toegewijd leven leiden. Stier is een voorbeeld van geduld ten allen tijde terwijl de overijverige Ram zijn impulsiviteit tot in het extreme volgt.Anderzijds is een typische Stier eerder saai van aard en staat hij ernstig in het leven. De Ram kan het leven van zijn conservatieve Stierpartner opfleuren en voor afwisseling zorgen met zijn uitbundige en extraverte natuur.

Een Ram wil de vruchten van zijn werk dezelfde dag nog plukken terwijl een Stier zijn werk niet noodzakelijk de dag zelf wil afronden maar bepaalde dingen ook naar een volgende dag kan verschuiven. Om een zekere vorm van evenwicht in hun gemeenschappelijk leven te bereiken moeten ze elkaar vooral trachten aan te vullen, zowel op het vlak van hun sterke als zwakke punten.

Moeilijk

Een band voor het leven tussen Ram en Stier lijkt niet zo een goed idee. Regelmatige twisten en ruzies kunnen een huwelijk of een langdurige relatie in gevaar brengen. De Ramman neemt het leven niet al te ernstig terwijl een Stiervrouw juist ernst in een relatie zoekt. Een typische Ramman is een doorzetter die graag zijn verzetje heeft terwijl een Stiervrouw met haar Rampartner veel tijd thuis wil doorbrengen. Een Stiervrouw vindt het niet fijn als haar Ramman zijn ego en impulsiviteit te veel benadrukt.

Een typische Stierman heeft gelijkaardige karaktertrekken als de Stiervrouw: hij houdt ook vast aan de familiale waarden en geeft er de voorkeur aan de hele tijd thuis door te brengen. Daar staat de Ramvrouw tegenover die graag uitfladdert en ten allen tijde van het leven in al zijn facetten wil genieten. Ze vindt het fijn nieuwe dingen uit te proberen en elke dag weer intensief te genieten. Dat er op dat vlak botsingen ontstaan is de logica zelf. Alleen als ze op dit vlak wat dichter naar elkaar toeschuiven is samenleven mogelijk.

Tips voor een betere verstandhouding

  • De positieve en negatieve energie meer in evenwicht brengen: een Ram-Stierkoppel moet leren zijn gemeenschappelijk leven in evenwicht te brengen. De partners moeten de dingen waarvan ze houden maar ook niet houden beter op elkaar afstemmen en trachten ze te verzoenen.
  • Humeur en weerspannigheid: Ram is humeurig terwijl Stier een weerspannige aard heeft. Deze twee negatieve karaktertrekken kunnen gevaarlijk zijn en in een relatie rampspoed veroorzaken. Zowel Ram als Stier moeten hun uiterste best doen om uit deze vicieuze cirkel van negativiteit te treden.
  • Bezitsdrang: Stieren zijn bekend om hun weerspannige aard waardoor ze bij een Ram negatieve gevoelens zullen oproepen. Stier moet dus proberen om zijn weerspannigheid te overwinnen, milder te gaan denken en zich gul te gedragen tegenover zijn partner.

Bekende Ram-Stierkoppels zijn Ellen Barkin (Ram) en Gabriel Byrne (Stier) en Spencer Tracy (Ram) en Katherine Hepburn (Stier).
© 2013 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld Stier (Taurus)Het sterrenbeeld Stier is een teken uit de astrologie dat wordt gekenmerkt door een persoonlijkheid vol van vastberadenh…
Overeenkomsten tussen Stier en KreeftOvereenkomsten tussen Stier en KreeftStier en Kreeft vinden bij elkaar perfect wat ze bij een liefdespartner verwachten. Ze zijn een mooi paar, hoewel ze moe…
Overeenkomsten tussen Stier en WeegschaalOvereenkomsten tussen Stier en WeegschaalZowel Stier als Weegschaal worden gedomineerd door de planeet Venus zodat een samengaan tussen de twee gestuurd wordt do…
Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Stier?Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Stier?Als je huisdier onder het sterrenteken Stier is geboren, heb je een dier dat zowel vriendelijk en loyaal als koppig kan…

Overeenkomsten tussen Ram en TweelingenOvereenkomsten tussen Ram en TweelingenVan alle zonnetekens komen Ram en Tweelingen het best met elkaar overeen omdat ze zoveel dingen gemeenschappelijk hebben…
Twee Visssen in een relatieTwee Visssen in een relatieTwee Vissen die op elkaar verliefd worden, kan tot een mooie relatie leiden. Omdat ze op elkaar lijken qua persoonlijkhe…
Bronnen en referenties
  • www.horoscopes-love.eu
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 29-07-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.