Het jaar van de slang

De Slang is het 6e dier van de Chinese dierenriem. Hoewel ze bekend staat als deskundig in veel onderwerpen en gemakkelijk informatie verkrijgen, zijn ze nog steeds snel verrast en kunnen naïef zijn. Ze zijn zeer selectief over met wie ze bevriend zijn en liever discreet over hun relaties. Ze zijn in staat om er het beste van te maken in elke situatie, dankzij hun sluwe intellect. Als ze iets willen, doen ze er alles aan om het te krijgen. Ze kunnen echter wel een beetje lui zijn en kijken liever naar mogelijkheden om het aan een ander over te laten. De Slang staat er bekend om de beschermer van de schat te zijn. De Slang heeft een voorkeur voor de fijnere dingen in het leven en zijn zeer materialistisch. Ze hebben dan ook een voorkeur voor merkkleding en dure spullen.

Het jaar van de Slang

Het jaar van de Slang geeft ons de gelegenheid om onze omstandigheden te veranderen. Nu is tijd om de mensen om je heen te evalueren, voordat je in nieuwe relaties of samenwerkingen stapt. Dit is een geweldig jaar voor een nieuw begin, maar pas op, niets is wat het lijkt te zijn.

JaarDatumElement
19054 feb 1905 - 24 jan 1906Hout
191723 jan 1917 - 10 feb 1918Vuur
192910 feb 1929 - 29 jan 1930Aarde
194127 jan 1941 - 14 feb 1942Metaal
195314 feb 1953 - 2 feb 1954Water
19652 feb 1965 - 2 jan 1966Hout
197718 feb 1977 - 6 feb 1978Vuur
19896 feb 1989 - 26 jan 1990Aarde
200124 jan 2001 - 11 feb 2002Metaal
201310 feb 2013 - 30 jan 2014Water

Slang match

In de liefdes relatie is de match van de Slang het best met de Draak. Het Paard zou een goede match zijn. De tijger en een andere slang zouden een slechte match zijn.
In zakelijke relaties is de Slang de beste match. Goede overeenkomsten vindt hij of zij met de Draak en het Paard. Slechte zakelijke relaties heeft hij of zijn met de Os, de Tijger en de Slang

De Slang in relaties

Slangen zijn erg bezitterig, jaloers en geheimzinnig in hun relaties. Ze zijn zeer selectief op wie ze verliefd zijn. De persoon op wie een Slang verliefd wordt kan verwachten dat de Slang dol is op deze persoon en gesmoord wordt met genegenheid. Echter, als de genegenheid niet wordt teruggegeven, is de Slang gevoelig voor gevoelens van onwaardigheid.
Van alle dieren in de dierenriem, de slang is het slechts te verraden of tegen te liegen. Ze zijn in staat om hun gevoelens te maskeren, dus het is moeilijk te zeggen wat ze echt van je denken. De gevoelens kunnen heel wispelturig zijn, dus als je ze verraad, kunnen ze stoppen met voor je zorgen en verder gaan met hun leven.
De sluwe natuur van de Slang stelt hen in staat om hun omgeving te manipuleren. Ze kunnen ook hun partners bedriegen. Echter als ze zelf worde gemanipuleerd, of bedrogen, zullen ze zeer gekwetst zijn.
Slangen zijn zeer stil en eigenzinnig. Ze houden niet van praten binnen hun relaties, ze zijn wel heel gepassioneerd en sentimenteel naar hun geliefden. Hoewel ze moeite hebben met openstellen en het uiten van hun gevoelens naar hun geliefde.

Slangen op het werk

Slangen doen het goed in de carrières die kennis vereisen, zoals arts, wetenschapper, professor en ingenieur. Ze doen het ook goed in de creatievere functies, zoals kunstenaar, ontwerper en schrijver.

Slangen en geld

Slangen willen altijd het beste van het beste hebben en hebben het dan ook moeilijk als ze minder krijgen. Hoewel zie niet veel voelen voor het uitproberen van nieuwe dingen, ze willen nog steeds de eerste zijn om de nieuwste en beste hot spots te proberen. Ze willen het liefst als vip behandeld worden en genieten van alles wat exclusief is.
Hun geheimzinnige aard maakt ze fanatieke zakenmensen, want ze zijn erg moeilijk te lezen en uitzonderling in het voor elkaar krijgen van dingen en anderen voor zich laten werken. Ze weten hoe ze met hun geld om moeten gaan en werken heel hard. Zodra ze aan een project beginnen, overzien ze het project tot het einde en weten precies hoe ze van hun project het beste moeten maken.

