Overeenkomsten tussen Leeuw en Maagd

Overeenkomsten tussen Leeuw en Maagd Als er twee sterrentekens zijn die helemaal niet met elkaar overeenkomen, zijn het Leeuw en Maagd wel. Ze zijn zo tegengesteld aan elkaar dat een relatie enkel kommer en kwel kan opleveren. Sporadisch kan het lukken als beide partners in naam van de liefde veel water in de wijn doen.

Twee contrasterende persoonlijkheden

In een relatie tussen Leeuw en Maagd zal er veel onenigheid zijn. Hoewel er vaak gekibbeld wordt kan het een enkele keer toch een mooi verhaal worden. Maagd is verlegen van natuur en het is moeilijk voor hem om zijn gevoelens te uiten, maar Leeuw kan wel getroffen worden door zijn charme. Het probleem is dat Leeuw neerkijkt op Maagd. Hij heeft de neiging om mensen rondom hem als inferieur te beschouwen zodat de kwaliteiten van een ander in het niets verdwijnen. Leeuw staat graag op de voorgrond en dat vindt Maagd niet zo fijn.

Leeuw is veeleisend en Maagd is niet in staat om hem alles te geven waarnaar hij verlangt. Leeuw gaat ervan uit dat zijn wensen door anderen zonder problemen worden ingewilligd. Maagd is bij momenten onvoorspelbaar en hij heeft de neiging om eenvoudige dingen ingewikkeld te maken. Astrologisch gezien is de combinatie Leeuw-Maagd geen voltreffer.

Geen aantrekking

Beide sterrentekens hebben een totaal verschillende persoonlijkheid en kunnen nooit goed overeenkomen als ze niet inschikkelijker worden. Leeuw zoekt altijd naar aandacht en is egocentrisch. Maagd is veel rustiger en maakt zich niet druk ook als hij de Nobelprijs wint. Als ze zich samen zetten kunnen ze veel van elkaar leren. Leeuw kan leren zich wat bescheidener op te stellen en Maagd kan leren meer zelfvertrouwen te kweken.

Een goede zaak voor Maagd is dat hij met beide voeten op de grond staat en niemand nodig heeft die hem prijst. Maagd is perfectionist en hij probeert dingen om hem heen te veranderen wat anderen kan ergeren. Maagd heeft er geen moeite mee om kritiek uit te brengen hetgeen Leeuw helemaal niet kan verdragen! Dit verschil in houding kan tot grote conflicten leiden. Deze tegenpolen trekken elkaar niet aan.

Tips voor een betere verstandhouding

  • Leeuw en Maagd zijn niet geboren voor elkaar. Maar het is altijd mogelijk dat ze toch op elkaar verliefd worden. Dan komt het erop aan om aan de relatie te werken. Dat kan verschrikkelijk moeilijk zijn maar zo gaat het vaak in relaties: je moet de stormen van het leven met de glimlach trachten te overleven. Een verhouding tussen deze twee kan enkel slagen als ze elkaars gedrag accepteren. Leeuw moet zich toespitsen op de dingen die zich rondom hem afspelen in plaats van enkel aan zichzelf te denken.
  • Ofwel moet Maagd zich aanpassen aan het moeilijke karakter van Leeuw ofwel moet hij hem bescheidenheid en vriendelijkheid bijbrengen. Mocht Maagd daarin slagen kunnen ze samen een mooi leven hebben en een fijn gezin stichten. Maagd moet het rustiger aan doen en zijn neiging om alles tot in de puntjes te regelen een beetje intomen want perfectie is niet altijd mogelijk. Perfectie mag geen obsessie zijn en Maagd moet aan de écht belangrijke dingen in het leven denken. Hij moet gelukkig zijn met wat hij heeft in plaats van dingen na te streven die onbereikbaar zijn.
  • Op astrologisch vlak is het geen goed idee om deze twee aan elkaar te koppelen maar liefde is blind, dus alles kan. Vooraleer in relatie te gaan moeten beiden zich afvragen: is het dat wat ik wil? Het leven is pas de moeite waard en vooral simpeler als men weet wat men écht wil.

Een bekend Leeuw-Maagdkoppel is Jennifer Lopez (Leeuw) en Marc Anthony (Maagd).
© 2013 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Sterrenbeeld Leeuw (Leo)De Leeuw is een enorm krachtig teken in de dierenriem, vol van trots en zelfvertrouwen. Het sterrenbeeld Leeuw wordt in…
Sterrenbeeld Maagd (Virgo)Het sterrenbeeld Maagd is van toepassing op mensen die geboren zijn van 23 augustus tot en met 22 september. De Latijnse…

Overeenkomsten tussen Leeuw en WeegschaalOvereenkomsten tussen Leeuw en WeegschaalLeeuw, een vuurteken, en Weegschaal, een luchtteken, vormen een fantastisch koppel. De overeenkomsten zijn magisch en de…
Twee Kreeften in een relatieTwee Kreeften in een relatieHoewel men zou kunnen veronderstellen dat een samengaan van twee personen van hetzelfde sterrenbeeld tot een mooie relat…
Bronnen en referenties
  • www.horoscopes-love.eu
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 17-08-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.