Overeenkomsten tussen Kreeft en Boogschutter

Overeenkomsten tussen Kreeft en Boogschutter Door talloze tegenstellingen in karakter en opvattingen is een relatie tussen Kreeft en Boogschutter niet voordehandliggend. Mits ze beiden een serieuze inspanning leveren om de verschillen te overbruggen is een band mogelijk, maar dan moet de wil om te slagen sterk zijn.

Duidelijke verschillen

Kreeft en Boogschutter zijn qua persoonlijkheid tamelijk verschillend. Terwijl Kreeft meer een huismus, is houdt Boogschutter van uitjes wat tot menig dispuut leidt. Boogschutter is een buitenmens. Hij wil de wereld verkennen en ervan genieten, terwijl Kreeft zich thuis gezellig in de zetel wil nestelen. Boogschutter heeft behoefte aan flexibiliteit en vrijheid, Kreeft verkiest stabiliteit en een zekere vorm van veiligheid. Van deze twee een hecht blok smeden is niet zo evident. Het solitaire gevoel van Boogschutter is precies tegengesteld aan de intense emoties van de aanhankelijke Kreeft. Kreeft is mogelijk niet in staat de wereldse realiteit aan te voelen daar hij zich enkel bij mensen die dicht bij hem staan goed voelt.

Een ander aspect dat problematisch kan zijn in een eventuele relatie is het gevoel van onveiligheid van Kreeft ten gevolge van de vrijheidsdrang van Boogschutter. Anderzijds kan Boogschutter zich verstikt voelen door de buitensporige aanhankelijkheid van Kreeft. Wat als een pluspunt geldt in deze relatie is de rechtvoorderaapse communicatie van Boogschutter.

Boogschutter is rechtdoorzee en intellectualistisch, terwijl Kreeft meevoelend en empatisch is. Aangezien Boogschutter kortaf kan zijn kan deze houding Kreeft pijn doen, daar Boogschutters de emotionele geaardheid van Kreeft niet begrijpen. Hoewel ze Kreeft makkelijk plezier kunnen doen en hem sussen met zijn vriendelijke aard en zijn zin voor humor, voelen ze zich niet lekker bij de wispelturige buien van Kreeft.

Niettegenstaande de verschillen tussen deze twee zonnetekens onoverkomelijk lijken en ze volstrekte tegenpolen zijn, kunnen ze elkaar toch aanvullen. Deze twee kunnen een stap naar elkaar toe zetten om elkaar beter te kunnen begrijpen.

Tips voor een betere verstandhouding

  • De twistpunten tussen Kreeft en Boogschutter kunnen gereduceerd worden als ze begrip kunnen opbrengen voor elkaars geaardheid. Wederzijds begrip kan soms wonderen verrichten. Deze relatie heeft kans op slagen als beide partners serieuze inspanningen leveren. Ze moeten trachten elkaars gebreken te aanvaarden maar ook elkaars kwaliteiten te waarderen. Boogschutters moeten verantwoordelijkheid nemen tegenover hun gezin en moeten meer tijd inruimen voor familiale activiteiten. Dit zal Kreeft veel plezier doen. Tegelijkertijd moet Kreeft meer buitenkomen, wat Boogschutter dan weer naar waarde zal weten te schatten.
  • Vastberadenheid om de relatie te doen slagen kan waardevol zijn, hoewel dit niet voldoende is om succes te boeken. Kreeft moet zijn aanhoudende achterdochtige aard bedwingen en met Boogschutter proberen samen te werken. Een Boogschutter kan zijn Kreeftpartner ongemakkelijk doen voelen door zijn flirterige aard maar Kreeft moet die karaktertrek accepteren en zijn partner leren vertrouwen. Een Kreeft moet zijn partner steunen en tegelijkertijd moet Boogschutter de onzekere Kreeft begrijpen. Wederzijds begrip is de sleutel tot deze relatie en maakt ze werkbaar. Uiteindelijk kan dit leiden tot een lang en beter leven.

Bekende Kreeft-Schorpioenkoppels zijn Frida Kahlo (Kreeft) en Diego Rivera (Boogschutter), Mike Tyson (Kreeft) en Robyn Givens (Boogschutter), Jean Cocteau (Kreeft) en Jean Marais (Boogschutter) en Edith Piaf (Boogschutter) en Marcel Cerdan (Kreeft).
© 2013 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
Sterrenbeeld Boogschutter (Sagittarius)De Boogschutter is een teken uit de astrologie. De horoscoop van de Boogschutter wijst vooral op de avontuurlijkheid en…
Wat is je Ascendant? (Ascendantteken Tabel)Wat is je Ascendant? (Ascendantteken Tabel)Wat is jouw Ascendant? Zoek het hier op ! Iedereen weet wel wat zijn sterrenbeeld of zonneteken is, maar welke ascendant…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…

Overeenkomsten tussen Kreeft en SteenbokOvereenkomsten tussen Kreeft en SteenbokEen relatie tussen Kreeft en Steenbok is een lang leven beschoren vermits ze vele dingen gemeenschappelijk hebben. Weini…
Overeenkomsten tussen Kreeft en SchorpioenOvereenkomsten tussen Kreeft en SchorpioenDe combinatie tussen Kreeft en Schorpioen wordt algemeen beschouwd als een van de succesrijkste. Beide zijn watertekens…
Bronnen en referenties
  • www.horoscopes-love.eu
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 15-08-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.