Slangen en elementen

Metaal Slang

Deze Slang kan erg koud en afstandelijk lijken, maar dit is omdat ze van mensen niet weten of ze hen kunnen vertrouwen. Het is belangrijk voor hen om zich veilig te voelen in de omgeving met de mensen om zich heen. Hierdoor zullen ze niet bereid zijn om risico’s te nemen, maar ze zijn ongelooflijk ambitieus, vastberaden en niet bereid een goede gelegenheid te missen. Deze zelfbewuste Slangen genieten van kunst en muziek en het gezelschap van meerdere partners

Water Slang

Deze slang is de rustige en het leergierige type. Waterslangen zijn loyaal en waarderen lange en duurzame relaties met mensen zie ze kunnen vertrouwen en waar ze op kunnen rekenen. Waterslangen genieten van tijd doorbrengen in de natuur, diep in gedachten te zijn en zich verliezen in hun verbeelding. Ze doen het goed in wetenschappen, recht en in media- gerelateerde carrières. Als deze slangen verliefd zijn, zijn ze volledig trouw.

Houten Slang

Deze Slangen zijn een van de weinige die graag in de schijnwerpers staan. Ze haten het alleen zijn en zijn niet gelukkig als ze niet worden omgeven door veel mensen die van hen houden en hen aanbidden. Ze besteden veel tijd aan anderen vertellen wat ze moeten doen en het geven van advies, maar ze luisteren zelden naar anderen. Deze artistieke individuen blinken uit in communicatie en podiumkunsten. In relaties zwelgen ze in mysterie en drama, waardoor de relatie vaak stuk loopt.

Vuur Slang

Vuur Slangen zijn bestemd voor succes. Als ze zelf niet succesvol zijn, zullen ze een partner of vriend zijn van iemand die zeer succesvol is. Ze maken gebruik van anderen om hun ambities waar te maken. Ze gebruiken hun invloed om voor ze te zorgen. Deze Slangen zijn elegant, verfijnd en zeer bewust van hun reputatie en imago. Ze zijn geheimzinnig over hun persoonlijke leven en zullen nooit iets doen om op een slechte manier in de publieke belangstelling te belanden. Hun krachtige uitstraling maakt ze uitstekende kandidaten voor politiek en media. Ze houden ook van reizen en zullen manier vinden om de verre uithoeken te kunnen bezoeken.

Slang van de aarde

De Slang van de aarde is sympathiek, praktisch en verstandig. Ze doen alles voor hun familie. Ze zijn enthousiaste probleemoplossers, maar hebben de neiging om projecten niet te overzien. Deze slangen zijn grondig, georganiseerd en werken hard. Maar ze houden niet van laag geschoold en vuil werk. Ze doen liever de fijnere dingen in het leven en zullen er alles aan doen om in luxe te leven. Dat betekend dat ze een beetje achterbaks kunnen zijn.
© 2013 - 2024 Evertse, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wie Past bij Wie? Relatiematch - Liefdeshoroscoop AstrologieWie Past bij Wie? Relatiematch - Liefdeshoroscoop AstrologieWie past bij wie volgens de Chinese astrologie? Welke Horoscopen: Dierentekens (vgl. sterrenbeelden) passen goed bij elk…
Chinese Liefdeshoroscoop - Wie Past bij Slang?Chinese Liefdeshoroscoop - Wie Past bij Slang?Chinese Liefdeshoroscoop. Wie past er astrologisch gezien bij de slang? Welk dierenteken uit de Chinese dierenriem past…
Het belang van de Chinese dierenriemHet belang van de Chinese dierenriemDe mythologie maakt blijvend deel uit van de oude Chinese cultuur en dat voor reeds meer dan 5000 jaar. Dat er ook een C…
Chinese astrologie horoscoop - DierentekenstabelChinese astrologie horoscoop - DierentekenstabelDe Chinese astrologie kent 12 dierenriemtekens en 5 elementen. De 12 maanjaren hebben dierennamen: Rat, Os, Tijger, Haas…

Overeenkomsten tussen Stier en TweelingenOvereenkomsten tussen Stier en TweelingenStier en Tweelingen zijn tegenpolen en verschillen vooral in de manier waarop ze willen leven. Er zijn mogelijkheden voo…
Twee Rammen in een relatieTwee Rammen in een relatieAls twee Rammen elkaar ontmoeten mag je je direct verwachten aan vuurwerk. Toch mogen hun negatieve karaktertrekken niet…
Bronnen en referenties
  • http://www.hubpages.com
Evertse (47 artikelen)
Laatste update: 04-08-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.