Overeenkomsten tussen Leeuw en Weegschaal

Overeenkomsten tussen Leeuw en Weegschaal Leeuw, een vuurteken, en Weegschaal, een luchtteken, vormen een fantastisch koppel. De overeenkomsten zijn magisch en de wetten van de aantrekkingskracht spelen perfect in hun voordeel.

Aantrekkingspunten

Venus domineert Weegschaal en Leeuw staat onder invloed van de zon wat van beide partners meer egoïstische, dominerende en vastbesloten personen maakt. Een Weegschaal gaat meer voor compromissen omdat hij graag heeft dat zaken goed geregeld worden en ze vooral de mogelijkheden van een situatie op lange termijn kunnen inschatten. Een Leeuw is romantisch en voelt zich aangetrokken tot mensen als Weegschalen die graag plezier maken.

Leeuw zoekt bewust naar een aantrekkelijke en knappe partner terwijl Weegschaal daar minder mee bezig is. Een Weegschaal flirt soms graag en kan best om met de extraverte Leeuw. Dit vriendelijke en liefhebbende koppel houdt ervan zich te amuseren. Dat ze ook echte vrienden zijn zorgt altijd voor extra vonken in hun liefdesrelatie. Omdat de een onder invloed van de zon en de ander onder invloed van Venus vertoeft staat de seksuele aantrekking centraal. Het vrijen draagt ertoe bij dat hun band op het vlak van vertrouwen en eerlijkheid versterkt wordt. Ze zijn een onvergetelijk paar op sociale evenementen en vullen elkaar prima aan tijdens feestjes.

Weegschaal heeft behoefte aan een perfecte mix van emoties, romantiek en begrip in een relatie terwijl Leeuw eerder de passie, het bezit en de genegenheid voorrang verleent.

Kleine smetjes

Jaloezie en bezitterigheid kan een smet worden op hun verder goed uitgebalanceerde relatie. Beide zonnetekens hebben hun eigen prioriteiten en aangezien ze die ten allen prijze willen realiseren kan dat wrevel veroorzaken. De dominerende, rigide en doldwaze natuur van beide partners kan aanleiding geven tot een paar probleempjes die ze echter met geduld en verstand uit de weg kunnen ruimen.

Tips voor een betere verstandhouding

  • Weegschaal mag geen te hoge verwachtingen koesteren om tot een perfecte relatie te komen en moet de kunst leren om minder scherp uit de hoek te komen terwijl Leeuw zijn zelfzucht moet beteugelen. Weegschaal en Leeuw moeten leren elkaars opvatttingen te respecteren en soelaas te vinden in compromissen en schikkingen. Beide partijen moeten hun verwachtingspatroon bijstellen om teleurstellingen te voorkomen. Ze moeten een middenweg zoeken waarin ze zich beiden kunnen vinden. Ze moeten vooral exotische vakanties doorbrengen en vrolijke feestjes organiseren om voluit van het leven te kunnen genieten zodat ze mogelijk wrijvingen uitwissen en met een propere lei kunnen herbeginnen.
  • Weegschaal moet zijn filosofie van afstandelijkheid en gedachten achterhouden laten vallen en Leeuw moet zijn Ik wil-neigingen onderdrukken. Een Weegschaalvrouw is niet goed in het nemen van beslissingen wat precies een sterk punt is bij de Leeuwman. Een combinatie van een Weegschaalman met een Leeuwvrouw komt niet zoveel voor, maar in dat geval is de Weegschaalman uitermate expressief en de Leeuwvrouw begripvol en loyaal. De Weegschaalman is behulpzaam en romantisch. Zo vullen de karaktertrekken van beide zonnetekens elkaar zeer goed aan.

Bekende Leeuw-Weegschaalkoppels zijn F. Scott Fitzgerald (Weegschaal) en Zelda Sayre (Leeuw) en Jimmy Carter (Weegschaal) en Rosalynn Smith (Leeuw).
© 2013 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Sterrenbeeld Weegschaal (Libra)Het sterrenbeeld Weegschaal is een teken in de astrologie dat geleid wordt door een oerdrang naar liefde en relatie, en…
Overeenkomsten tussen Weegschaal en SchorpioenOvereenkomsten tussen Weegschaal en SchorpioenOm tot een hechte relatie te komen zullen Weegschaal en Schorpioen zich op verschillen vlakken aan elkaar moeten aanpass…

Overeenkomsten tussen Leeuw en SchorpioenOvereenkomsten tussen Leeuw en SchorpioenMakkelijk is een relatie tussen Leeuw en Schorpioen zeker niet en ze zullen elkaar vaak op de zenuwen werken, maar als z…
Overeenkomsten tussen Leeuw en MaagdOvereenkomsten tussen Leeuw en MaagdAls er twee sterrentekens zijn die helemaal niet met elkaar overeenkomen, zijn het Leeuw en Maagd wel. Ze zijn zo tegeng…
Bronnen en referenties
  • www.horoscopes-love.eu
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 17-08-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.