Overeenkomsten tussen Leeuw en Steenbok

Overeenkomsten tussen Leeuw en Steenbok Een relatie tussen Leeuw en Steenbok is beslist geen sprookje. Er zijn te weinig overeenkomsten tussen twee sterrentekens zodat er vaak onenigheid is en de ruzies elkaar opvolgen. Het zal bloed, zweet en tranen kosten om deze relatie te doen slagen.

Verschillen

Leeuw heeft een heel open, sociale en warme ingesteldheid die helemaal niet overeenkomt met het karakter van Steenbok die liever zelfstandig is en gevoelsmatig afstand wil houden van iedereen, ook van diegenen van wie hij houdt. Hoewel beiden verzot zijn op de mooiere dingen in het leven, is hun aanpak op financieel vlak totaal verschillend. Leeuw vindt het fijn veel geld uit te geven om de meest luxueuze dingen te kopen die zijn hartje begeert. Dit ergert Steenbok buitenmatig. Hij geeft er de voorkeur aan om te sparen om een appeltje voor de dorst te hebben als er zich slechtere dagen aandienen.

Een andere reden waarom het niet zo goed klikt tussen Leeuw en Steenbok is dat ze geen van beiden de verlangens en wensen van de ander kunnen appreciëren. Leeuw verlangt constant naar wat vleierij terwijl Steenbok niet graag anderen naar de mond praat.

Niet onoverkoombaar

Hun relatie in de slaapkamer zit vrij goed, hoewel er toch twistpunten kunnen opduiken. Leeuw met zijn vrije geest is ongedwongen tijdens het vrijen terwijl Steenbok alles heel serieus en doordacht wil doen. Leeuw zijn onverzadigbare seksuele drang vindt Steenbok niet zo fijn omdat hij gelooft in gematigdheid in alles wat hij doet. Toch zijn dit punten waar je als koppel makkelijk kunt uitkomen en zijn het zeker niet de meest zorgwekkende problemen.

Toch zijn er een aantal positieve elementen in deze relatie: beide partners zijn loyaal en voelen zich betrokken bij de ander als iets hun bevalt. Leeuw en Steenbok kunnen een relatie aangaan als ze allebei bereid zijn te werken aan hun verschillen in naam van de liefde.

Tips voor een betere verstandhouding

  • Als Leeuw en Steenbok een relatie willen die kans op slagen maakt, zullen ze moeten erkennen dat ze compromissen moeten sluiten. Aangezien ze verschillende persoonlijkheden hebben en andere prioriteiten in het leven, moeten ze zich aanpassen aan de levensstijl van de ander. Zo moet Leeuw respecteren dat Steenbok omzichtiger met geld omspringt en moet Steenbok zijn neiging om zijn partner te controleren in bedwang houden. Als ze samen zijn moeten ze zich concentreren op de dingen die ze werkelijk graag doen met elkaar in plaats van zich druk te maken op wat hun verdeelt.
  • Dit paar zal vooruitgang boeken in de relatie als ze hun verdedigend scherm laten zakken en zich openstellen voor dingen waarin ze niet zo goed zijn. Op die manier zullen ze in hun liefdesrelatie als persoon groeien en de kloof die er nu eenmaal is tussen Leeuw en Steenbok, stilaan kunnen overbruggen. Zo kan de gevoelige Leeuw zijn Steenbokpartner helpen om zich emotioneel meer te uiten, terwijl Steenbok de naïeve Leeuw veel kan bijbrengen over de praktische dingen in het dagelijkse leven. De essentie is dus dat dit koppel veel tijd en energie moet steken in het verbeteren van hun verhouding om tot een gelukkig samenzijn te kunnen komen.

Bekende Leeuw-Steenbokkoppels zijn David Bowie (Steenbok) en Iman Abdulmajid (Leeuw), Halle Berry (Leeuw) en Gabriel Aubry (Steenbok), Barack Obama (Leeuw) en Michelle Robinson (Steenbok).
© 2013 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Sterrenbeeld Steenbok (Capricornus)De Steenbok is een teken uit de dierenriem en astrologie dat wordt getypeerd als recht door zee, eerlijk en direct. De S…
Sterrenbeeld Leeuw (Leo)De Leeuw is een enorm krachtig teken in de dierenriem, vol van trots en zelfvertrouwen. Het sterrenbeeld Leeuw wordt in…

Overeenkomsten tussen Maagd en WeegschaalOvereenkomsten tussen Maagd en WeegschaalEen relatie tussen Maagd en Weegschaal is bijzonder delicaat ten gevolge van hun verschillende aard en een andere kijk o…
Overeenkomsten tussen Leeuw en BoogschutterOvereenkomsten tussen Leeuw en BoogschutterAls je van een droomkoppel spreekt, dan is de combinatie Leeuw-Boogschutter een typisch voorbeeld.. Deze twee sterrentek…
Bronnen en referenties
  • www.horoscopes-love.eu
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 20-08-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.