Overeenkomsten tussen Ram en Maagd

Overeenkomsten tussen Ram en Maagd Ram en Maagd zijn in principe tegengestelde karakters. Een relatie tussen beiden is moeilijk, maar niet onmogelijk. Als ze bereid zijn om water in de wijn te doen kunnen ze samen optrekken, maar makkelijk wordt het niet.

Overeenkomsten en tegenstellingen

Rammen zijn eerlijke mensen en rechtvoorderaaps: wat ze zeggen komt recht uit hun hart. Maagden zijn gelijkaardig: ze zijn doodeerlijk en zoeken in alles wat ze in het leven zien en beleven de waarheid. Nochtans kan een typische Maagd bitter en hard zijn in zijn of haar uitspraken hetgeen bij de Ram hard aankomt. Anderzijds heeft Maagd een afkeer van de impulsieve aard van Ram. Een Ram ageert immers spontaan en schiet direct in actie zonder dat hij nadenkt over het resultaat van zijn actie, daar waar de typische Maagd er de voorkeur aan geeft om te wachten vooraleer een bepaalde beslissing te nemen. Een Maagd is dus heel geduldig en berekenend. Als een Maagd een stap zet is dat een weloverwogen stap.

Financiën

Financiële zaken zijn een pijnpunt voor een Ram-Maagdkoppel. Maagd is overdreven voorzichtig met geld en financiën terwijl Ram uitermate spilzuchtig kan zijn. Maagd is zeer stabiel en praktisch gericht terwijl Ram extreem impulsief en overhaast handelt. Maagd zit altijd met de mogelijke gevolgen in het hoofd zodat hij of zij heel kieskeurig is met betrekking tot de methodes en de technieken die men gebruikt om resultaten te behalen. Maagden moeten behoedzaam omspringen met hun kritiek op de gedurfde en vrijgevochten aard van Ram. Anderzijds moeten ze trachten de impulsieve natuur van hun Rampartner te beteugelen.

Oorzaken van ruzies

Maagd kan overdreven kieskeurig en selectief zijn terwijl Ram exact het tegenovergestelde is. Deze duidelijke tegenstelling kan roet in het huishoudelijke eten gooien. Rammen houden niet zo van kritiek op hun doen en handelen terwijl Maagden precies het juiste ding op de juiste plaats willen doen. Een Ram houdt niet van opgelegde of opgedrongen regeltjes en beperkingen. Vandaar dat hij een afkeer heeft van iemand die hem vertelt wat hij al dan niet mag doen. Dit kan leiden tot terugkerende kibbelpartijtjes en ruzies. Ram en Maagd moeten er dus in hun relatie voor zorgen dat ze een evenwicht vinden in hetgeen ze willen en niet willen en hun twistpunten zoveel mogelijk uitvlakken.

Verschillende karakters

Als alles goed zit kunnen Ram en Maagd een heel fijn stel worden. Nochtans moeten ze hard hun best doen om deze harmonie aan te houden, want uiteindelijk zijn ze twee tegengestelde karakters. Hun temperament en humeur is helemaal verschillend. Een Ram is heel spontaan terwijl een Maagd berekenend en voorzichtig is. Een Maagd leeft nu maar denkt tegelijkertijd aan de toekomst. Maagd wil graag een appeltje voor de dorst bewaren terwijl Ram zich daar geen zorgen om maakt.

Tips voor een betere verstandhouding

  • Onverzettelijkheid: onverzettelijkheid en instabiliteit zijn de twee overheersende elementen in het leven van een Ram en een Maagd. Ze moeten proberen deze negatieve punten te overwinnen en zich aan te passen aan de gevoelens van voorkeur en afkeer van de partner.
  • Dominantie: zowel de Ram als de Maagd hebben een dominerende aard. Deze onfraaie karaktertrek kan problemen veroorzaken in het dagelijkse leven van het koppel. Beiden moeten ervoor zorg dragen dat ze hun partner niet te veel controleren.

Bekende Ram-Maagdparen zijn Reese Witherspoon (Ram) en Ryan Philippe (Maagd) en Heath Ledger (Ram) en Michelle Williams (Maagd).

Lees verder

© 2013 - 2020 Vosje, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld Maagd (Virgo)Het sterrenbeeld Maagd is van toepassing op mensen die geboren zijn van 23 augustus tot en met 22 september. De Latijnse…
Basisinformatie over astrologieBasisinformatie over astrologieAstrologie is een eeuwenoude methode. Vele geleerden hebben zich gebogen over dit fenomeen. Een sceptische persoon zegt…
Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Maagd?Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Maagd?Huisdieren geboren onder het sterrenteken Maagd zijn doorgaans heel rustig en gedragen zich goed maar het is moeilijk om…
Overeenkomsten tussen Maagd en BoogschutterOvereenkomsten tussen Maagd en BoogschutterNiettegenstaande Maagd en Boogschutter het op vele vlakken niet eens zijn en sommige karaktertrekken niet echt compatibe…

Overeenkomsten tussen Ram en WeegschaalOvereenkomsten tussen Ram en WeegschaalRam en Weegschaal zijn niet geboren voor elkaar. Daarvoor zijn er te veel verschillen qua persoonlijkheid. Maar als er g…
Overeenkomsten tussen Ram en LeeuwOvereenkomsten tussen Ram en LeeuwOp het eerste gezicht spettert en spat het in een relatie tussen Ram en Leeuw, maar er zijn een aantal werkpunten om te…
Bronnen en referenties
  • www.horoscopes-love.eu

Reageer op het artikel "Overeenkomsten tussen Ram en Maagd"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

A. Goossens, 15-02-2017 16:09 #1
Drie maanden geleden heb ik als ram man een maagd vrouw ontmoet. Onze leeftijden zijn als volgt 77 man en 74 vrouw.
Als ik de horoscopen lees is het voor mij onbegrijpelijk dat wij stapel verliefd zijn op elkaar. Beiden zijn wij alleen komen te staan door sterfte van mijn vrouw en door sterfte van haar man. Als wij onze behoeften tegen elkaar afwegen dan blijkt het dat wij ontzettend veel overeenkomsten hebben. Van mij zelf heb ik eens een horoscoop laten maken en daar kwamen nog de steenbok, de stier en de vis bij. Er werd mij toen verteld dat de steenbok en de stier twee tegenpolen waren wat bij mij tot uiting kwam. Daardoor ben ik daaraan gaan werken om de stier de overhand te laten krijgen wat mij behoorlijk is gelukt.
Dit betekent minder gejaagdheid en veel meer rust.

Infoteur: Vosje
Gepubliceerd: 31-07-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Special: Ram
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Schrijf mee!